Napi ajánló
Musa - A harcos Musa, Dél-koreai-kínai történelmi kalandfilm, 2001 Film Mánia, október 16. 02:40
Látványosabb, izgalmasabb filmet, ilyen csatajeleneteket a Ryan közlegény megmentése óta aligha láthattunk, csak itt nem géppuskákkal és aknavetőkkel harcolnak, hanem karddal, íjjal és lándzsával, mivel a XIX. században járunk, a kínai császárságban, ahol éppen két dinasztia, a Mingek és a Yuanok vívják élethalálharcukat.
Lovagregény A Knight's Tale, Angol-amerikai kalandfilm, 2001 HBO 2, október 16. 03:50
Mi lett volna, ha Robbie Williams a lovagkorban él, és akkor is a Manchester United vagy az Arsenal lett volna a legnagyobb király?
Fekete kutya Black Dog, amerikai-angol-francia-német-japán akciófilm, 89 perc, 1998 Mozi+, október 17. 04:50
Fiktív kamionsofőrnek lenni szívás. Ők ugyanis sosem holmi bajszos, baseballsapkás fazonok, akik ritmikusan ütik a kormányt, ha a Szerelemvonat vagy a Santa Maria felcsendül a rádióból. Ez esetben ugyanis jobbára nyugtuk lenne.
Trója Troy, amerikai történelmi kalandfilm, 156 perc, 2004 HBO, október 17. 07:25
Nos, nem volt merszem még megnézni ezt a filmet, most meg alkalmam nem lesz rá, mégis előszeretettel ajánlom kedves olvasóimnak. Hollywoodnak már volt egy ilyen korszak-mániája, akkor sikeres, mega-költségvetésű szuperprodukciókat (Spartacus, Ben Hur) produkált az álomgyár.
Rossz társaság Bad Company, Amerikai vígjáték 2002 aMC, október 17. 08:15
Nem kötelező egy kémfilmnek halálosan komolyan vennie önmagát - még James Bond is viccel néha, ha olyan angolosan is -, még akkor sem, ha történetesen a világ fennmaradása a tét.
Drágám, a kölykök összementek Honey, I Shrunk the Kids, Amerikai vígjáték, 86 perc, 1989 Film Cafe, október 17. 09:35
Wayne Szalinski professzor nem örvend túl nagy népszerűségnek sehol sem. Zseniális elméje teszi. A felesége úgy érzi, mintha egy kísérleti lombikkal élne együtt, a szomszédság őrületet lát a megmagyarázhatatlan fejszerkezetben, míg a kollégák semmibe veszik furcsa tudósunk korszakalkotó munkásságát.
Beverly Hills-i zsaru Beverly Hills Cop, Amerikai akció-vígjáték, 101 perc, 1984 Mozi+, október 17. 09:45
Sokkal korábban azt írtam, hogy „az első rész, talán az hordozott valami egyedit, itt K.-Európában, hiszen a szocializmus nevelő csecsén edződött fiatalságnak újdonság lehetett csúnya szavakat hallani a celluloidról, pláne, ha videón jutott hozzá, hangalámondással, ” és most újragondolva a filmet sem térhetek el e kijelentésemtől.
Ned Kelly – A törvényen kívüli Ned Kelly, Ausztrál - angol - kalandfilm, 2003 aMC, október 17. 10:45
Bár a tudósok ma is vitatkoznak, hogy Ned Kelly vajon elvetemült alkoholista gazember vagy lánglelkű protoforradalmár volt, a film világában a valóság és a tények úgyis kevéssé esnek latba, Ausztráliának pedig kevés más hőse van, lássuk hát a sokadik Kelly-feldolgozást!
Marakodók La zizanie, francia vígjáték, 93 perc, 1978 Film Cafe, október 17. 11:30
Mire számítson az ember egy hasonló cím alapján? Főként, ha még annak is tudatában van, hogy 70-es évekbeli francia vígjátékról van szó? Hát természetesen az totális idegösszeomlás szélén táncoló Louis De Funes-re.
A Da Vinci-kód The Da Vinci Code, Amerikai misztikus thriller Sony Movie Channel, október 17. 11:35
Mi kell a bombabiztos sikerhez? Mondjuk egy olyan irodalmi alapanyag, ami már kiindulópontként is úgy negyvenmillió olvasót és/vagy nézőt ígér világszerte. Aztán kellhet egy olyan rutinos rendező, mint Ron Howard, aki mindig sikerfilmet rendez, és még az Oscarhoz is közel járt...
Rocky II. Rocky II., amerikai filmdráma, 119 perc, 1979 Mozi+, október 17. 11:55
Miután előzőleg bucira verte Apollo Creed fejét, Rocky immár ünnepelt sportoló a közvélemény szemében. Hősünk azonban tisztes polgári állásról és nyugalmas családi életről álmodozik, miközben a megalázott világbajnok minden létező eszközzel próbálja elérni, hogy revansot vehessen az Olasz Csődörön.
A felolvasó The Reader, amerikai-német filmdráma, 124 perc, 2008 Film Mánia, október 17. 12:35
Egy jó tizenöt évvel idősebb kalauznő minden kamaszfiú legtitkosabb vágyálma. A kamasz Michaelnek egy napon – nem sokkal a II. világháború befejezése után – ez meg is adatik. Tudniillik, miután az utcán rosszul lesz, a nála kétszer idősebb Hanna segít rajta.
12 majom Twelve Monkeys, Amerikai fantasztikus kalandfilm, 123 perc, 1995 aMC, október 17. 12:50
Furcsa, hogy az ex-Monthy Python-os Terry Gilliam filmje ennyire feledésbe merült, noha a 90-es évek egyik legjobb alkotásáról van szó.
Játsz/ma The Game, Amerikai thriller, 1997, 123 perc Film Cafe, október 17. 13:30
Ez az egyik kedvenc filmem - a sok közül, ugye - mert megérdemli. Az igazság az, hogy, ha bármi lényegeset is írnék róla, azzal elrontanám a poént, ezért konkrétumok nélkül próbálok meg operálni.
Hannah és nővérei Hannah and Her Sisters, amerikai vígjáték, 103 perc, 1986 Paramount Channel, október 17. 14:10
- Ha van isten, hogy létezhet annyi gonoszság a Földön? Hogy egy egyszerű példát mondjak, miért volt nácizmus? – Honnan tudjam én azt, amikor azt sem tudom, a konzervnyitó hogy működik! Igen, kérem, újabb Woody Allen-klasszikussal van dolgunk.
Menekülő ember The Running Man, Amerikai akciófilm, 96 perc, 1987 Mozi+, október 17. 14:30
Eddig nem is tűnt fel, de Stefán Király írta az alapötletet, és azon kevesek közé tartozom, akik látták a korábbi változatát is, ami azt hiszem angol, bár egy rövid pillanatra a francia náció is felrémlik. Nem mondanám, hogy Svarcenberger rossz filmet tett le az asztalra, de nem különbet, mint jóval korábbi társa.
Poseidon Poseidon, Amerikai katasztrófafilm, 2006 Film+, október 17. 15:10
Nem árt, ha az embernél van egy jól képzett tűzoltó, aki mindig kihúzza a pácból. A Poseidon luxushajó túlélőinek sem lenne sok esélyük, ha nem lenne kapásból két tűzoltójuk is, akik halálos veszélyek és technikai képtelenségek egész során át vezetik kis csapatukat a menekülés felé.
Egy asszony illata Amerikai filmdráma, 1992 aMC, október 17. 15:25
Vajon mi járhatott Al Pacino fejében az 1993-as Oscar-díj-átadáson? Most komolyan, gondoljunk csak bele, milyen bosszantó lehet az, amikor valakit a pályája eleje óta folyamatosan elismernek, szakmai és közönségsikere töretlen, jobbnál jobb filmszerepekben brillírozik, és ott ül a legrangosabb filmes eseményen úgy, hogy a korábbi hat alkalommal mindig üres kézzel ment haza - na jó, az évek során felgyülemlett számos Golden Globe és BAFTA-díj azért kárpótolhatta valamicskét.
Apollo 13 amerikai filmdráma, 140 perc, 1995 Film Cafe, október 17. 16:05
Íme, a filmalkotás, mely minden ábrándozó hülyegyereknek elveszi a kedvét az űrhajózástól, aztán annak rendje szerint mennek majd könyvelőnek meg anyagmennyiség-becslőnek – gondolhatná egy gazdagréti hurráoptimizmusban megrekedt családapa.
Robotzsaru RoboCop, amerikai sci-fi, 121 perc, 2014 Mozi+, október 17. 16:35
Az évszám 2028, a Közel-Keleten immár kibernetikus egységek járőröznek, akiknek az öngyilkos merénylők azzal is többet tudnának ártani, ha felkötnék magukat a legközelebbi fügefára. A kormány úgy dönt, hazai pályán is élnek az újításokkal...
A fekete ruhás nő The Woman in Black, amerikai-kanadai-svéd horror, 95 perc, 2012 Film Mánia, október 17. 17:00
„Nem él a nejem, káposzta a fejem” – a gótikus horrorfilmek szereplői csak igen ritkán ejtenek el ilyen és ehhez hasonló mondatokat. Inkább csak bámulnak maguk elé üveges szemmel, és mértéktelenül döntik le az abszintot.
Willow Willow, amerikai kalandfilm, 121 perc, 1988 aMC, október 17. 18:35
A Twin Peaks törpéje gyermekkoromban olyannyira traumatizált, hogy megfogadtam, többé nem leszek hajlandó megnézni olyan filmet, melyben 150 cm-nél alacsonyabb felnőtt emberek tűnnek fel a képernyőn. A Willow megtekintését már csak ezért is hanyagoltam. Később pedig végérvényesen megutáltam a fantasyt.
Az igazság nevében Collateral Damage, Amerikai akciófilm, 105 perc, 2002 Film+, október 17. 18:50
Nem mondok sokat a kormányzó úrról, mert még elvisznek egy közép-európai börtönbe, aztán írhatok papírra.
Kedves John! Dear John, amerikai romantikus filmdráma, 105 perc, 2010 Film Cafe, október 17. 18:55
John Tyree, az amerikai különleges erőknél szolgáló katona, eltávozáson van, és magányos édesapját látogatja meg, amikor véletlenül megismerkedik a gyönyörű Savannah Curtis-szel, aki a tavaszi szünetet tölti otthon.
Lara Croft - Tomb Raider Lara Croft - Tomb Raider, Amerikai akció-kalandfilm, 2001 Mozi+, október 17. 19:00
Azoknak mondjuk, akik mindig hibákat keresnek a lányokban, és akik szerint biztos, hogy vagy buta, vagy szép, vagy nagyon rossz szokásai és ellenszenves barátai vannak: létezik a tökéletes nő, legalábbis egy példány.
Bizonyítás Proof, amerikai filmdráma, 100 perc, 2005 HBO, október 17. 20:00
Sir Hopkins már Lecter doktor szerepében is kiválóan hozta a zseniális őrült karakterét. A választékos nyelvezetű, szájkosárral sétáltatott gasztronómus most visszatér – igaz, pacifista, ám épp oly szerethető kiadásban.
Jackie Chan: Új csapás Shanghai Noon, Amerikai akcióvígjáték, 2000 VIASAT3, október 17. 21:00
Nem muszáj komolyan venni Jackie Chant, ahogy nyilván ő maga sem veszi túl komolyan önmagát, de ez az ember a filmipar legkeményebben mozgó szakmunkása.
Halálos fegyver Amerikai akcióvígjáték, 1987 Film+, október 17. 21:00
Bár Mel Gibson mai szemmel katasztrofális melírozott frizurája végleg a nyolcvanas évekhez láncolja a filmet, - a helyzet a három soron következő folytatásban némileg javult - a Halálos fegyver így is a zsarufilmek abszolút felső kategóriájába tartozik.
A végső állomás 4. The Final Destination, amerikai horror, 82 perc, 2009 Sony Movie Channel, október 17. 21:00
„A halál kamionja mindenkit elgázol, akkor is megdöglesz, ha a falra mászol” – tartja a költő. A Kaszás elől ugyanis még a stelázsi alatt, a sublót mögött és a kutrica legeldugottabb zugában sincs menekvés, hiába bírnak az alábbi objektumok különösen egzotikus névvel.
Drakula 2000 Dracula 2000, amerikai horror, 99 perc, 2000 aMC, október 17. 21:05
Immár lassan 80 éve, hogy Lugosi Béla hátranyalt frizurával, lumbágós testtartásban csapolta meg egy-egy Marilyn Monroe imitátor nyaki verőerét. Azóta a vámpírtársadalom radikális átalakuláson ment keresztül.
Equilibrium – Gyilkos nyugalom Equilibrium , Amerikai akció-sci-fi, 2002 Cinemax, október 17. 21:55
Hogy a félreértéseket elkerüljük, az Equilibrium közel sem jó film, hibáit hosszan lehetne sorolni, és ironikusan csak a Mátrix és az 1984 keverékének nevezhetnénk, viszont nagyon jól néz ki, és remek színészek játszanak benne, vagyis igazi élmény nézni.
Végső állomás 3. Final Destination 3, Amerikai horror, 2006, 88 perc Sony Movie Channel, október 17. 22:35
Woody Allen egyik novellájának hőse, Nat Ackerman legyőzi a Halált kopogós römiben, és így megmenekül. A Végső állomások kevésbé szerencsés hőseit azonban nem engedi ki ilyen könnyen a Kaszás a markából. A repülőgépszerencsétlenség és az országúti baleset után ezúttal egy hullámvasút a kiindulópont.
Rosemary gyermeke Rosemary's Baby, amerikai thriller, 134 perc, 1968 Cinemax 2, október 17. 23:05
Ha már Isaura ért annyit a magyar munkásosztály számára a nyolcvanas években, hogy szervezkedni kezdett szabadon bocsátásáért, abban az esetben bizony Roman Polanski is bőven rászolgálna a hasonszőrű mozgalmak segítségére.
Csajok maffiája WiseGirls, Angol-amerikai krimi, 2002 Film Mánia, október 17. 23:10
Senkit ne ijesszen el Mariah Carey neve a stáblistán, és senkit ne tévesszen meg a magyar cím. A gyakran valóban irritáló Carey, akit annak idején valósággal a földbe döngöltek a kritikusok a Glitter - Ami fénylik című, hellyel-közzel önéletrajzi ihletésű filmjéért, ám itt meglepően visszafogott és szimpatikus, de nem is főszereplő.
Mad Max Mad Max, Amerikai - ausztrál akciófilm, 89 perc, 1979 Film+, október 17. 23:20
Két Oscar-, egy Golden Globe-díj, és három jelölés büszke tulajdonosa a Mel Gibson sikerét meghozó Mad Max.
Mátrix - Forradalmak The Matrix Revolutions, amerikai akciófilm, 2003, 115 perc VIASAT3, október 17. 23:20
A Merovingi és a Gép Király Óz, a nagy varázslónak képzeli magát. Neo-Krisztust gépre feszítik, és megváltja az emberiséget. Trinity meghal, Neo elfoglalja helyét az Atya jobbján, Zion megmenekül, és az Orákulum újra gyönyörködhet a New York-i napfelkeltében.
48 óra 48 Hours, amerikai akció-vígjáték, 93 perc, 1982 Cinemax, október 17. 23:45
Gyakorlatilag félévente megnézhetjük ajánlott alkotásunkat valamelyik kommunikációs csatornán, mégis úgy érzem, hogy írnom kell e filmről, legalább két fontos jellemzője miatt.
Amerikai nindzsa American Ninja, Amerikai akciófilm, 91 perc, 1985 Mozi+, október 17. 01:00
Azt hiszem, ez volt az első Dudikoff-film, amit isten segedelmével láthattam. Aztán egy ideig minden utamba kerülő filmjét megnéztem egyszer, hátha felfedezem bennük a fejlődés kis csírájának egy darabját.
Copland Cop land, amerikai krimi, 104 perc, 1997 HBO 3, október 17. 01:05
Művészi értelemben véve a 90-es évek jobbára egy gigászi kiterjedésű vakfoltként szerepelhet Sylvester Stallone emlékeinek térképén. Azért – ha elvétve is – ebben a sanyarú időszakban is részt vett vállalható produkciók elkészítésében. A Z, a hangya mellett a Bérgyilkosok és nemi jóindulattal a Daylight is ide sorolandó. A Copland viszont egyértelműen minőségi munka.
Drakula (1992) Dracula, Amerikai horror, 1992, 122 perc Film Cafe, október 17. 01:20
James V. Hart (Lara Croft: Tomb Raider - Az élet bölcsője) forgatókönyvíró remek munkát végzett. Olyan izgalmas új elemekkel bővítette Bram Stoker klasszikusát, hogy még az író is megnyalná mind a tíz ujját utána.
A sziget The Island, amerikai akciófilm, 2005, 130 perc HBO 2, október 17. 01:50
Michael Bay párszor már bizonyította, hogy remekül megy neki az akciófilm rendezés. Az Armageddon, A szikla és a Pearl Harbor rendezője ezúttal egy, az előbbieknél is látványosabb akció-orgiával szolgál, ráadásul a gyönyörű Scarlett Johansson a női főszereplő.
8 mérföld 8 Mile, Színes amerikai film, 2002 Film Cafe, október 17. 03:30
Akár szeretjük a zenéjét, akár nem – mi többnyire bírjuk –, tény, hogy Eminem született tehetség.
Farkasember The Wolfman, amerikai-angol horror, 110 perc, 2010 Budapest, október 17. 03:35
Lawrence Talbotot anyja öngyilkossága miatt nyomasztja a családi ház emléke, ezért még egy szilveszteri buli erejéig sem hajlandó hazalátogatni. Évek múlva azonban leendő sógornője felkeresi őt, hogy segítsen megtalálni elveszett testvérét.
Filmek a TV-ben
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:17
Pat, a kutya
2017, I. évad, 17. rész: Felfújt ügy
04:20
Sam, a tűzoltó
XI. évad, 8. rész: Ki engedte ki a macskát?
04:20
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 511. rész: A pizza
04:20
Timmy
II. évad, 22. rész
04:24
Pat, a kutya
2017, I. évad, 18. rész: Szimuláns
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.