Tánc
A jövő csillagai Budapest, Nemzeti Táncszínház, október 22. 19:00
A Magyar Táncművészeti Egyetem gálaestjén a díjkiosztót követően lehet megtekinteni az iskola előadói és koreográfusi háziversenyének a zsűri által legjobbnak ítélt darabjait.
Hodworks: Sunday Budapest, Trafó, október 22. 20:00
Tabukkal szembemenő, vaskos, mégis finom, érzékeny humorú játék, előítéletmentes, szabad, radikális testkutatás jellemzi a Hodworks társulatot.
Igaz történet alapján 12-14 éveseknek! Budapest, Nemzeti Táncszínház, október 24. 10:30
A felső tagozatos korosztály számára kínál a Nemzeti Táncszínház mint helyszín és mint alkotó izgalmas lehetőséget krízishelyzetek feldolgozására egy komplex táncszínházi nevelési program keretében.
Délibáb Budapest, MU Színház, október 25. 20:00
Miként határoznak meg minket a ránk hagyományozott kulturális és politikai ideák? El tudjuk-e engedni a gyerekkor fullasztó emlékeit? Van-e hatalmunk önmagunk fölött?
Freestyle Budapest, MU Színház, november 5. 20:00
Góbi Rita munkáira egyként jellemző a bátor kísérletezés és a koreográfia precíz kidolgozottsága. Legújabb, japán–magyar koprodukcióban készült előadása a játékos ember világába vezet.
Nesama/UNSIGHTED Budapest, Bethlen Téri Színház, november 7. 19:00
Két előadásból álló táncest várja a nézőket a Bethlen Színházban november 7-én.
Az éjszaka csodái Gyermekelőadás Budapest, Nemzeti Táncszínház, november 7. 19:00
Pontosabban átalakítva és frissítve, hiszen az előadásban tényleg életre kelnek a rajzok, ugyanakkor természetesen több síkon értelmezhető Szabó Réka koreográfiája, valamint számunkra élvezetesebb is, mint az egyébként aranyos rajzfilm.
Loop Pool Budapest, Bethlen Téri Színház, november 8. 19:00
Egy évnyi intenzív kutatás, tanulás, olvasás, táncolás után tér vissza Stern Lili új darabjával.
Szólók Budapest, MU Színház, november 25. 20:00
Három előadó szólójelenetei követik egymást a nézők által körbevett térben. A szólók önálló egységek, de egymás után fűzve őket érzelmi-érzéki láncreakciót kapunk.
Mint egy táj Budapest, MU Színház, november 29. 13:00
Bár a cím békés jelzésnek tűnik, Pataky Klári alkotása mégsem egy könnyű habos torta. Emészteni kell, mert komoly kérdéseket tesz fel. Tényleg elmagányosodunk? Tényleg szélsőségesen egocentrikus lett a világunk?
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.