Tánc
Az örök Kalotaszeg Budapest, Hagyományok Háza, november 15. 19:00
„Az a világ, amelynek zenéjét, táncait ebben a produkcióban összefoglaljuk, végérvényesen elmúlt, ám a drasztikus, kijózanító változások, a durva pléh-realitás ellenére, fejünkben és szívünkben örökre megmarad. Együtt élünk őseink Kalotaszegével. A vidék nemzeteinek jellemző táncai öszszefonódnak ezzel a zenével, amely egységes, örökérvényű és magyar.”(Kelemen László)
Red Haired Men / Vörösek Budapest, Trafó, november 15., 16., 20h
A Trafó közönsége számára már ismerős Alexander Vantournhout a tánc, az akrobatika, a cirkusz és a színház kombinálásával olyan univerzumot hoz létre, amelyben a csoda és a humor soha nem jár kockázat nélkül.
Hét különleges táncelőadás a SŐT7 keretében Budapest, Bethlen Téri Színház, november 16 - 24.
Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.
AranyAsszonyok Budapest, Nemzeti Táncszínház, november 17. 19:00
A Böjttől böjtig és Az én mesém című előadások rendezőjének újabb alkotása, ami egyfajta szellemi folytatása a megkezdett útnak. Furik Rita a hagyomány szakrális erejével közelít témáihoz, ez esetben a Nőt és a Férfit kívánja visszaemelni méltó helyére.
A tünetegyüttes Budapest, Trafó, november 17. 19:00
Különleges bemutatóval készül az idén tizenöt éves Tünet Együttes: saját történetét kínálja fel a közösségi élmény létrehozásához.
A szél kapuja Budapest, Nemzeti Táncszínház, november 18. 19:00
A közelmúltban Eck Imre-díjjal kitüntetett Goda Gábor és társulata különleges élményt adó alkotással lép fel a táncosokon kívül harcművészek és zenészek közreműködésével.
Virtus Budapest, Nemzeti Táncszínház, november 22. 19:00
A Duda Éva Társulat darabja nemcsak témájában, de formai megoldásaiban is izgalmas művészeti vizekre evez; a Virtus bemutatja, miképp tud együtt lüktetni a színházi térben a kortárs tánc, az élő zene és az underground cirkusz.
Szólók Budapest, MU Színház, november 25. 20:00
Három előadó szólójelenetei követik egymást a nézők által körbevett térben. A szólók önálló egységek, de egymás után fűzve őket érzelmi-érzéki láncreakciót kapunk.
Igaz történet alapján 12-14 éveseknek! Budapest, Nemzeti Táncszínház, november 26. 10:30
A felső tagozatos korosztály számára kínál a Nemzeti Táncszínház mint helyszín és mint alkotó izgalmas lehetőséget krízishelyzetek feldolgozására egy komplex táncszínházi nevelési program keretében.
Délibáb Budapest, MU Színház, november 28. 16:30
Miként határoznak meg minket a ránk hagyományozott kulturális és politikai ideák? El tudjuk-e engedni a gyerekkor fullasztó emlékeit? Van-e hatalmunk önmagunk fölött?
Játék
A kis kedvencek titkos élete 2.-ben folytatódnak Max, Gigi, Hógolyó és a többiek kalandjai.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.