Napi ajánló
Csokoládé Chocolat, angol-amerikai romantikus vígjáték, 121 perc, 2000 Cinemax 2, január 26. 15:05
A francia kisvárosban jó ideje megállt az idő, a lakók épp hogy füstadót nem fizetnek. A középkori habitus értékrendjükben is megmutatkozik, mely nagyban köszönhető a helyi „inkvizitornak”. Reynaud grófja ugyanis erőszeretettel buzdítja a helyi papot a pokol kínjait taglaló prédikációk megírására.
Beépített szépség 2. - Csábítunk és védünk Miss Congeniality 2.: Armed and Fabulous, amerikai vígjáték, 2005, 110 perc Film+, január 26. 15:45
Azzal kell kezdenem, hogy már a címen sem röhögtem. A Szolgálunk és védünk ferdítése Csábítunk és védünkre nem igazán vicces. Sokkal jobban tetszett az a verzió, amit egy sötétkék Opel farán láttam: Száguldunk és félünk.
Játsz/ma The Game, Amerikai thriller, 1997, 123 perc aMC, január 26. 15:50
Ez az egyik kedvenc filmem - a sok közül, ugye - mert megérdemli. Az igazság az, hogy, ha bármi lényegeset is írnék róla, azzal elrontanám a poént, ezért konkrétumok nélkül próbálok meg operálni.
Jég veled VIASAT3, január 26. 16:00
Bár a Disney-produkciókat már jó tizenhét éve is ignoráltam, erre a filmre határozottan emlékszem. Vélhetőleg valami elvetemült általános iskolai tanár keze volt a dologban, aki év végén nem átallotta ezzel kiszúrni az osztály szemét.
Bad Boys - Mire jók a rossz fiúk? Bad Boys, Amerikai akcióvígjáték, 110 perc, 1995 AXN, január 26. 16:15
Most David Carusóval szeretek Miamiban járni, de tíz éve velük élveztem ott az életet. Smith kinövőben volt az infantilis tini-sorozatokból, Lawrence meg befutott evvel a filmmel. Bár Willnek van neves díja, azért mindketten a könnyed szórakoztatás mezsgyéjén teljesítenek szolgálatot, nem is olyan botrányosan rosszul.
Addams Family 2. Addams Family Values, Amerikai vígjáték, 90 perc, 1993 Cinemax, január 26. 06:00
Az Addams családot a csodálatos karakterek miatt lehet kedvelni, akiktől az sem riaszt el, hogy életük mozgatórúgója a halálközpontúság, és a morbiditás. Sőt!
Egy kis kiruccanás La grande vadrouille, francia-angol vígjáték, 119 perc, 1966 Film Mánia, január 26. 16:35
Franciaország legszerethetőbb ripacsa ezúttal egy kevésbé ismert klasszikusban kap konstans idegrohamot, ugyanakkor csendőri egyenruha helyett egy francia ellenálló jelmezében pattog és őrjöng dagadozó nyaki verőerekkel.
Doktor Szöszi Legally Blonde, amerikai vígjáték, 97 perc, 2001 Prime, január 26. 17:10
Nagyon is tisztában vagyunk vele, hogy a hasonszőrű fröccsöntött vígjátékokat illik zsigerből bojkottálni. Ám bárhogy is tiltakozik szervezetünk minden porcikája, ezúttal egy olyan művel van dolgunk, melyet képtelenek vagyunk nem szeretni.
Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe, amerikai kalandfilm, 2005, 134 perc VIASAT3, január 26. 18:00
Az angliai - londoni - hűvös, esős, nagyon is földi világból néhány gyermek egy varázslatos világba csöppen, a Jó és a Gonosz harcának kellős közepébe. Ennyi információ alapján akár Harry Potter ajánló is lehetne a kezdő három sor. De nem az.
Banános Joe Banana Joe, olasz-NSZK akció-vígjáték, 96 perc, 1981 Film+, január 26. 18:00
Önkéntelenül is összeszorul a gyomrom, ha olyan Bud Spencer produkcióval szembesülök, mely még nem szerepelt napi ajánlóink között. Ilyenkor ugyanis hajlamos vagyok Mulder ügynököt megszégyenítő konspirációs elméletekbe bonyolódni.
Hanna – Gyilkos természet Hanna, amerikai-angol-német akciófilm, 111 perc, 2011 Cinemax, január 26. 07:35
Hanna első blikkre egy tipikus kamaszlány. Ám a vele egykorúakkal ellentétben nem pózol rózsaszín okostelefonnal a fürdőszobai tükör előtt, és vélhetőleg egy üveg vegytiszta gin sem tudná kiütni. Tudniillik, a kishölgy egyszemélyes hadsereg...
Harry Potter és a Főnix rendje Harry Potter and the Order of the Phoenix, Angol–amerikai fantasy, 2007 RTL II, január 26. 18:15
A kalandos nyári vakáció után Harry Potter ismét visszatér a Roxfortba. A Sötét Varázslatok Kivédése tárgyat új tanár tanítja, akinek legfőbb feladata Dumbledore professzor és a diákok szemmel tartása.
Piedone Afrikában Piedone L’ Africano, Olasz akcióvígjáték, 107 perc, 1978 RTL+, január 26. 18:20
Piedone (Bud Spencer) szokásához híven holtan találja egyik informátorát, aki történetesen afrikai. Hát így kerül Pie Afrikába!
Horrorra akadva 3. Scary Movie 3., Amerikai horrorvígjáték 80 perc, 2001 HBO 3, január 26. 04:25
Leváltották a Horrorra akadva stábját, így a harmadik rész a Wayans fivérek nélkül, David Zucker rendezésében készült el. Zuckernek óriási tapasztalata van a vígjátékok terén.
Bor, mámor, Provence Amerikai romantikus filmdráma, 2006 SuperTV2, január 26. 18:30
Ridley Scott rendező és Russell Crowe színész párosa már a Gladiátorral bebizonyította, hogy remekül tudnak együtt dolgozni, így csak az volt a kérdés, mennyit kell várni egy új közös filmre.
Loch Ness mélyén Beneath Loch Ness, Amerikai kalandfilm, 88 perc, 2001 Film Mánia, január 26. 19:05
Egy búvárcsoport tudományos alapozottsággal kutat Lessie után Skócia partjainál, mikor az expedíció súlyos balesetet szenved, egy megmagyarázhatatlan földrengés elsodorja a kutatást vezető professzort.
Alkonyattól pirkadatig From Dusk Till Dawn, Amerikai horror, 108 perc, 1996 aMC, január 26. 20:00
Az eredeti tervek szerint Tarantino rendezte volna a filmet, de végül megelégedett az egyik főszereppel. A forgatókönyvet viszont Tarantino írta...
Pearl Harbor – Égi háború Amerikai történelmi dráma, 2001 Film+, január 26. 20:00
Bár Michael Bay filmje aligha tartozik a legnagyobb háborús eposzok közé, és nem Bay az első, aki feldolgozta a Csendes-óceáni japán támadást – lásd a legendás Tora! Tora! Tora! – mégis, a szerelmesfilmbe oltott repülősregény minden perce élvezetes, köszönhetően a gondosan ápolt hajó rendező jellegzetes pirotechnikai mutatványainak és a teljes korhűségnek köszönhetően.
Aludj csak, én álmodom While You Were Sleeping, amerikai vígjáték, 103 perc, 1995 COOL TV, január 26. 20:55
Újabb obligát darab a karácsonyi jokerfilmek családjából, mely mindenképpen a nézhetőbb művek közé tartozik. Ízig-vérig angol sztori az angol vígjátékok fordulatával, ami csupán azért fura, mert amerikai alkotással van dolgunk.
Beverly Hills-i zsaru 2. Beverly Hills Cop II., Amerikai akció-vígjáték 99 perc, 1987 RTL Spike, január 26. 21:00
Hát, igen...Nemrégiben már beszéltem a maga idejében jó filmekről, de ez nem tartozik közéjük.
Valami Amerika Színes magyar vígjáték, 115 perc, 2001 SuperTV2, január 26. 21:00
A Valami Amerika Herendi Gábor első filmje, mellyel azonnal nagy ismertséget szerzett magának, a mozi ugyanis hatalmas közönségsiker lett, címadó dalát pedig azóta is folyamatosan játsszák a rádiók.
A Da Vinci-kód The Da Vinci Code, Amerikai misztikus thriller TV2, január 26. 21:00
Mi kell a bombabiztos sikerhez? Mondjuk egy olyan irodalmi alapanyag, ami már kiindulópontként is úgy negyvenmillió olvasót és/vagy nézőt ígér világszerte. Aztán kellhet egy olyan rutinos rendező, mint Ron Howard, aki mindig sikerfilmet rendez, és még az Oscarhoz is közel járt...
Tök alsó 2. – Európai turné Deuce Bigalow: European Gigolo, amerikai vígjáték, 83 perc, 2005 Moziverzum, január 26. 21:00
Azzal kezdeném, hogy Rob Schneidert zokszó nélkül fojtanám bele egy kondér kínai barna szószba. Lehetőleg ugyanabba, amelyben előzőleg a fekália comedy másik sztárja, Adam Sandler halálozott el keserves kínok közepette.
A bosszú jogán Seeking Justice, amerikai thriller, 105 perc, 2011 Film Cafe, január 26. 21:00
A lelkes angoltanár, Will Gerard boldogan él zenész feleségével, Laurával. Mindennapjaik legstresszesebb pillanatait az okozza, ha lángra kap a szűzérme a kerti grillen. Az idilli mindennapoknak azonban vége szakad, mikor Laurát egy éjjel megerőszakolják.
Jackie Brown Jackie Brown, Amerikai játékfilm, 1997 Paramount Channel, január 26. 22:00
Kissé méltatlanul ugyan, de a Jackie Brownt még az igazi Tarantino-rajongók is mellőzték, és tény, hogy nem ez a mester legerősebb munkája, pedig a szebb napokat látott, de még mindig kalandvágyó fekete stewardess története rendhagyó darab.
Boa Boa, Amerikai akciófilm, 86 perc, 2002 aMC, január 26. 22:05
Szerintem ebben film-trükk lesz. Mert azt mondja, hogy valahol az Antarktisz mélyén létezik egy börtön, ahol a világ legveszélyesebb bűnözőit tartják fogva.
Terminál The Terminal, amerikai vígjáték, 2004, 124 perc Moziverzum, január 26. 22:50
Viktor Navorski elveszíti országát, de megtalálja Cher bugyiját. A filmből azt is megtudhatjuk, hogyan éljük túl, ha néhány hónapra egy reptéren ragadunk.
Beverly Hills-i zsaru Beverly Hills Cop, Amerikai akció-vígjáték, 101 perc, 1984 RTL Spike, január 25. 01:00
Sokkal korábban azt írtam, hogy „az első rész, talán az hordozott valami egyedit, itt K.-Európában, hiszen a szocializmus nevelő csecsén edződött fiatalságnak újdonság lehetett csúnya szavakat hallani a celluloidról, pláne, ha videón jutott hozzá, hangalámondással, ” és most újragondolva a filmet sem térhetek el e kijelentésemtől.
Az utolsó erőd The Last Castle, Amerikai akciófilm, 2001 Film+, január 26. 23:45
Az erőd, egy speciális fegyintézet renitens, szabályszegő katonák, illetve tisztek számára, sajnálatos módon az utolsó állomás a szebb napokat látott Irwin tábornok egyébként briliáns karrierjében.
Aki bújt, aki nem 2.- A második este Jeepers Creepers 2, Amerikai horrorfilm, 99 perc, 2003 aMC, január 27.
Egy ördögi külsejű, bőrszárnyas, emberevő szörny 23 évente 23 napra feléled, és zabálni akar. Először egy kisfiút ragad el, majd felfal egy kosárlabda csapatot edzőstül, pom- pom lányostul, buszvezetőstül. Ugye jól hangzik?
Ragadozó Predator, amerikai akció-sci-fi, 1987, 102 perc Mozi+, január 27.
A Ragadozó születését Sly-nak köszönhetjük. Egy alkalommal valaki megjegyezte a rétestészta jellegű Rocky-sorozat kapcsán, hogy Balboa E.T.-n kívül már mindenkivel bokszolt. Állítólag ez a vicces beszólás vezetett a rovarszájú embervadászok megalkotásához. Az első tervek szerint a ragadozók hosszúnyakú, kutyafejű, egyszemű valamik lettek volna, de erről a verzióról lemondtak a sci-fi-vígjáték rajongók nagy bánatára.
Kenguru Jack Kangaroo Jack, Amerikai akcióvígjáték, 81 perc, 2003 VIASAT3, január 26. 14:15
Pedig - sok-sok évvel ezelőtt - biztos voltam a címe alapján, hogy ausztrál jópofasággal lesz dolgom, erre tessék! Amerikai ez is, mint a sok ausztrál.
Démonok között The Conjuring, amerikai horror, 112 perc, 2013 Sony Movie Channel, január 26. 01:20
Az amerikai mintacsalád beköltözik egy gyanúsan olcsón vásárolt hodályba. Hasonló helyzetben máris nyilvánvaló, hogy új lakhelyük szörnyű titkokat rejteget: vagy egy elátkozott menyéttemetőre épült, vagy valaki költséghatékonysági okokból lemészárolta az egész családját...
Testvérbosszú The Boondock Saints, amerikai-kanadai akció-vígjáték, 106 perc, 1999 Film Cafe, január 26. 01:25
William Dafoe az a fajta főgenya, akivel az Omen Damienje akkor sem merne szarakodni. Akkor sem, ha maga Hannibal Lecter venné nyakba őt. Ezúttal azonban - 33 halott ide vagy oda - némileg rendhagyó figurát alakít.
Rosemary gyermeke Rosemary's Baby, amerikai thriller, 134 perc, 1968 Cinemax, január 26. 02:00
Ha már Isaura ért annyit a magyar munkásosztály számára a nyolcvanas években, hogy szervezkedni kezdett szabadon bocsátásáért, abban az esetben bizony Roman Polanski is bőven rászolgálna a hasonszőrű mozgalmak segítségére.
Betépve Amerikai krimi, 118 perc, 2001 aMC, január 26. 02:05
Hogyan terjedt el a kokain a világon, de különösképpen Amerikában? Kinek is köszönhetjük a gazdagok kábszerét? Akinek; arról szól ez a film, legalábbis a leírás szerint.
Conan, a barbár 2. – A pusztító Conan the Destroyer, Amerikai akciófilm, 94 perc, 1984 Moziverzum, január 26. 03:25
A mameluk fehér, a gizda fekete és a töpszli sárga kalandjai. Conant, az első részből megismert barbár harcost Taramis királynő azzal bízza meg, hogy kísérjen el egy fiatal hercegnőt egy távoli kastélyba, ahonnan a hercegnő Dagon bűvös kürtjét hozza majd el.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
18:10
Hanna - Gyilkos természet
amerikai-angol-német thriller , 2011
18:15
Harry Potter és a Főnix Rendje
angol-amerikai kalandfilm, 2007
18:15
Egy pomponlány meggyilkolása
amerikai thriller, 2019
18:20
Piedone Afrikában
olasz-német akcióvígjáték, 1978
18:25
Horrorra akadva 3.
amerikai vígjáték, 2003
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
15:10
Veszélyes Henry
V. évad, 504. rész: Füttyös Suzie
15:12
Eszes Jess
I. évad, 17. rész
15:15
Lolka és Bolka
lengyel rajzfilm-sorozat (ism.)
15:21
Csak lazán Scooby-Doo!
2015, I. évad, 10. rész: Rémálom a konyhában
15:25
Tini titánok, harcra fel!
2013, III. évad, 1131. rész: Piramisjáték
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Ruttkai Bori, Gryllus Vilmos, Vuk, Mágikus állatok iskolája, stb. Rengeteg családi program mára, link bióban! #gyerekprogram #januar26 #programajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.