Napi ajánló
Otthon, véres otthon Grosse Pointe Blank, Amerikai romantikus vígjáték, 1997 Paramount Channel, január 21. 03:45
Hősünk profi bérgyilkos, függetlenként dolgozik, legendák keringenek róla a piszkos szakmában, ám gyakran lelkiismeret-furdalás gyötri, és pszichiátere tanácsára lazítana egy kicsit, de a munka közbeszól.
Cry Wolf amerikai thriller, 90 perc, 2005 Film Cafe, január 22. 04:35
A szituációval bizonyára mindenki találkozott: az amúgy hót’ ismeretlen film beharangozójának elolvasása után az ember megtelik reményekkel, majd mikor szeme a stáblistára téved, máris felébred benne a gyanakvás.
Fekete bárány Black Sheep, Amerikai vígjáték, 83 perc, 1996 Paramount Channel, január 22. 06:30
A nyár közeledtével sűrűsödnek a vígjátékok, és mivel Eddie Murphy-ből mostanában igen sok van, én ezt választottam. Móka, kacagás ebéd mellé.
Sulihuligánok Old School, Amerikai vígjáték, 87 perc, 2003 Cinemax, január 22. 07:50
Megmondom, ezt miért, csakis SznúpDoggi miatt. Meg mert jól kezdődik, elmesélem. Mit csináljon a manus, ha korábbi géppel repül haza, és a csaját ágyban találja, a szoba meg tele van egy rakás pucér idegennel?
Tíz elveszett év The Deep End of the Ocean, amerikai filmdráma, 105 perc, 1999 Paramount Channel, január 22. 08:25
Ami azt illeti, az eredeti cím (The Deep End Of An Ocean) jóval kifejezőbb. Legalábbis sokkal inkább sejteti, mivel lesz dolgunk az elkövetkező másfél órában: egy drámával, mely aligha viseli meg a nézőt jobban, mint fél doboz citromos sör.
Jackie Brown Jackie Brown, Amerikai játékfilm, 1997 Cinemax, január 22. 09:20
Kissé méltatlanul ugyan, de a Jackie Brownt még az igazi Tarantino-rajongók is mellőzték, és tény, hogy nem ez a mester legerősebb munkája, pedig a szebb napokat látott, de még mindig kalandvágyó fekete stewardess története rendhagyó darab.
Férfias játékok Patriot Games, Amerikai akciófilm, 112 perc, 1992 Cinemax 2, január 22. 10:35
Sokadszori megnézés után sem gondoltam ezt soha jó filmnek, de így vagyok én ezzel majdnem mindegyik Han Solos filmmel.
Fedőneve: Takarító Code Name: The Cleaner, amerikai akció-vígjáték, 91 perc, 2007 Film Cafe, január 22. 10:35
Egy rutinos tévénéző vélhetően semmi jót nem remél a film címének láttán, melyet előzőleg a vígjáték titulussal láttak el. Pláne, ha mindennek tetejében a sarokban ott virít a vészjósló tizenkettes karika.
Kémkölykök 3D - Game Over Spy Kids 3D: Game Over - színes magyarul beszélő amerikai családi kalandfilm, 84 perc, 2003 Cinemax, január 22. 11:55
Sajnálom, hogy nem vagyok most gyerek, hiszen emlékszem még, mennyire szerettem már akkor is a mozit, de ilyesmit abban az időben nem láthattam! Ismerve az első két részt is korántsem számítottam komoly mondanivalóra, de ezúttal ellőtték az alkotók a pöttyöst az űrbe!
A nagy csapat Major League, amerikai vígjáték, 107 perc, 1989 aMC, január 22. 13:00
Mint azt az élő példa is igazolja, az orron át szippantott pszichoaktív szerek tigrisvér kialakulásához vezethetnek. Ki gondolná ma már, hogy Charlie Sheen valaha a tyúkszaros, halandó csepűrágók seregét gazdagította?
Shop-stop Clerks, amerikai filmszatíra, 90 perc, 1994 Cinemax 2, január 22. 14:10
Többszöri utánajárást követően beigazolódni látszott szörnyű gyanúm, miszerint a szóban forgó film még egyszer sem szerepelt a napi ajánlók között. Pedig semmi sem bizonyítja jobban, hogy Kevin Smith valaha elképesztően humoros arc volt.
Zorro álarca The Mask of Zorro, Amerikai kalandfilm, 125 perc, 1998 HBO 2, január 22. 14:35
Don Diego de la Vega, a titokzatos Zorro álarca mögé rejtőzve sikerrel vívta egyszemélyes harcát a vaskezű kormányzó, Don Rafael Montero és a spanyol uralom ellen, ezt már a Disney-sorozatból is tudjuk, szerintem az volt a legjobb!
Star Trek - Nemezis Star Trek - Nemezis, Amerikai fantasztikus akciófilm, 111 perc, 2002 Film+, január 22. 14:40
Jézusom! Abban biztos vagyok, hogy megvan ez a film, de én azt hittem, láttam is, ám most, elolvasva a tartalmát semmi sem rémlik az egészből! Gyorsan összefoglalom azért, hátha az segít.
A kábelbarát The Cable Guy, Amerikai vígjáték, 1996 aMC, január 22. 15:05
Egy vígjáték legyen harsány, egy pillanatig se vegye magát komolyan, és főleg legyen benne legalább egy teljesen lökött karakter, aki teljesen kiszámíthatatlan, de nagyon vicces.
Jay és Néma Bob visszavág Jay and Silent Bob Strike Back, amerikai vígjáték, 2001, 100 perc Cinemax 2, január 22. 15:40
Ebből a filmből - amelynek az első 100 másodpercében 21-szer hangzik el a fuck szó (az ugye kb. 5 másodpercenként 1), és amelyben Jay és Néma Bob, az altesti humor koronázatlan királyai Hollywoodba indulnak - rengeteget tanulhatunk. Kiderül, hogy igazából mire való az internet, milyen nemű isten, és a lányok emésztéséről is kapunk információt.
Kémek, mint mi Spies Like Us, amerikai akció-vígjáték, 102 perc, 1985 Sony Movie Channel, január 22. 16:05
Amennyiben akár a sznobizmus apró csírája is ott burjánzik bennünk, borítékolható, hogy ignorálni fogunk egy Chavy Chase-Dan Akroyd produkciót. Mint ahogy ugyanezt tennénk egy Steve Martin-Goldie Hawn filmmel is.
Match Point Match Point, angol-amerikai film, 2005, 119 perc Film Cafe, január 22. 16:20
Woody Allen londoni bűntrilógiájának első része azt feszegeti, milyen mértékben határozzák meg sorsunkat a véletlenek, mi a szerepe életünkben a szerencsének. A Match Point egy cseppet kevésbé woodys, mint ahogy megszokhattuk, – és nem csak azért, mert nem szerepel benne a kiváló komikus - de kétségtelenül Allen egyik legjobban sikerült filmje.
Ace Ventura - Állati nyomozó Ace Ventura: Pet Detective, amerikai vígjáték, 86 perc, 1994 Paramount Channel, január 22. 16:30
Remélhetőleg majdnem mindenkiben lakozik egy famintás garbós filmkritikus, aki az esetek túlnyomó többségében elvárja, hogy a moziban (a tévét szándékosan nem említem) viszonylag intellektuális dolgokkal szórakoztassák őt.
A Da Vinci-kód The Da Vinci Code, Amerikai misztikus thriller Sony Movie Channel, január 22. 18:10
Mi kell a bombabiztos sikerhez? Mondjuk egy olyan irodalmi alapanyag, ami már kiindulópontként is úgy negyvenmillió olvasót és/vagy nézőt ígér világszerte. Aztán kellhet egy olyan rutinos rendező, mint Ron Howard, aki mindig sikerfilmet rendez, és még az Oscarhoz is közel járt...
Ocean’s Eleven - Tripla vagy semmi Ocean's Eleven, Amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 2001 Film+, január 22. 18:45
Mit várunk el egy jó hollywoodi filmtől? A jó és a rossz harcát, nagy sztárokat, izgalmat és sok fordulatot, és Steven Soderbergh elegáns krimije mindezt hozza is, úgy, hogy a rendező nem köríti az egészet felesleges pátosszal és nem állítja hőseiről azt, hogy szentek és szuperhősök egyben.
Mortal Kombat amerikai fantasztikus kalandfilm, 95 perc, 1995 Mozi+, január 22. 19:00
Az arcade populáció tagjai közül ki ne emlékezne a 90-es évek legvéresebb verekedős videójátékára. Túlzás nélkül állíthatjuk: a Mortal Kombat hatására néhány fiatal többször csapolta meg a fater pénztárcáját, mint egy középhaladó heroinista.
Dupla dinamit Double Impact, Amerikai akciófilm, 106 perc, 1991 Mozi+, január 22. 21:00
Egy hongkongi nagy hatalmú üzletember halálát olyan sokan kívánják, hogy az egyik legnagyobb üzleti sikerének éjszakáján megtámadják, és feleségét és őt is kivégzik.
Moulin Rouge Moulin Rouge!, Amerikai-ausztrál romantikus film, 127 perc, 2001 Paramount Channel, január 22. 21:00
A századforduló Párizsa kel életre Luhrmann sokszorosan díjnyertes filmjében, mikor sorra nyílnak a zenés kávéházak, és virágzik a kabaré műfaja, mikor a Montmartre-t egyre inkább elözönlik a mindenfelől érkező bohém művészek és művészlelkek, a hozzájuk verődő modellek, prostituáltak és alvilági figurák, köztük a korszak egyik emblematikus alakjával, Henri Toulouse-Lautrec-kel.
Hanna – Gyilkos természet Hanna, amerikai-angol-német akciófilm, 111 perc, 2011 SuperTV2, január 22. 21:00
Hanna első blikkre egy tipikus kamaszlány. Ám a vele egykorúakkal ellentétben nem pózol rózsaszín okostelefonnal a fürdőszobai tükör előtt, és vélhetőleg egy üveg vegytiszta gin sem tudná kiütni. Tudniillik, a kishölgy egyszemélyes hadsereg...
A pofonok földje Kung fu hustle, kínai-hongkongi akció-vígjáték, 95 perc, 2004 Cinemax, január 22. 22:50
Zavarbaejtően kusza egyveleg Stephen Chow elmekattanása; tétován ráüthetjük a humoros akció vagy a véres vígjáték billogot is, mintha Bruce Lee-i pofozkodós stílust arcátlanul pároztatnánk a chaplini burleszkkel.
Agyő, Nagy Ő The Heartbreak Kid, amerikai vígjáték, 120 perc, 2007 SuperTV2, január 22. 23:25
Bár Adam Sandler és Rob Schneider életműve merőben másról tanúskodik, a Farrelly testvéreknek köszönhetően már tudjuk, hogy az altesti viccelődés adott esetben humoros is lehet. Feltéve persze, ha a néző mellett műélvezet közben nem tartózkodik egy kiskosztümös nőnemű lény, aki a gyermekvállalás problematikájáról traktálja őt.
A fenevad gyomrában Belly of the Beast, amerikai-kanadai-hongkongi-angol akciófilm, 91 perc, 2003 Mozi+, január 22. 23:25
Steven Seagal egy márkanév. Akárcsak a Koccintós vagy a WU2. És mint ilyen, bármennyire ergya minőséget is kínál, mindig is lesz egy – nem is annyira szűk - réteg, aki aktívan érdeklődik majd iránta. Most sem véletlenül került főműsoridőbe.
A Keresztapa 3. The Godfather III. amerikai gengszterfilm, 1990, 162 perc Paramount Channel, január 22. 23:45
A trilógia befejező részét óriási várakozás előzte meg az előző két rész, de főleg a második sikere miatt.
[REC] aMC, január 22. 01:10
Egy forgatócsoport – megelégelve Steven Seagal királykodását a Lawman című sorozatban – úgy dönt, hogy ezúttal rendőrök helyett tűzoltókról forgat folytatásos realista dokumentumfilmet.
15 perc hírnév Amerikai-német krimi, 116 perc, 2001 (18) aMC, január 22. 02:35
Érdekes filmet láthat az, aki ezt az alkotást választja, hiszen vizsgált alkotásunk ügyesen ugrál a „szokványos”, hétköznapok esti óráiban elrejtett, B-kategóriás mozik izgalmas látványvilága, és egy alaposan megszerkesztett, mesterien kimunkált mű élvezeti értéke között.
Bakkerman magyar játékfilm, 86 perc, 2007 RTL Gold, január 22. 02:35
Lassan már szimpla vállrándítással konstatáljuk, hogy egykor halhatatlan alapműveket produkáló magyar rendezők – ha kimondatlanul is – a kereskedelmi tévék (rosszabb esetben hirdetőik) szájízének megfelelő borzalmakkal állnak elő.
A közellenség A közellenség, amerikai thriller, 132 perc, 1998 HBO, január 22. 03:40
Politikai thrillerben jogi képviselőnek lenni legalább annyira nem életbiztosítás, mint egy tinihorror betépett tinédzsereként sör után kutatni a sötét pincében. Mindkét létforma ugyanis a kistérségi borozókhoz hasonlítható veszélyfaktorral bír: ismeretlen okokból ismeretlen emberek ellenszenvét vívhatjuk ki általuk.
Filmek a TV-ben
18:10
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006
18:10
Csokoládészív
német vígjáték, 2008
18:25
Missouri fejvadász
amerikai western, 1976
18:25
Dreamgirls
amerikai musical, 2006
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 2001
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:40
Gumball csodálatos világa
2011, 571. rész: A rosszkedv
04:41
Grizzy és a lemmingek
2016, 92. rész: Legyeskedés
04:48
Grizzy és a lemmingek
2016, 93. rész: Jó medve, rossz medve
04:55
Gumball csodálatos világa
2011, 572. rész: Az okostojás
04:55
Grizzy és a lemmingek
2016, 94. rész: Cilindertrükkök
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.