Napi ajánló
Csak lazán! Be Cool!, amerikai filmvígjáték, 118 perc, 2005 Mozi+, szeptember 22. 03:45
Egy filmipari csúcstermék esetében, ha csak kicsit is érezhető, hogy a siker pénzcsináló jobbja paskolni készül, a leleményes produceri gárda rögvest összetol neki egy folytatást, hátha még pár réteg bőrt le lehet rántani az alapsztoriról. Chili Palmer visszatérése is hasonló megfontolásból születhetett 10 év kemény hezitálás után…
Macskafogó 2. - A sátán macskája Macskafogó 2. - A sátán macskája, magyar animációs film, 89 perc, 2007 Film+, szeptember 23. 04:30
Tisztában vagyok a párhuzam meredek mivoltával, de hasonló érzés utoljára az Elemi ösztön 2. közben kerített hatalmába. Konkrétan arról az intellektuális pánikrohamról van szó, melynek enyhítésére az embernek ingerenciája lenne elkobozni és lelkiismeret-furdalás nélkül elhasználni egy fuldokló kisiskolás asztma-sprayét.
Super 8 Super 8, amerikai sci-fi, 108 perc, 2011 Mozi+, szeptember 23. 05:35
Ha egy filmes ajánlóban benne foglaltatik a „csendes amerikai kisváros” kifejezés, biztosak lehetünk benne, hogy az adott mű huszadik percében már mutáns mosómedvék lakmároznak a helybéliek tetemeiből.
Charlie angyalai (2000) Charlie's Angels, Amerikai akcióvígjáték, 89 perc, 2000 HBO 3, szeptember 23. 06:00
A hetvenes évek legnézettebb tévésorozatának sztárjai visszatérnek egy lélegzetelállító akcióvígjátékban, hirdetik. Tavaly nézhettünk pár szériát az eredetiből, amit már nagyon vártam, de aztán csalódást okozott a szép emlékezet.
Álomcsapat The Dream Team, amerikai vígjáték, 113 perc, 1989 SuperTV2, szeptember 23. 06:55
Aszongya: "Az elmegyógyintézet pszichiátere kiharcolja, hogy négy betegét elvihesse egy baseball meccsre. Útközben azonban balesetet szenved, s betegei magukra maradnak kint a szabadban, ahol több mint tíz éve nem jártak."
Rocksuli School of Rock, Amerikai vígjáték 104 perc, 2003 Cinemax 2, szeptember 23. 07:35
Jack Black, (King Kong, Nagyon nagy ő) a Rocksuli főszereplője mondta a filmmel kapcsolatban: "Tudjátok van ez fickó, ez a W.C.Fields. Na, ő mondta egyszer, hogy soha ne dolgozz gyerekekkel és állatokkal, mert annyira bájosak, hogy elterelik rólad a figyelmet. Nos, ez engem nem ijeszt meg, mert én egy kölyök és egy állat vagyok egyszerre."
Jackie Brown Jackie Brown, Amerikai játékfilm, 1997 Cinemax, szeptember 23. 07:55
Kissé méltatlanul ugyan, de a Jackie Brownt még az igazi Tarantino-rajongók is mellőzték, és tény, hogy nem ez a mester legerősebb munkája, pedig a szebb napokat látott, de még mindig kalandvágyó fekete stewardess története rendhagyó darab.
Gyilkos szerelem Lonely Hearts , Amerikai–német krimi, 2006 Film Cafe, szeptember 23. 08:15
Martha Beck és Ray Fernandez az 1940-es évek végén Amerikában garázdálkodtak – a „Magányos szívek” gyilkosainak hívták őket, mivel áldozataikat, főleg egyedülálló nőket, az újságok társkereső rovatán keresztül cserkészték be, és miután elfogták őket, kivégzésükig merészségükkel és egymáshoz való ragaszkodásukkal hívták fel magukra a nagyérdemű figyelmét.
Tőzsdecápák – A pénz nem alszik Wall Street: Money Never Sleeps, amerikai filmdráma, 127 perc, 2010 HBO 3, szeptember 23. 09:20
Gordon Gekkót nem törte meg a börtönben töltött idő, még egzotikus zuhanyzói élményekkel sem gazdagodhatott. A sitten töltött évek alatt azonban nagyot fordult a világ: David Hasselhoffot ma már legfeljebb elsőéves gazdaasszonyképzős lánykák kérik ajándékba a fogtündértől...
Hegylakó Highlander, Angol-amerikai akciófilm, 112 perc, 1986 aMC, szeptember 23. 09:25
Így: „Connor MacLeod - mint népe többi tagja - halhatatlan!” Ja, persze, ezért űzik megköpködve jó messzire, mi?! Inkább mint fajtája többi tagja, nem? De. Szóval ő egy ilyen fajta, amit nem nagyon tolerálnak akkoriban, mehet isten hírével szerencsét próbálni.
127 óra 127 Hours, amerikai-angol filmdráma, 94 perc, 2010 HBO 2, szeptember 23. 10:05
Néhány túrázón már akkor is úrrá lesz a halálfélelem, ha az alufóliába tekert szalonna eltűnik a hátizsákjából. Ha pedig kétpercenként nem lát turistajelzést, rögtön a Blair Witch Project egyik szereplőjének érzi magát.
Vigyázz, kész, szörf! Surf's Up, Amerikai animációs film Film+, szeptember 23. 10:50
Az Oscar-díjra jelölt animációs film a versenyszörfözés világának kulisszatitkaiba enged bepillantást.
Bölcsek kövére The Nutty Professor, amerikai vígjáték, 90 perc, 1996 Sony Movie Channel, szeptember 23. 11:20
Annak idején jó néhányan fanyalgásra ragadtattuk magunkat, mondván, Eddie Murphy „rangján aluli” produkcióban égeti magát. Nos, egy Pluto Nash vagy egy Elvarázsolt kastély bőven elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy radikálisan felülvizsgáljuk ebbéli álláspontunkat. Mindemellett mai szemmel nézve a Bölcsek kövére teljességgel vállalható vígjáték.
Pókember 2. Spider-Man 2, amerikai kalandfilm, 127 perc, 2004 HBO, szeptember 23. 11:30
Általában zsigerből utálom, amikor az alkotók a tartalom hiányát tetemes animátori túlórákkal próbálják kompenzálni, de az első Pókember ennek dacára is szórakoztató volt. Mint vélhetőleg minden egykori képregényaddikt számára.
A Föld inváziója – Csata: Los Angeles Battle: Los Angeles, amerikai sci-fi, 116 perc, 2011 aMC, szeptember 23. 11:45
Los Angeles partjainál bizarr repülő objektumok jelennek meg, ám úgy tűnik, a pilótáknak eszük ágában sincs leszállni a legközelebbi búzatáblánál. És korántsem attól való félelmükben, hogy a kukoricacsősz rájuk uszítja Hentes nevezetű tacskóját.
Ízlésficam Art School Confidential, Amerikai vígjáték, 2006 Film Mánia, szeptember 23. 12:50
Jerome, a tehetséges rajzoló a középiskolából kikerülve művészeti iskolában tanul tovább.
Játszik még a szív The Truth About Love, Angol romantikus vígjáték, 91 perc, 2004 COOL TV, szeptember 23. 13:45
Ez a film a feleségek hülyeségéről szól, annak ellenére, hogy romantikus vígjáték. Alice Holbrook látszólag boldog házasságban él Sammel, egészen a filmünkig.
Én a vízilovakkal vagyok Io sto con gli ippopotami, olasz akció-vígjáték, 91 perc, 1979 TV2, szeptember 23. 13:45
Ki gondolta volna, hogy még mindig akad Spencer-Hill alapmű, mely mind a mai napig nem került kivesézésre? Mindez leginkább a joviális háziasszonyoknak rossz hír, akik ismét vérre menő küzdelmet folytathatnak faterral a távirányítóért.
Copland Cop land, amerikai krimi, 104 perc, 1997 Cinemax, szeptember 23. 14:10
Művészi értelemben véve a 90-es évek jobbára egy gigászi kiterjedésű vakfoltként szerepelhet Sylvester Stallone emlékeinek térképén. Azért – ha elvétve is – ebben a sanyarú időszakban is részt vett vállalható produkciók elkészítésében. A Z, a hangya mellett a Bérgyilkosok és nemi jóindulattal a Daylight is ide sorolandó. A Copland viszont egyértelműen minőségi munka.
Hullámtörők The Guardian, amerikai akciófilm, 139 perc, 2006 Paramount Channel, szeptember 23. 14:40
A Baywatch óta nem nagyon tudjuk elképzelni, hogy léteznek nem nagymellű, és nem piros kisgatyában rohangáló vízimentők is, pedig de. A Hullámtörők az igazi keménymagot hivatott bemutatni, akik méteres hullámok közül mentik a bajbajutottakat, és a sztori sodrásába kapunk még egy nem túl finoman árnyalt mester-tanítvány paradigmát is.
Alvin és a mókusok Alvin and the Chipmunks, amerikai családi film, 91 perc, 2007 Film+, szeptember 23. 14:40
Egy újabb intő példa, hogy óvakodjunk a mókusoktól! No nem azért, mert harapnak, hanem mert olyanok, mint a természeti katasztrófák, hívatlanul jönnek, nem kímélik az otthonokat sem, nyomukban mindenfelé romok és még a hangjuk is ijesztő.
X-Men: Az elsők X-Men: First Class, amerikai akciófilm, 132 perc, 2011 HBO 3, szeptember 23. 15:10
Az X-Men-széria első epizódja óta laikusok részéről megannyi teória látott napvilágot arról, hogy hogyan is jöhetett létre egy extravagáns mutánsokat tömörítő szervezet. Az elmélet, miszerint a megboldogult Budapest Televízió aulájában futottak össze, megdőlni látszik.
A szuper exnőm My Super Ex Girlfriend, Amerikai ígjáték, 2006 COOL TV, szeptember 23. 15:45
Egy szakítás rendkívül fájdalmas lehet, de elsősorban annak, akinek kiadják az útját.
Rendőrakadémia 4.: Zseniális amatőrök az utcán Police Academy 4: Citizens on Patrol, amerikai vígjáték, 88 perc, 1987 RTL Klub, szeptember 23. 16:10
Ha valamiféle paranormális aktivitásnak köszönhetően egyetlen Bud Spencer-Terence Hill produkció sem megy a tévében, akkor sincsen okunk kétségbeesésre. Ugyanis mérget vehetünk rá, hogy – jobb híján – német nyelvterületen biztosan találunk olyan adót, ahol a programigazgató a Rendőrakadémia sorozat valamelyik darabjával hódol a 80-as évek szelleme előtt.
Sárkányszív Dragonheart, amerikai akciófilm, 103 perc, 1996 Sony Movie Channel, szeptember 23. 17:10
Nem tehetek róla, de Bruce Lee óta Süsü volt az egyetlen sárkány, aki iránt a mai napig képes vagyok szimpátiát érezni. Ennek legfőbb oka, hogy kizárólag fantasy filmekben hajlandóak feltűnni, és pl. a politikai thrillereket rendre hanyagolják.
A birodalom visszavág Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back, amerikai sci-fi, 1980, 117 perc Film+, szeptember 23. 18:05
"A Csillagok háborúja mondakörének legsötétebb fejezete és erkölcsileg legmélyebb pontja"- mondta A birodalom visszvágról a sorozat atyja, George Lucas. A felújított változatban minden nagyon szép és minden nagyon jó, csak a színészi játékot nem tudták felturbózni.
Buliszerviz Van Wilder: Party Liaison, amerikai-német vígjáték, 92 perc, 2002 aMC, szeptember 23. 18:15
Ryan Reynoldsot nem szeretjük, az amerikai tinivígjáték intézményét még kevésbé. Márpedig a kettő együtt olyan hatást eredményezhet, mint egy jó pohár indiai csapvíz egy vödör frissen permetezett cseresznyére.
Meseautó (2000) Magyar filmvígjáték, 93 perc, 2000 VIASAT3, szeptember 23. 18:50
Van egy kis mániám. Szeretem a szégyentől csikorgó hassal nézni színészszakmabeli embereink gyászos alakításait, hogy néha átkapcsoljak bárhová pihenni, majd visszatérni folyamatosan a blamatengerbe, megmártózni ismét, mintegy.
Johnny English Johnny English, angol vígjáték, 88 perc, 2003 Mozi+, szeptember 23. 19:00
Rowan Atkinson – ha kimondatlanul is - ezúttal újra legnevesebb karaktere bőrébe bújik, hogy megvédje Nagy-Britannia első számú büszkeségét, a koronaékszereket. Mindemellett ki kell derítenie, ki tette néhai kollégáit temetésben érintetté. Az akció sikerét a legkevésbé sem a tolvajok, hanem maga Johnny English veszélyezteti.
Banános Joe Banana Joe, olasz-NSZK akció-vígjáték, 96 perc, 1981 RTL+, szeptember 23. 19:00
Önkéntelenül is összeszorul a gyomrom, ha olyan Bud Spencer produkcióval szembesülök, mely még nem szerepelt napi ajánlóink között. Ilyenkor ugyanis hajlamos vagyok Mulder ügynököt megszégyenítő konspirációs elméletekbe bonyolódni.
Bean - az igazi katasztrófafilm angol-amerikai vígjáték, 90 perc, 1997 Sony Movie Channel, szeptember 23. 19:10
Meglehet, hogy humorérzékem alapos karbantartást igényelne, de személy szerint Rowan Atkinsont világéletemben vicces figurának tartottam, legyen szó Fekete Viperáról, Fowler felügyelőről, vagy éppen elsőszámú karakteréről, Mr. Beanről. Ugyanakkor az ellentábort is meg tudom érteni. (Kivéve persze, ha mindeközben a Jóbarátokat akár minimális szinten is humorosnak tartják.)
Szellemirtók Ghostbusters, Amerikai vígjáték, 94 perc, 1984 aMC, szeptember 23. 20:00
A nagyon képzett értékítéletemről annyit, hogy ezt a filmet, - bár gyermekkorom egyik sokat emlegetett sztármozija volt - azóta sem voltam hajlandó megnézni. Ki néz ekkora hülyeséget? - kérdeztem magamtól már 12 évesen, de azóta sem találtam meg rá a választ, igaz, nem is kerestem Indiána Dzsoni módjára.
Azt beszélik... Rumor Has It..., amerikai vígjáték, 96 perc, 2005 RTL II, szeptember 23. 20:00
Szó se róla, Rob Reiner több minőségi filmet is letett az asztalra, ám ezek egyike sem a romantikus vígjáték kategóriába sorolandó. Ez utóbbi műfajban legfeljebb erős közepest érdemel. Ilyen mozik viszont amúgy is futószalagon készülnek.
A kis Buddha Little Buddha, Angol-francia-lichtensteini filmdráma, 123 perc, 1993 Duna TV, szeptember 23. 21:00
Azon gondolkodtam, hogy Buddha életéről miért nem készült eddig egy Brian élete, Krisztus utolsó megkísértése vagy legalább egy Jézus Krisztus Szupersztár-szerű feldolgozás? Az egyik lehetséges válasz az, hogy a filmgyártók nem remélhetnek extraprofitot egy ilyen produkciótól, a másik hogy még egy szaftos botrányra sem lenne kilátás...
Visszatérés a kék lagúnába Return to the Blue Lagoon, amerikai romantikus kalandfilm, 101 perc, 1991 Film Cafe, szeptember 23. 21:00
Az idősebbek talán emlékeznek a Kék lagúna c. filmre, melyben Brooke Shields egy lakatlan szigetre vetődik egy tejfölszőke, bokorfejű Maugli társaságában, majd enyelgésbe kezdenek a bohóchalak és az ördögráják között. Az alkotók frappánsan kikerülték az önismétlés csapdáját, a szóban forgó verzióban ugyanis a fiúcska már nem visel idióta frizurát.
Transformers Transformers amerikai akciófilm, 141 perc, 2007 Mozi+, szeptember 23. 21:00
Az öntudatra ébredő gépek az emberiség legnagyobb félelmei közé tartoznak. Kevés borzalmasabb dolgot tudnánk elképzelni annál, mint hogy a nagymuter Kosmodiskje egy óvatlan pillanatban rázendít a Szomorú vasárnapra.
Szindbád Magyar filmdráma, 90 perc, 1971 M3, szeptember 23. 21:30
Krúdy novellafüzére a soha meg nem nyugvó, és állandóan új utakat kereső világfiról elképesztően gyönyörű vizuális költeménnyé formálódott Huszárik kezei között. Tökéletesen belemerít egy régmúlt világ ködös-mélabús, emlékfoszlányokból összetúrt közegébe, a hőskorba, ahol az eszmények még nem megkopott frázisok voltak csupán.
Aki bújt, aki nem 2.- A második este Jeepers Creepers 2, Amerikai horrorfilm, 99 perc, 2003 aMC, szeptember 23. 22:00
Egy ördögi külsejű, bőrszárnyas, emberevő szörny 23 évente 23 napra feléled, és zabálni akar. Először egy kisfiút ragad el, majd felfal egy kosárlabda csapatot edzőstül, pom- pom lányostul, buszvezetőstül. Ugye jól hangzik?
Meztelen ebéd Naked Lunch, Színes, kanadai angol filmdráma, 114 perc, 1991 (18) M5, szeptember 23. 22:05
Mint azt már megszokhattuk, az értékközvetítő szerepet betöltő filmeket mindig késő este vagy éjszaka vetítik, bármelyik tévéről legyen is szó.
Az őrület határán The Thin Red Line, amerikai háborús dráma, 1998, 170 perc aMC, szeptember 24.
Az őrület határán az a háborús filmek között, ami az autók között a Jaguar. Sztárparádé ezerrel, gyönyörű melanéziai dalok, brutálisan szép felvételek, remekül megírt dialógok, tapintható feszültség, de minek is sorolom, mindenki látott már Jaguárt. Ja, és az is kiderül, hogy a japán tábornok, Todzso Hideki és az amerikai elnök, Roosevelt ürülékkel táplálkozik.
Egy asszony illata Amerikai filmdráma, 1992 ATV, szeptember 24.
Vajon mi járhatott Al Pacino fejében az 1993-as Oscar-díj-átadáson? Most komolyan, gondoljunk csak bele, milyen bosszantó lehet az, amikor valakit a pályája eleje óta folyamatosan elismernek, szakmai és közönségsikere töretlen, jobbnál jobb filmszerepekben brillírozik, és ott ül a legrangosabb filmes eseményen úgy, hogy a korábbi hat alkalommal mindig üres kézzel ment haza - na jó, az évek során felgyülemlett számos Golden Globe és BAFTA-díj azért kárpótolhatta valamicskét.
B13 - A bűnös negyed Banlieue 13, Francia akciókrimi, 2004 Mozi+, szeptember 24.
Luc Besson évek óta a távol-keleti, azon belül is a hongkongi akciófilm-gyártást koppintja, és ezzel nincs is komoly baj, hiszen filmjei tempósak és mutatósak, a Taxi -filmek bájos ártatlanságát pedig lassan, de biztosan átveszik az olyan állig felfegyverzett és a test-test elleni küzdelmet előtérbe helyező mozik, mint a B13.
Fekete hattyú Black Swan, amerikai thriller, 108 perc, 2010 HBO 2, szeptember 23. 00:50
A balett meglehetősen diszkriminatív műfaj, a kohászokat és a húsipari dolgozókat szinte kivétel nélkül eltanácsolják a pályáról. Ugyanakkor védjegyszerű jellegzetessége: ha az ember igen fiatalon belekezd, szinte képtelen lesz abbahagyni a későbbiekben.
A fiúk nem sírnak Boys Don't Cry, amerikai filmdráma, 118 perc, 1999 HBO 3, szeptember 23. 01:40
Valljuk be férfiasan, Hillary Swank nem az a fajta kishölgy, akit mindennemű vacillálás nélkül tuszkolnánk ki hálószobánk ajtaján egy erős partvisnyéllel. Már csak ezért is meglepő, hogy a sztájliszt miféle remek fiúcskát varázsolt belőle.
Atomtámadás The Marksman, amerikai akciófilm, 95 perc, 2005 Film Cafe, szeptember 23. 03:40
A kilencvenes évek vége felé már lehetett sejteni, hogy Wesley Snipes határozott léptekkel indult meg a Rutger Hauer-i úton. Ami azt illeti, mostanság már aligha kell attól rettegnie, hogy újfent nyomasztó népszerűségre tesz szert a mozilátogató nagyközönség körében. Legalábbis amíg hasonszőrű filmekhez adja a nevét, biztosan nem.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
18:05
18:15
Lilli, a kis boszorkány II. - Utazás Mandolánba
német-spanyol-osztrák gyerekfilm, 2011
18:15
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
18:15
Csapatépítő szerelem
amerikai vígjáték, 2016
18:15
Idegen szív
amerikai filmdráma, 2002
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
04:01
Találd ki, mennyire szeretlek!
I. évad, 38. rész
04:04
Pat, a kutya
2017, 75. rész: Robot-Pat
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 971. rész: Az alku
04:10
Pat, a kutya
2017, 76. rész: Macskamászóka
04:10
A Thunderman család
III. évad, 308. rész: Dupla-játék
Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.