Napi ajánló
Medicine Man Medicine Man, amerikai kalandfilm, 1992, 98 perc RTL Klub, május 21. 11:10
A Holt költők társasága és a Drágám, a kölykök összementek forgatókönyvírója Tom Schulman 3 millió dollárt kapott a Medicine Man forgatókönyvéért, Sean Connerynek 10 millió jutott, így könnyen összejött a 40 millás költségvetés. Ki tudja miért, a film még így is nyereséges volt. Andy Vajna ügyesen gazdálkodott.
Mindent bele, fiúk! Piu forte, ragazzi!, olasz akció-vígjáték, 103 perc, 1972 Mozi+, május 21. 11:10
Mind a mai napig megmosolyogtam a világvége eljövetelét taglaló jóslatokat, de ma valami olyasmi történt, amit baljós égi jelként értelmezek: egy kereskedelmi csatorna műsorra tűzött egy általam sosem látott Spencer/Hill produkciót.
Bean - az igazi katasztrófafilm angol-amerikai vígjáték, 90 perc, 1997 VIASAT3, május 20. 03:15
Meglehet, hogy humorérzékem alapos karbantartást igényelne, de személy szerint Rowan Atkinsont világéletemben vicces figurának tartottam, legyen szó Fekete Viperáról, Fowler felügyelőről, vagy éppen elsőszámú karakteréről, Mr. Beanről. Ugyanakkor az ellentábort is meg tudom érteni. (Kivéve persze, ha mindeközben a Jóbarátokat akár minimális szinten is humorosnak tartják.)
Csak ön után Apres vous..., Színes, francia romantikus vígjáték, 104 perc, 2003 Film Mánia, május 21. 13:05
A jó vígjáték olyan ritka, mint a fehér holló. Pedig igencsak próbálkoznak vele a filmesek, hiszen nagyjából minden második leforgatott alkotás ebbe a műfajba tartozik.
Egri csillagok Magyar film, 1968, 149 perc Mozi+, május 21. 13:15
Gárdonyi Géza Egri csillagok c. könyve 2005-ben Magyarország kedvenc könyve lett. Várkonyi Zoltán 1968-ban vitte vászonra a regényt és kevés olyan ember van aki ötnél kevesebbszer látta a monstre produkciót. Különböző televíziós csatornák időnkét műsorra tűzik, de olyan rikán van, hogy non-stop leadják a 149 perces alkotást.
Charlie és a csokigyár Charlie and the Chocolate Factory, amerikai kalandfilm, 2005, 110 perc VIASAT3, május 21. 13:25
Roald Dahlt leginkább a Meghökkentő mesék szerzőjeként ismerjük, pedig számtalan remek meseregényt is írt, amelyek többségét megfilmesítették. A csokoládégyárba keveredő Károly történetét már egyszer vászonra vitték 35 évvel ezelőtt Gene Wilder főszereplésével. Ezúttal - éppen úgy, mint az Ollókezű Edwardban - Tim Burton rendezgeti Johnny Deppet.
A maszk The Mask, amerikai akció-vígjáték, 97 perc, 1994 RTL Klub, május 21. 15:50
Papíron ez ugyebár egy olyan film lenne, melynek megtekintése ellen minden porcikánk tiltakozna. Az alkotóknak azonban ebből a sztoriból is sikerült belőle egy végtelenül szórakoztató és szerethető művet kihozniuk.
Veszélyes vizeken The River Wild, amerikai akciófilm, 108 perc, 1994 Paramount Channel, május 21. 15:50
Kevin Bacon színészi kvalitásait nem áll módunkban megkérdőjelezni. Már csak azért sem, mert negatív karakterként olyannyira ellenszenves tud lenni, hogy talán saját anyja sem átallna puffadtra verni egy konyhásnéni klumpájával.
Űrcowboyok Space Cowboys, Amerikai akcióvígjáték, 118 perc, 2000 Film+, május 21. 16:20
Űristen! Na, ha valamit, akkor viszont ezt nem ajánlom. Egyrészt azért, mert ennyi gusztustalan ráncot és petyhüdt bőrlebernyeget tényleg csak Csongrádi Katus klipjeiben lehet látni, másrészt, annyira amerikai-nyálas, hogy csakis tíz üveg sörrel szabad hozzákezdeni, ami ugye, meg drága így hó közepén.
Igazából szerelem Love Actually, Angol-Amerikai vígjáték, 2003, 129 perc Film Cafe, május 21. 16:45
Majdnem nyálas (1 centin múlt), habkönnyű, de szerethető, karácsonyos, szerelmes vígjátékot írt és rendezett Tony Curtis névrokona, a Bridget Jonesok, a Négy esküvő, egy temetés, a Sztárom a párom és a Bean forgatókönyvírója, Richard Curtis.
Reszkessetek, betörők! 3. Home Alone 3, amerikai akcióvígjáték, 102 perc, 1997 Mozi+, május 21. 16:45
Tegye fel a kezét az a 20 év feletti állampolgár, aki a mai napig képes boldogsághormonokat termelni, ha valamely tévéadó (karácsony tájékán) műsorra tűzi a Reszkessetek, betörők valamely részét. Pláne, ha már az eredeti alkotóknak sincs köze az adott műhöz!
Az ördög Pradát visel The Devil Wears Prada, Amerikai vígjáték, 2006 SuperTV2, május 21. 16:50
Ha szigorúak akarunk lenni, akkor ez is csak egy újabb „hogyan lesz a csúnya kiskacsából dögös, de öntudatos nő” tanmese, ám a Lauren Weisberger regényéből készült film jóval több ennél.
Micsoda csapat A League of Their Own, Amerikai vígjáték, 123 perc, 1992 Paramount Channel, május 21. 18:15
A TV2 felvette a kesztyűt. Addig, amíg az RTL a Franciaország-Dél-Korea meccset és a vébé összefoglalót adja, a vébé közvetítéséről lemaradt csatorna röpke öt óra alatt sztárparádét varázsol a képernyőkre.
A múmia visszatér The Mummy Returns, amerikai kalandfilm, 130 perc, 2001 VIASAT3, május 21. 18:35
Bármily megtévesztő is a cím, szó sincs róla, hogy az Operettszínház valamely nyugdíjazott primadonnája újra a közönség elé lépne. Ellenben az előzőekben megismert Imhotep fáraó újfent képtelen relaxálni dizájnos szarkofágjában.
A Pusztító Film+, május 21. 18:45
A távoli jövőben sanyarú sors vár a gangsta rapperekre: a tökéletesen erőszakmentes társadalomban még a káromkodás is tilos.
Csonthülye Mr. Bones, amerikai-dél-afrikai vígjáték, 110 perc, 2001 Mozi+, május 21. 18:50
Egy dél-afrikai vígjáték láttán ugyanaz az érzés gyötör, mint egy indiai akciófilm megtekintése után: bármit is próbál elhitetni velünk a világatlasz, az említett államok csupán egy párhuzamos dimenzióban léteznek.
Hazárd megye lordjai: Irány Hollywood Dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood, amerikai akció-vígjáték, 120 perc, 2000 Sony Movie Channel, május 21. 19:15
A szóban forgó film nem összetévesztendő a 2005-ös remake-kel, ez ugyanis amolyan nosztalgikus(nak szánt) mozifilm a kultsorozat eredeti szereplőivel. Lásd még: Dallas Jockey visszatér és a Ewingok bosszúja című műveket.
Az utolsó szamuráj aMC, május 21. 19:20
Nathan Algren sorscsapásként éli meg az amerikai polgárháború befejezését. Tudniillik, ő amolyan korabeli Rambo, aki békeidőben válogatott alibitevékenységek közepette bambán bámul maga elé. Ám egy váratlan állásajánlat széles vigyort csal az arcára.
A Pogány Madonna Magyar játékfilm, 97 perc, 1980 Prime, május 21. 21:00
A magyar Piedone. Igen. Tényleg ennyi különbség volt a két világ között, nekünk ő jutott. És esküszöm, nem volt rossz! István nagyon komoly szerepeket tett le az asztalra, mielőtt pofozkodni, és producerkedni kezdett, és ez ennek a könnyed mozinak is a javára vált.
Fekete Dália The Black Dahlia, német-amerikai thriller, 121 perc, 2006 Film Mánia, május 21. 21:00
Brian De Palma tipikusan a finoman színezett film noir, az ízléses, de borzongató thriller és az újvonalas hollywoodi krimi vegyítésének specialistája. Fekete Dália című mozijában újra felvillantja legelőnyösebb oldalát, amit az utóbbi évek filmes félresiklásaival igen jól palástolt.
Deep Impact Deep Impact, Amerikai katasztrófafilm, 1998 Paramount Channel, május 21. 21:00
Vannak színészek, akik akármilyen filmben szerepelnek, mindig jók. Rájuk szokták azt mondani, hogy ha egy vaskos New York-i telefonkönyvet olvasnak fel, az is izgalmas és lebilincselő, Morgan Freeman pedig pont ilyen.
A tolmács The Interpreter, angol thriller, 2005 ATV, május 21. 21:00
A híresztelésekkel ellentétben leselkedhet komolyabb veszély is egy felső körökben mozgó tolmácsra annál, mint hogy a humanitárius segítségnyújtást protokolláris mackóméznek fordítja. Pl. meghall olyasmit, amit nem kellene.
Pandakaland Kínában The Amazing Panda Adventure, Amerikai családi kalandfilm Story4, május 21. 22:00
Kína hatalmas, és nagyon messze van – nagyjából ennyit tud róla a tízéves Ryan –, de hogy mennyi titkot és kalandot rejt, azt elképzelni sem képes, míg apjával el nem jut a csodák országába.
Túszjátszma Trespass, amerikai thriller, 91 perc, 2011 Film Cafe, május 21. 22:40
Egy elszigetelt, sznob közösség számára a magánterület védelme különösen fontos, egy olyan család, mint Millerék nem elégedhetnek meg egy Hentes nevezetű kuvasszal.
A Keresztapa The Godfather, amerikai filmdráma, 171 perc, 1972 SuperTV2, május 21. 23:10
Bevallom töredelmesen, némileg dilemmában vagyok, ezúttal ugyanis a filmtörténet olyan alkotásával állok szemben, mely sem rosszindulatú fikázásra, sem sztereotípiák felsorakoztatására nem ad lehetőséget. Annyi bakit mindenesetre felróhatunk, hogy a bérgyilkosok mindvégig kesztyű nélkül gyilkolásznak.
Gyilkos nap Rising Sun, amerikai akciófilm, 1993, 124 perc VIASAT3, május 21. 23:25
"Jó érzés lehet egy ügyvédet baszogatni, ahelyett, hogy az embert baszogatná egy" - hangzik el az elmés mondás a Gyilkos napban, a Nakamoto irodaház biztonsági őrének szájából, amikor szóba kerül az őt kihallgató Smith nyomozó ex-neje, aki ügyvédi praxist folytat. Azt hiszem, ezzel mindenki egyetért.
Hazugságok hálója Body of Lies, amerikai akcióthriller, 128 perc, 2008 RTL Klub, május 21. 23:55
Roger Ferris céltudatos és bátor CIA-ügynök, aki – ha az akció úgy kívánná – nyers hallal tömné ki úszónadrágját, és belevetné magát egy delfinárium medencéjébe. Felettese, Ed Hoffman már nem ennyire áldozatkész.
Ace Ventura - Állati nyomozó Ace Ventura: Pet Detective, amerikai vígjáték, 86 perc, 1994 Comedy Central, május 22.
Remélhetőleg majdnem mindenkiben lakozik egy famintás garbós filmkritikus, aki az esetek túlnyomó többségében elvárja, hogy a moziban (a tévét szándékosan nem említem) viszonylag intellektuális dolgokkal szórakoztassák őt.
Felpörögve Crank, Amerikai-angol akciófilm, 2006 aMC, május 21. 01:00
Vajon miért választanak a filmbéli gonoszok mindig olyan rafinált halálnemeket, amelyek ezer lehetőséget és rengeteg időt adnak a főhősnek a menekülésre - de ki drukkol a gazfickóknak?
G. I. Jane G.I. Jane, Amerikai akciófilm, 120 perc, 1997 Mozi+, május 21. 02:00
Reméltem, hogy erről a filmről soha sem kell írnom, mert nem jön többé szembe velem. Mert azt is tudtam, hogy ha jön, írnom kell róla. Hát. Azt elmondom, hogy számomra ennél szégyenteljesebb film korántsem létezhet az Univerzumban, amit ezért most direkt nagybetűvel írtam.
Jennifer 8 Jennifer Eight, amerikai thriller, 124 perc, 1992 Paramount Channel, május 21. 03:44
A legrosszabb dolog, amit egy múlt démonai elől menekülő, megtört nyomozó tehet, az nem más, mint hogy pihenésre adja a fejét. Hétszentség ugyanis, hogy öt másodpercen belül egy gyilkossági ügy közepén találja magát.
Csillagok háborúja V. – A birodalom visszavág Star Wars V. - The Empire Strikes Back, Amerikai sci-fi, 1980 HBO 3, május 21. 03:55
A sodró lendületű történet, a korunkat messze megelőző speciális effektusok és főleg George Lucas varázslatos képzelőereje a mozitörténet és a sorozat egyik legnagyobb alkotásává teszi a filmet – igaz, a rendező ezúttal Irvin Kershner.
Filmek a TV-ben
18:15
Micsoda csapat
amerikai vígjáték, 1992
18:15
18:25
Egy ropi naplója - A nagy kiruccanás
amerikai családi vígjáték, 2017
18:35
A múmia visszatér
amerikai kalandfilm, 2001
18:40
Porto 35 mm
amerikai-francia-lengyel-portugál romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
12:49
A Tom és Jerry-show
2014, 162. rész: Drága mama
12:54
Thomas, a gőzmozdony
IV. évad, 20. rész
12:55
Gumball csodálatos világa
2011, 391. rész: A gyerekek
13:00
Állatkerti sétány 64.
francia animációs filmsorozat, Ronald és a tik-tik madár története, 2000
13:00
Chuck megoldja
I. évad, 6. rész: A felnőtt Chuck
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.