Interjú
Időnként leszakad a lábuk… – Interjú Spiegl Annával és Krisztik Csabával A Budapest Bábszínház és a Szkéné művészeivel a 6. Színházak Éjszakája alkalmából beszélgettünk
Egy bábszínésszel és egy táncos-színésszel beszélgettünk testi és lelki kihívásokról, alkotófolyamatokról, technikákról, felnőtt és gyerekelőadásokról.
Időutazó vígopera, benne magunkra ismerhetünk – Interjú Hábetler Andrással
A grófból mai politikus, a szobalányból személyi edző és masszőr lesz az új Figaro-feldolgozásban, de a negyedik felvonásban a realitásból csodavilágba toppanunk. Most nem kalandozik szakmájától oly távolra Hábetler András…
Interjú Balázs Zoltánnal
A közönség és a szakma részéről gyakran elhangzik, hogy a fiatalok között kevés az igazán tehetséges színész, rendező. Beszélgetőpartnerem, Balázs Zoltán, a Bárka Színház tagja üdítő kivétel, hiszen mind a két területen maradandót alkot. A munka számít.
Interjú Balogh Erikával
Vannak olyan színészek, akik tehetségüket hamar megvillantják, de sokukból sohasem lesz állócsillag. Beszélgetőtársam az ellenkező utat járja be. Fokról fokra, lépésről lépésre haladva egyre nagyobb és nehezebb szerepeket játszik el, kitűnően. Vendégünk Balogh Erika, a Kecskeméti Katona József Színház művésze.
Interjú Bocsárdi Lászlóval
Az Örkény István Színház január 14-én mutatta be Euripidész, Szophoklész Élektra című tragédiáját. Az előadást vendégként Bocsárdi László, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatója állította színpadra. Vele beszélgettem.
Interjú Csányi Sándorral
Megint eltelt egy esztendő, így színházszerető kedves olvasóink ismét szavazhattak kedvenceikre. Ezúton is köszönjük voksaikat, mely szerint 2005 legkedveltebb színésze a Radnóti Miklós Színház fiatal művésze, Csányi Sándor lett.
Interjú Ladjánszki Mártával, a L1danceFest művészeti vezetőjével
Idén 12. alakalommal, szeptember 18. és 22. között kerül megrendezése az L1danceFest. A fesztivál művészeti vezetője, Ladjánszki Márta mesél a fesztivál célkitűzéseiről, a kortárs tánc nemzeti sajátosságairól és az idei programról.
Interjú Lengyel Katalin koreográfussal
Lengyel Katalin a Szegedi Egyetem angol-magyar szakának elvégzése után Linzben, az Anton Bruckner Dance Universityn volt hallgató. Az ausztriai egyetem elvégzése után Írországban táncolt és koreografált, a művészeti rezidenciák ekkor indultak be igazán.
Interjú Lengyel Tamással
Lengyel Tamás. A nagyközönség a tv2 Jóban-rosszban kórház-sorozatának charme-os Zólyom Ivánjaként ismerte és szerette meg ezt a smaragdzöld szemű fiatalembert. A nagy ívű színpadi alakításairól is híres, idén 29 éves színművész biciklivel érkezett az interjúra, melyben szóba került a Csillagvirág Klinika és annak elhagyása, a Radnóti Színház, Venezuela és Leonardo di Caprio is.
Interjú Michael Patrick Gallagherrel
A Gallagher- családban nem kellett a gyerekeket pályaválasztási tanácsadóhoz küldeni, nemes egyszerűséggel oldották meg a kérdést: mind a négy testvér profi ír sztepptáncos lett, és a legnagyobb ír tánc show-kkal turnézták körül a világot (Riverdance, Lord of the Dance). Catherine, az egyetlen lány öt éve Budapesten él, és most a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be ír sztepptánc show-ját Irish Dance Experience címmel, és ennek az előadásnak lesz sztárvendége testvére, Michael Patrick, aki a Riverdance szólótáncosa volt éveken át.
Játék
A kiállítás a honfoglalástól a 19. századig mutatja be a fegyverek történelmet alakító szerepét.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.