Tánc
Psyché Budapest, Nemzeti Táncszínház, március 21. 19:30
A Feledi Project új premierje Weöres Sándor nagyszabású művét igyekszik rekonstruálni, méghozzá a tánc nyelvére lefordítva és korunkra aktualizálva Psyché sztoriját. A fiktív hősnő sorsán keresztül bepillantást nyerhetünk a női lélek rejtelemibe…
Noir Budapest, MU Színház, március 21. 20:00
A kétszeres Lábán Díjas Kovács Gerzson Péter figyelme ezúttal a jelen panoptikuma felé fordul, méghozzá zavarba ejtő érzékenységgel, iróniával és megértéssel.
#ORFEUSZ #EURÜDIKÉ Budapest, Vígszínház, március 22. 19:30
A görög mitológia híres dalnoka ezúttal a digitális pokolba száll alá, ám sehol sem találja a szeretett nőt: a világ megváltozott ritmusa túl sokat ragadott el kettejükből.
Ez mind én leszek egykor Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, március 23. 20:00
Szabó Réka harmadik alkalommal jelentkezik szólóprodukcióval, egyszemélyes leltárral.
The Black Piece Budapest, Trafó, március 23. 20:00
Táncelőadás és táncfilm egyben, amely ráadásul a sötétben játszódik, így a néző folyamatosan meglepő, nem várt helyzetekkel találja szemben magát.
Léthatár Budapest, Nemzeti Táncszínház, március 27. 19:00
Körben jár a kismadár, repülni nem tud, lóg a szárnya, bár fellegek s az ég a vágya, ábrándja mégis földre száll… (részlet: Zachár Lóránd)
Virtus Budapest, Nemzeti Táncszínház, március 29. 19:00
A Duda Éva Társulat darabja nemcsak témájában, de formai megoldásaiban is izgalmas művészeti vizekre evez; a Virtus bemutatja, miképp tud együtt lüktetni a színházi térben a kortárs tánc, az élő zene és az underground cirkusz.
United Space of Ambivalence Budapest, Trafó, március 29. 20:00
Mészáros Máté produkciójában az alkotók a testet dinamikus tárgyként közelítik meg: nem érez, nem keres, csak mozog, végrehajt.
Atelier 21220: Late night show Budapest, MU Színház, április 3. 20:00
A történészek szerint a tánc minden előadóművészet forrása és legősibb formája. Kultúrától, vallástól, nyelvtől vagy bármely más identitás-meghatározó szemponttól függetlenül egyetemesen megtalálható a világ minden táján.
Miss Julie Budapest, Nemzeti Táncszínház, április 9. 19:30
A Bozsik Yvette Társulat - szinte már tradícióként - ismét egy irodalmi adaptációval készül világot rengetni, és minthogy a nyersanyag August Strindberg, a koreográfus pedig Bozsik, a szkepszis leghalványabb árnyéka sem vetülhet az elháríthatatlan sikerre.
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.