Tánc
exPre Budapest, Bethlen Téri Színház, január 18. 19:00
A 2005-ben Zambrzycki Ádám művészeti vezetésével létrejött Zadam Társulat előadásaiban vezető szerepet kap a vizuális megközelítés, és megfogalmazási módjuk sosem korlátozódik kizárólagosan a mozgás nyelvére.
DEEPER Budapest, Trafó, január 18. 20:00
Meddig fokozható az intimitás, kell-e hozzá közelség, és egyáltalán mit jelent megérintve lenni? A táncelőadásban az alkotók az éritésen keresztül kutatják a kapcsolódási mintázatokat.
Kokoschka babája Gergye Krisztián Társulata − Gloria Benedikt Budapest, Müpa Budapest, január 20. 19:00
Az osztrák balerina és a kortárs tánc magyarországi fenegyereke ismét legendás korszakhoz nyúl, ezúttal a jelenidőt kapcsolják össze a világháborúk előtti progresszív művészettel.
Mint egy táj... Budapest, Bethlen Téri Színház, január 22. 19:00
Mikor váltunk ilyen harsánnyá, pazarlóvá és könnyen felcserélhetővé? Hova tűnt körülöttünk a csend? És legfőképpen: hogyan veszíthettük el egymást?
A kék madár Budapest, Budapesti Operettszínház, január 25. 11:00
Az irodalmi Nobel-díjas Maurice Maeterlinck legendás testvérpárja ezúttal a Budapesti Operettszínházban keresi minden boldogságnak titkát.
Szólók Budapest, MU Színház, január 29. 20:00
Három előadó szólójelenetei követik egymást a nézők által körbevett térben. A szólók önálló egységek, de egymás után fűzve őket érzelmi-érzéki láncreakciót kapunk.
#ORFEUSZ #EURÜDIKÉ Budapest, Vígszínház, január 31. 19:30
A görög mitológia híres dalnoka ezúttal a digitális pokolba száll alá, ám sehol sem találja a szeretett nőt: a világ megváltozott ritmusa túl sokat ragadott el kettejükből.
Burok – a táguló idő összehúzódásai Budapest, Trafó, február 6. 20:00
A produkció a szülés euforikus és traumatikus élményét kíséreli meg felidézni, szétszálazni és megmutatni testtel, szóval és képpel.
W_all Budapest, Trafó, február 13. 20:00
Frenák Pál olyan álomszerű világot teremt meg, amelyben a különböző szociális és kulturális háttérrel rendelkező előadó rendkívül impulzív, de egységes képet mutat be a mai aktuális és feszült világról.
Sóvirág Budapest, Vígszínház, február 16. 19:30
Egy 90 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő és egy fiatal táncosnő duettje. Éva szenvedélyes öröm-kereső, Emese folyton mindenkit meg akar váltani.
12
1 / 2 oldal
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.