Napi ajánló
Szigorúan bizalmas L. A. Confidential, amerikai krimi, 136 perc, 1997 SuperTV2, október 17. 00:50
Könnyen előfordulhat, hogy a korral járó „régen minden jobb volt” jellegű nosztalgiának köszönhető, de határozottan úgy érzem, hogy a kilencvenes években mérföldekkel jobb thrillerek születtek azoknál, melyek mostanság látnak napvilágot.
John Rambo amerikai-német akciófilm, 93 perc, 2008 aMC, október 17. 02:30
„Ki az a John Rambo? Valami isten?!” „Isten könyörületes… de ő nem lesz az.” – hangzott el az ominózus párbeszéd az előző fejezetben, melynek hatására a néző erős késztetést érzett rá, hogy pár napig a gardrób vendégszeretetét élvezze.
Star Wars II. rész: A klónok támadása Star Wars: Episode II. - Attack of the Clones, amerikai sci-fi, 2002, 130 perc HBO 2, október 17. 03:35
Miért jobb A klónok támadása a Baljós árnyaknál? A válasz egyszerű: Dupla mosogatószer Binks csak pillanatokra tűnik fel a vásznon.
A játékos The Player, Amerikai vígjáték, 119 perc, 1992 Mozi+, október 17. 03:45
Huurrréé!! Ez egy remek kis film, kalandos, humoros, és annyi sztár játszik benne, hogy az csak na! Ráadásul mindegyik csak picit, ami a legjobb. Altman filmje azért is érdekes, mert a filmstúdiók világának kulisszatitkaiba vezeti be a nézőt, ráadásul a kritikusoknak készült ajtón keresztül, genyázó módon.
Tomboló ököl Jing wu men - Fist of Fury, Hongkongi akciófilm, 90 perc, 1972 aMC, október 17. 03:55
A Gengszterek klubja valóban jó film, remek színészekkel (R. Gere, háát, hmm), éppen ezért remélem, hogy valami okos csak ír majd róla valamit, nekem Bruce Lee mellett a helyem!
Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője Lara Croft and the Cradle of Life: Tomb Raider 2., Amerikai akció-kalandfilm, 112 perc, 2003 Paramount Channel, október 18. 06:00
Minden idők egyik legnépszerűbb számítógépes játékából, a Tomb Raiderből 2001-ben készült az első film. A mérsékelt siker ellenére csak két évet kellett várni a folytatásra, de többek szerint nem kell attól tartanunk attól, hogy trilógiává fejlődik a dolog.
Robotok Robots, amerikai animációs film, 91 perc, 2005 HBO, október 18. 08:25
Ez a mozi igazi fejkapkodós őrület, aranyos és könnyen emészthető sztoriba csomagolva, pont úgy, ahogy egy mai gyerkőc el is várja. Mert bizony a komputer-szocializált apróságoknak már nem elég a tanulságos sztorilájn, meg a tündéri figurák mosolygós pofija, pörgős-mozgalmas látványvilággal kell kipotyogtatni teletömött kis fejükből a popcornt.
Fedezd Fel Forrestert! Finding Forrester, amerikai filmdráma, 136 perc, 2000 Film Cafe, október 18. 09:50
Van az úgy, hogy egy rendező kétszer forgatja le ugyanazon művét, és csak igen keveseknek tűnik fel. Míg példának okáért Woody Allen a Bűnök és vétkeket vette fel újra, addig Gus Van Saint a Good Will Huntingnak futott neki még egy alkalommal.
A Szmokinger The Tuxedo, amerikai akcióvígjáték, 2002, 95 perc Mozi+, október 18. 11:35
Az egyik kedvenc viccemben a ruhat megeszi a farkast és a medvét, de az emberrel nem bír, hiszen - mint tudjuk - nem a ruhat eszi az embert. Ezt a mély igazságot cáfolja meg Clark Devlin szuperkém szmokingja, amelyet ha valaki felvesz, emberfeletti képességekre tesz szert.
Kés, villa, olló Running with Scissors, Amerikai vígjáték, 2006 HBO, október 18. 11:50
Augusten Burroughs 2002-ben jelentette meg zavaros gyermekkorát feldolgozó visszaemlékezéseit, amely nagyjából onnantól kezdődik, hogy a rajongva szeretett, ám labilis édesanyja egy hirtelen felindulásból lepasszolja egy szem fiacskáját csodabogár pszichiáterének.
Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika Amerikai vígjáték, 2006 aMC, október 18. 12:10
Sahsa Baron Cohen, alias Ali G, a műmájer áléfeka, vagy más néven Borat Szagdijev, a bozontos közép-ázsiai tévésszemélyiség, vagy éppen Bruno, a meleg osztrák fashioniszta egy komikuszseni, és mint ilyen, megengedhet magának némi bunkóságot, egy nagyon hosszú filmcímet és egy adag pucér birkózást is.
Nyakiglove Head Over Heels, Amerikai vígjáték, 2001 Paramount Channel, október 18. 14:10
Nehéz lehet pasi nélkül egy fiatal lánynak Manhattanben, és még nehezebb, ha négy topmodell az illető szobatársa.
Életre-halálra (1998) U.S. Marshals, Amerikai akciófilm, 121 perc, 1998 Film+, október 18. 14:15
Na, nehéz helyzetben vagyok, mert nem tudom eldönteni, hogy Tommy Lee Jones-szos pakkot vett a csatorna.
Csak lazán! Be Cool!, amerikai filmvígjáték, 118 perc, 2005 aMC, október 18. 15:45
Egy filmipari csúcstermék esetében, ha csak kicsit is érezhető, hogy a siker pénzcsináló jobbja paskolni készül, a leleményes produceri gárda rögvest összetol neki egy folytatást, hátha még pár réteg bőrt le lehet rántani az alapsztoriról. Chili Palmer visszatérése is hasonló megfontolásból születhetett 10 év kemény hezitálás után…
A krokodilvadász - Mentsd a bőröd! The Crocodile Hunter: Collision Course, Ausztrál-amerikai kalandfilm-vígjáték, 2002 Film Mánia, október 18. 17:00
A vidám Irwin-család addig járt a kútra, mint tudjuk. Még a kisgyerekkel is! Mert most nem a rettentően idegesítő Krokodil Dundi, hanem egy igazi krokivadász néz szembe a veszéllyel és a kamerával, szintén Ausztráliában, ahonnan úgy látszik mind származnak, vagy szerepelnek.
A Maszk 2. - A Maszk fia Son of the Mask, amerikai - német vígjáték, 92 perc, 2005 Sony Movie Channel, október 18. 17:15
A legrosszabb forgatókönyv, a legrosszabb rendező, a legrosszabb remake vagy folytatás, a legrosszabb filmes páros, a legrosszabb férfi mellékszereplő (két jelölés), a legrosszabb férfi főszereplő, a legrosszabb film. Gondolom nem nehéz kitalálni, melyik filmet jelölték ezekben a kategóriákban az ide Arany Málna - díjra.
Részeges karatemester Drunken Master, Hongkongi akcióvígjáték, 106 perc, 1978 Film+, október 18. 18:45
Ki ne szeretné Dzseki Csent? Hát én! Az is igaz, hogy nem volt ez mindig így, valamikor Bruce Lee méltó utódjának tartottam magam is a macskaügyességű verekedő legényt, de azóta nagyon sokszor leadták már a filmjeit a magyar éterben, és kezd telítve lenni vele a fogadására alkalmas receptorom.
Eltanácsolt tanácsadó Good Advice, Amerikai vígjáték, 85 perc, 2001 Film Cafe, október 18. 21:00
Charlie Sheennek jól állnak a vicces filmek, de a lövősök is, bár ebben inkább félig nő lesz. Elmondom, hogyan.
Érzéki csalódás One Night at McCool's, Amerikai játékfilm, 88 perc, 2001 Story4, október 18. 21:00
Jewel (Liv Tyler) egy csendes kis házat, kocsit akar, de azt nagyon, és egy szép magnót. Sok ez egy lánynak? Még szép, különösen a kazettofon!
Kardhal Swordfish, Amerikai akciófilm, 2001 VIASAT3, október 18. 21:00
Vannak filmek, amelyek esetében a nézőnek sajnos többé-kevésbé el kell tekintenie magától a sztoritól, legalábbis ami a nagy összefüggések kiértékelését illeti.
Ace Ventura - Állati nyomozó Ace Ventura: Pet Detective, amerikai vígjáték, 86 perc, 1994 Paramount Channel, október 18. 21:00
Remélhetőleg majdnem mindenkiben lakozik egy famintás garbós filmkritikus, aki az esetek túlnyomó többségében elvárja, hogy a moziban (a tévét szándékosan nem említem) viszonylag intellektuális dolgokkal szórakoztassák őt.
Cowboyok és űrlények Cowboys and Aliens, amerikai kalandfilm, 118 perc, 2011 Mozi+, október 18. 21:00
A filmes sablonkarakterek bizonyos csoportjainak találkozása általában jogos aggodalommal tölt el minket. Példának okáért ilyenek a vámpírok és a vietkong katonák, a nindzsák és a bírósági esküdtek, valamint a zombik és a betlehemi szent család.
Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, amerikai kalandfilm, 143 perc, 2005 HBO 2, október 18. 21:25
Mikor a Klónok támadásában Anakin DiCaprio megritkította a buckalakó-állományt, már lehetett tudni, hogy a szőke fiúcska komiszabb, mint azt a Jedi Tanácsból bárki gondolni merte volna. Ezúttal pedig szemtanúi lehetünk, miként is vasalja rá a táskás szemű Palpatin császár a lélegeztetőgéppel kombinált fekete bukósisakot.
Buliszerviz Van Wilder: Party Liaison, amerikai-német vígjáték, 92 perc, 2002 aMC, október 18. 22:00
Ryan Reynoldsot nem szeretjük, az amerikai tinivígjáték intézményét még kevésbé. Márpedig a kettő együtt olyan hatást eredményezhet, mint egy jó pohár indiai csapvíz egy vödör frissen permetezett cseresznyére.
Kill Bill Amerikai akciófilm, 2003 Paramount Channel, október 18. 22:50
Aki szereti a mozit, az biztos már fél tucatszor látta a Kill Bill mindkét részét, így nem untatunk senkit a történet leírásával, inkább pár bakit bányásztunk elő a majdnem tökéletes filmből, hátha ez izgalmasabb.
Beverly Hills-i zsaru Beverly Hills Cop, Amerikai akció-vígjáték, 101 perc, 1984 TV2, október 18. 22:55
Sokkal korábban azt írtam, hogy „az első rész, talán az hordozott valami egyedit, itt K.-Európában, hiszen a szocializmus nevelő csecsén edződött fiatalságnak újdonság lehetett csúnya szavakat hallani a celluloidról, pláne, ha videón jutott hozzá, hangalámondással, ” és most újragondolva a filmet sem térhetek el e kijelentésemtől.
Bizalom Magyar filmdráma, 115 perc, 1979 Duna TV, október 18. 23:25
A Redl ezredes és a Hanussen mellett a Bizalom volt a harmadik olyan Szabó-film, ami Oscar jelölést kapott a legjobb idegennyelvű film kategóriában, és bár a szobrocskát egyik sem hozta el - ez csak Mephistonak sikerült -, de a filmtörténelmet valami megismételhetetlen mélységgel gazdagították.
A rettegés arénája The Sum of All Fears, amerikai akcióthriller, 119 perc, 2002 Paramount Channel, október 18. 01:10
A politikai thriller (különös tekintettel a Pelikán ügyirat vagy a Minden gyanú felett c. művekre) meglehetősen hálátlan műfaj. Az ember kiugrik a spájzba egy doboz Tallérosért, valamint bedob a mikróba egy adag slambucot, és mire visszaér, a sztori máris követhetetlenné válik.
Betty nővér Nurse Betty, amerikai vígjáték, 112 perc, 2000 Mozi+, október 18. 01:20
Akadnak filmek, melyek esetében csupán a DVD borító vagy a moziplakát is bőven elegendőnek bizonyul, hogy az ember bojkottálja megtekintésüket. Na, ez pl. a vigyorgó Renée Zellwegerrel és a napszemüveges Chris Rockkal tipikusan ilyen volt.
B13 - A bűnös negyed Banlieue 13, Francia akciókrimi, 2004 Mozi+, október 18. 03:15
Luc Besson évek óta a távol-keleti, azon belül is a hongkongi akciófilm-gyártást koppintja, és ezzel nincs is komoly baj, hiszen filmjei tempósak és mutatósak, a Taxi -filmek bájos ártatlanságát pedig lassan, de biztosan átveszik az olyan állig felfegyverzett és a test-test elleni küzdelmet előtérbe helyező mozik, mint a B13.
Filmek a TV-ben
18:15
A Jane Austen könyvklub
amerikai romantikus vígjáték, 2007
18:20
Egyszer Len
amerikai-kanadai vígdráma, 2015
18:25
Emlék
belga-francia romantikus filmdráma, 2016
18:45
Részeges karatemester
hongkongi akcióvígjáték, 1978
18:50
A sátán kutyája
angol vígjáték, 1978
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:06
Dot
I. évad, 14. rész
04:10
Chop Socky Chooks
2007, 5. rész: Game over
04:10
A Garfield-show
2008, 26. rész: Glenda & Odessa
04:10
A Thunderman család
I. évad, 110. rész
04:17
Irány Okido!
I. évad, 47. rész
Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.