Napi ajánló
Ocean’s Eleven - Tripla vagy semmi Ocean's Eleven, Amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 2001 COOL TV, július 22. 18:20
Mit várunk el egy jó hollywoodi filmtől? A jó és a rossz harcát, nagy sztárokat, izgalmat és sok fordulatot, és Steven Soderbergh elegáns krimije mindezt hozza is, úgy, hogy a rendező nem köríti az egészet felesleges pátosszal és nem állítja hőseiről azt, hogy szentek és szuperhősök egyben.
Az utolsó akcióhős Last Action Hero, Amerikai akcióvígjáték, 126 perc, 1993 AXN, július 22. 18:25
Akcióvígjáték. Ha olyan, mint a Bad Boys, akkor jó, ha olyan, mint a Kutyám, Jerry Lee, akkor kicsit már gázosabb. Ez az alkotás a kettő között helyezkedik el értékrendem szerint, és várakozásommal ellentétben kellemesen csalódtam Svarcenbergerben.
Frida Frida, Amerikai életrajzi film, 118 perc, 2002 Cinemax 2, július 22. 08:15
"Az 1954-ben elhunyt Frida Kahlo nyomorék, bajuszos, biszexuális, morfinista kommunista volt, aki vetéléseket, menstruációt, nyomorék testrészeket ábrázoló festményeket festett..." (Száraz Edit)
Akit Buldózernek hívtak Lo chiamavano Bulldozer, olasz-NSZK akció-vígjáték, 115 perc, 1978 Mozi+, július 22. 18:30
Mint azt megszokhattuk, Bud Spencer nélkül nincs karácsony. De lassan ramadán, pünkösd, halottak napja, anyák napja költészet világnapja sem. Miért pont a szilveszter lenne kivétel? Bár a főműsoridő létjogosultságát lehetne vitatni.
Francia csók French Kiss, amerikai romantikus vígjáték, 106 perc, 1995 Prime, július 22. 18:30
Kate és Charlie egy tökéletes közös jövő előtt állnak: házasság, család, boldog élet. Egy apró bökkenő van csak a dologban. Charlie Párizsba utazik, ahol beleszeret egy francia bombázóba, Juliette-be. Kate, hogy visszaszerezze kedvesét, legyőzi a repülés iráni rettenetes félelmét, és elutazik a szerelmesek városába.
Terminátor 4.: Megváltás Terminator Salvation, amerikai-angol-német akciófilm, 130 perc, 2009 SuperTV2, július 22. 18:50
A posztmodern ludditák egyetlen reménysége John Connor, akire ifjú korában a Skynet Köbükije ötpercenként küldött rá egy jövőbeli gyilkos kiborgot. Bár Connor túlélte a merényleteket, immár egy olyan jelenben kell helyt állnia, melyet teljes egészében a Skynet robotjai uralnak.
Kelly hősei Kelly's Heroes, Amerikai háborús kalandfilm, 1970 aMC, július 22. 19:00
A Kelly hősei nem egyszerűen a háborús mozik egyik legismertebb klasszikusa, hanem még ma is az egyik legjobb háborús film – mondjuk, benne van a három legjobban a Ryan közlegény megmentése és az Őrület határán mellett –, és mindjárt el is áruljuk, miért.
Flintstones 2. - Viva Rock Vegas The Flintstones 2. - Viva Rock Vegas, Amerikai vígjáték, 87 perc, 2000 Film Cafe, július 22. 19:20
Jaj ne! Már megint a Baldwin-allergiám! Pedig azt hiszem, erre eléggé nyitott lennék amúgy, még vígjáték volta ellenére is. Mert miről szól ugyanis?
Némó nyomában Finding Nemo, Amerikai animációs film, 89 perc, 2003 Paramount Channel, július 22. 20:00
Ajánlhatnék mára ünnepi Belmondót (szegény szélütötte!), vagy vicces mózeskosarat is (vicces Magnummal), de mikor megláttam Némót, mellette döntöttem. Nem régen láttam ugyanis e vidám kis halacska megható, ám tanulságokban gazdag történetét, de most megint megörültem neki.
Cserebere szerencse Just My Luck, Amerikai romantikus vígjáték, 2006 RTL II, július 22. 20:00
Tessék elvonatkozatni a bulvársajtóban oly gyakran látott, elképesztően irritáló Lindsay Lohantől, és a tehetséges komikára koncentrálni, mert a szimpatikus személyiség és a tálentum nem mindig vág szorosan össze.
Noé Noah, amerikai kalandfilm, 132 perc, 2014 RTL Klub, július 22. 20:05
Isten – megfeledkezve arról, hogy jóindulatú – berág a föld lakosságára, és úgy dönt, elintézi, hogy a Critical Mass felvonuláson a jövőben csak vízibiciklivel lehessen részt venni. Egyedül Noét értesíti radikális terveiről, lévén ő az egyetlen igaz ember a Földön.
Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték Sherlock Holmes: A Game of Shadows, amerikai kalandfilm, 129 perc, 2011 Film+, július 22. 20:35
Sherlock Holmes az idő múlásával bámulatos egyedfejlődésen ment keresztül. Legkorábbi mutációi a legkevésbé sem voltak vehemensek. Mi több, épphogy el nem kezdtek fotoszintetizálni, miközben kockás micisapkában, cserebogár-égető nagyítóval vizsgálták a halott lordmajort.
Két és fél kém Undercover Blues, Amerikai vígjáték, 86 perc, 1993 Film Cafe, július 22. 21:00
Ez jó kis film, emlékszem. Valahogy ez a Kathleen örökké verekszik a filmjeiben, biztosan ütős csaj lehet. Jane Blue (ő) és férje (Dennis Quaid, általában főcowboy) , az ugyancsak szuperkém, Jeff egy különösen izzasztó helyzetben, egy izgalmas lövöldözés kellős közepén szerettek egymásba, és hamarosan úgy döntöttek, hogy nincs több hősködés, letelepszenek, és családot alapítanak.
Mission: Impossible Amerikai akciófilm, 1996 Mozi+, július 22. 21:00
Mire képes egy jó filmzene! Bár a Mission: Impossible zenéjét még 1966-ban írták az eredeti tévésorozathoz, tulajdonképpen önmagában eladta a Brian De Palma rendezésében és Tom Cruise főszereplésével készült filmet. Olyannyira, hogy az MI volt az első alkotás, amely Amerikában átlépte a mágikus 3000-es határt, vagyis több mint 3000 moziban vetítették egyszerre!
Rocky V. Rocky V, amerikai filmdráma, 104 perc, 1990 RTL+, július 22. 21:00
Bevallom töredelmesen, egy Rocky-filmről képtelen vagyok elfogulatlanul nyilatkozni, ám az ötödik epizód még ezzel együtt is olyan érzetet kelt bennem, mintha Stallone látens Alzheimer-kórja elhatalmasodását követően látott volna neki a forgatókönyvnek. Mivel Sly is azt nyilatkozta, hogy a Rocky V. sosem történt meg, vélhetően maga is így gondolja.
A megmentő Out of Reach, amerikai akciófilm, 88 perc, 2004 aMC, július 22.
Steven Buddha szobros testalkata nem az egyetlen bizonyíték rá, hogy az idő vasfogát ő sem képes kiütni. A rendszeres szemöldökráncolás miatt homloka barázdáival immár lazán fel tudná göngyölni a Golden Gate hidat.
Az angol beteg Angol-amerikai film, 1996 Paramount Channel, július 22. 22:00
Furcsa kis film ez, ahol a beteg nem is beteg, hanem égési sérült, és persze nem angol, hanem magyar, gróf Almásy László.
A tégla The Departed, Amerikai bűnügyi filmdráma, 2006 TV4, július 22. 22:15
Martin Scorsese Oscar-díjas filmjének mindössze egy hibája van – na jó, még pár apró is –, mégpedig az, hogy pazar alapanyagból, a Szigorúan piszkos ügyek című hongkongi rendőrdrámából készült, amit nem sikerült felülmúlnia.
Eredet Inception, amerikai-angol sci-fi, 148 perc, 2010 TV2, július 22. 23:15
A jövőbeli ipari kémek immár képesek az emberi elmébe is betörni, noha egy TUTO-lakat leverése vélhetőleg komoly kihívást jelentene számukra. Dom Cobb pl. komoly bajban lenne, ha azt a küldetést kapná, hogy lopjon el egy lombfűrészt a nagyfater sufnijából.
Kémek, mint mi Spies Like Us, amerikai akció-vígjáték, 102 perc, 1985 VIASAT6, július 22. 23:20
Amennyiben akár a sznobizmus apró csírája is ott burjánzik bennünk, borítékolható, hogy ignorálni fogunk egy Chavy Chase-Dan Akroyd produkciót. Mint ahogy ugyanezt tennénk egy Steve Martin-Goldie Hawn filmmel is.
A fülke Phone Booth, Amerikai thriller, 81 perc, 2002 VIASAT3, július 22. 23:25
A fülke főszereplője nem egy dél-amerikai dzsungelben, nem a Himalája tetején és nem is a tenger mélyén kerül életveszélyes helyzetbe, hanem egy nagyváros forgalmas utcáján, egy közönséges telefonfülkében.
A szajré The Score, Amerikai-német krimi, 124 perc, 2000 Cinemax, július 22. 23:30
Frnak Oz színészként jó nevű produkciókban szerepelt, rendezései inkább a másod, harmad vonalba sorolhatók. Eme alkotása azért érdekes, mert három nagy színészt hozott össze a csapatba, hogy egy közhelyet idézzek, „színészpápát, színészkirályt, színészherceget”, szebben magam sem mondtam volna soha! (mondjuk eszembe sem jutott volna „ilyen”!)
Crank 2. – Magasfeszültség Crank: High Voltage, amerikai akciófilm, 96 perc, 2009 aMC, július 22. 23:30
Guy Richie korai alapműveit leszámítva nem tudok olyan esetet említeni, amikor Jason Statham IFA-homloka láttán ne éreztem volna ingert a távirányító azonnali használatára. Ugyanis megszólalt bennem az igazság hangja.
Életben maradtak Alive, Amerikai filmdráma, 127 perc, 1993 Cinemax 2, július 22. 23:35
1972-ben október 13. péntekre esett. Ezen a napon zuhant le az Aeroflot Iljusin-62 típusú gépe Moszkva közelében. (71-ben és 73-ban is ugyanezen a napon zuhant le egy-egy Aeroflot gép.) A balesetben 176 vesztették életüket. Szintén ezen a napon az uruguayi légierő gépe - fedélzetén egy rugby csapattal - kényszerleszállást hajtott végre az Andokban.
Conan, a barbár Conan the Barbarian, amerikai kalandfilm, 129 perc, 1982 SuperTV2, július 22. 23:40
Bizarr egy film ez, annyi szent. Abszolút elsővonalas mű, mégis joggal pályázhat a „minden idők legszürreálisabb fantasy-alkotása” címre. Legalábbis mikor nézem, mindig az az érzésem, hogy az imént kászálódtam le a Ladánybene turnébuszáról.
Kegyetlen játékok Cruel Intentions, amerikai thriller, 97 perc, 1999 HBO 2, július 22. 00:35
Egy kiadós bubópestisnek vagy egy MLM menedzserrel folytatott társalgásnak előbb lehet pozitív hozadéka, mint valamely klasszikus tinédzserfilmes feldolgozásának – gondolhatnánk magunkban naivan, nem minden indok nélkül.
Desperado Desperado, Amerikai akciófilm, 96 perc, 1995 aMC, július 22. 01:10
Ez történik, mikor egy remek, kis költségvetésű filmet megtalál Amerika, és fogyaszthatóvá teszi a maga számára. Szokták mondani a bölcsészek, hogy a film stílusa a nyálhídra épített szerkezet, amolyan karikatúra képen, de a lóf**t.
A Holló The Crow, amerikai fantasztikus thriller, 100 perc, 1994 Paramount Channel, július 22. 03:15
„- Ne mozdulj vagy meghalsz! – Én már meghaltam.” Az események tükrében ugyebár mindezt felfoghatjuk a filmtörténet legbizarrabb párbeszédjének is. Azonban nem Brandon Lee halála volt az egyetlen morbid esemény a forgatás során.
Hirtelen 30 13 Going On 30, amerikai vígjáték, 93 perc, 2004 Prime, július 22. 03:40
Soha sem tartozott a hollywoodi sablon szerint gyártott romantikus filmvígjáték a kedvenc stílusaim közé, de ez a film határozottan megerősítette bennem, hogy ha továbbra is ezt a csapásvonalat követi, még a puszta megtekintés esélyét is kétségesnek ítélem majd.
A legendás trombitás For Love or Country: The Arturo Sandoval Story, amerikai romantikus dráma, 115 perc, 2000 Cinemax, július 22. 10:35
Mint az már annyi filmből kiderült, diktatórikus berendezkedésű országban bepasizni/becsajozni sosem életbiztosítás. Hasonló esetekben ugyanis a; a szenvedő alanyt rövidesen sittre vágják annak gyanújával, hogy az imperialista hírszerzés szolgálatában áll. b; élettársa bozótvágó késsel próbálja majd a muszlim hitre téríteni.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
Szo
21
18:40
E.T. - A földönkívüli
amerikai kalandfilm, családi film, 1982
18:45
Csúcsformában
amerikai akcióvígjáték, 1998
18:50
Terminátor - Megváltás
amerikai-angol-német sci-fi akciófilm, 2009 (ism.)
18:55
Shrek 2.
amerikai animációs vígjáték, 2004
18:55
Halálos iramban: Tokiói hajsza
amerikai akciófilm, 2006
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
Szo
21
18:40
Tini titánok, harcra fel!
2013, 1110. rész: I'm The Sauce
18:40
Rocksuli
I. évad, 103. rész: Történetünk (vagy inkább az enyém)
18:41
Csak lazán, Scooby-Doo!
2015, 18. rész: Rá ne fázz, Scooby-Doo!
18:44
Dinószakik
II. évad, 10. rész: Ütközet
18:45
Mormota mesterek
II. évad, 6. rész: Hód láz
Játék
A műfaját posztapokaliptikus turbópopként definiáló Einstand garantálja a forró hangulatot.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.