Napi ajánló
James Bond – Holdkelte Moonraker, angol akciófilm, 126 perc, 1979 Mozi+, november 15. 09:30
Talán ez a 007-es sorozat egyetlen klasszikus epizódja, melyhez mindeddig nem volt szerencsém. Pedig a Csak kétszer élsz rendezőjének kvalitásai iránt bizalommal viseltethetünk. Mint ahogy Roger Moore személye iránt is.
Oltári nő Oltári nő, amerikai romantikus vígjáték, 116 perc, 1999 Sony Movie Channel, november 15. 10:15
A Micsoda nő anno kétségtelenül meghódította a világot, csupán egyetlen gond adódott vele: a történet befejezése ellehetetlenítette, hogy az alkotók még egy bőrt lehúzhassanak róla. A rendező tehát úgy döntött, ezúttal más környezetben hozza össze Julia Robertset és Richard Gere-t.
Holly Woody történet Hollywood Ending, Amerikai vígjáték, 114 perc, 2002 Paramount Channel, november 15. 11:50
Rövid személyleírás: Alan Stuart Königsberg, született 1935. december 1-jén, Brooklynban. Háromszor nősült, egy fiú és egy leánygyermeke van. Az illető úr, aki nem más, mint Woody Allen nemrég töltötte be hetvenedik évét.
A rend őrzője The Order, Amerikai akciófilm, 82 perc, 2001 Mozi+, november 15. 12:20
Ezt muszáj! Akik régebb óta olvasnak, tudják, miért. És azt is tudhatják, mindig meglepődöm, ha olyan Damme filmmel találkozom, amiről még nem ejtettem szót.
Holdfény királyság Moonrise Kingdom, amerikai filmdráma, 94 perc, 2012 Film4, november 15. 12:30
A cserkésztábor csak igen ritkán válik az ordenáré csajozás és bulizás melegágyává, a kamaszéveit súroló Sam számára tehát egy Mikulás napi ünnepély is nagyobb vonzerővel bír. A kissé különc fiúcska tehát csakhamar dobbant…
Én, Pán Péter Finding Neverland, angol-amerikai filmdráma, 111 perc, 2004 HBO 2, november 15. 13:10
Néhol mókázós, néhol szívszorító, de velejéig igazi mese egy bolondos íróról, gyerekekről, a csodák létezéséről és a bennük való hit hatalmáról. Az univerzális Pán Péter toposz születésének kerettörténete vászonra fektetve, de szerencsére ennél jóval messzebbre röpít.
Ballistic: Robbanásig feltöltve Ballistic: Ecks vs. Sever, Amerikai-német akciófilm, 87 perc, 2002 Film Cafe, november 14. 03:05
Hű, ez marha jó lesz, főleg a német része! Nagyon aktuális témát dolgoz fel esti filmünk, kalandos formában, remek színészi alakításokkal. Lesz benne karatéka-lady, és szép akció-fiú.
Úszó erőd Úszó erőd, francia-amerikai akciófilm, 103 perc, 1992 Mozi+, november 15. 14:15
Míg Stohl Buci a magyar Kamarás Iván, Steven Seagal az amerikai Chuck Norris címet tudhatja teljes joggal magáénak. Ez utóbbi hősök közt rögtön két alapvető párhuzam kerülhet említésre: munkásságuk során csupa-csupa kvázi-halott ellenféllel kerülnek szembe, valamint örömüknek, bánatuknak, meglepődésüknek és közönyüknek egyaránt morcos szemöldökráncolással adnak hangot.
Mindenütt nő Sweet Home Alabama, amerikai romantikus vígjáték, 108 perc, 2002 Paramount Channel, november 15. 14:15
Egy életképes, kifejlett férfiember gyomrát vélhetően kevés műfaj fekszi meg annyira, mint az ún. „megmosolyogtató” vígjátékok, melyeket hajcsavaros háziasszonyi körökben az „aranyos film” titulussal szokás illetni. A hasonszőrű művek jellegzetessége, hogy – amolyan kegyelemdöfés gyanánt - romantikus és drámai szál egyaránt vegyül a történetbe.
Tök állat The Animal, amerikai vígjáték, 2001, 74 perc Moziverzum, november 15. 14:20
"Brady-vel rengeteget nevettünk, miközben a forgatókönyvet írtuk" - nyilatkozta a Tök állat kapcsán Rob Schneider, akit arról lehet megismerni, hogy szinte minden filmjének magyarított címében benne van a tök szó. (Tök alsó, Tökös csaj) Tök jó!
Charlie angyalai (2000) Charlie's Angels, Amerikai akcióvígjáték, 89 perc, 2000 Sony Movie Channel, november 15. 14:50
A hetvenes évek legnézettebb tévésorozatának sztárjai visszatérnek egy lélegzetelállító akcióvígjátékban, hirdetik. Tavaly nézhettünk pár szériát az eredetiből, amit már nagyon vártam, de aztán csalódást okozott a szép emlékezet.
Négy szoba Four Rooms, Amerikai vígjáték, 1995 HBO 3, november 15. 15:10
Korának négy legdivatosabb fiatal amerikai rendezője - akik közül kettő ma is fut, a másik kettő kevésbé - ún. omnibusz filmmel rukkolt elő, amelyeknek közös motívuma és helyszíne a Los Angeles-i Mon Signor szálloda.
X-Men: Az elsők X-Men: First Class, amerikai akciófilm, 132 perc, 2011 HBO, november 15. 15:20
Az X-Men-széria első epizódja óta laikusok részéről megannyi teória látott napvilágot arról, hogy hogyan is jöhetett létre egy extravagáns mutánsokat tömörítő szervezet. Az elmélet, miszerint a megboldogult Budapest Televízió aulájában futottak össze, megdőlni látszik.
Árral szemben Striking Distance, Amerikai akciófilm, 95 perc, 1993 Mozi+, november 15. 16:25
Végre egy lecsúszott, részeges zsaru és Bruce Willis! Lehet, hogy csak ezen az egy órán volt ott a színésziskolában, de élethűen adja. Most úgy hívják, hogy Tom Hardy, lehet, hogy magyar is.
A sebezhetetlen Unbreakable, Amerikai thriller, 2000 aMC, november 15. 16:45
David Dunn biztonsági őr az egyetlen túlélője egy szörnyű vonatbalesetnek – és csodával határos módon egy karcolás nélkül megúszta a tragédiát.
Charlie angyalai: Teljes gázzal Charlie`s Angels 2: Full Throttle, Amerikai akció-vígjáték, 101 perc, 2003 Sony Movie Channel, november 14. 01:10
Natalie, Dylan és Alex a három gyönyörű és ügyes nyomozólány egy szerencsés és titokzatos fickónak, Charlie-nak és hírhedt magánnyomozó irodájának dolgozik. Legújabb megbízatásuk is veszélyesnek bizonyul.
Anthony Zimmer Anthony Zimmer, Francia bűnügyi film, 2005 Film Mánia, november 15. 17:10
A franciák mindig is otthon voltak mind a krimiben, mind a szerepcserés vígjáték műfajában, és itt kellemes bonuszként megkapjuk a még mindig gyönyörűséges Sophie Marceau-t és a szintén mutatós Riviérát.
Elysium – Zárt világ Elysium, amerikai sci-fi, 109 perc, 2013 Moziverzum, november 15. 18:50
2154-re az emberiség végérvényesen két részre szakadt: sznobokra és szegényekre. Utóbbiak joggal sérelmezik, hogy míg ők csak poszt-apokaliptikus SZOT-üdülőkbe jutnak el nyaranta, addig a gazdagok egy mesterséges holdon nonstop Glamourpartikon jópofiznak.
Addams Family, a galád család The Addams Family, Amerikai vígjáték, 95 perc, 1991 Paramount Channel, november 15. 18:55
Charles Addams-nek, aki egykor a film alapfiguráit rajzolta, majdnem olyan háza volt, mint ami a moziban is szerepel, komolyan, láttam egyszer a Spektrumon. Vagy valamelyik másik okos adón.
A lány és a farkas Red Riding Hood, amerikai-kanadai thriller, 90 perc, 2011 COOL TV, november 15. 19:00
Úgy kellett már nekünk egy Piroska és a farkas-adaptáció, mint bakiparádé a Passió végére. És ezen a helyzeten még az sem enyhít igazán, hogy az alkotók az eredeti sztoriból – talán a Peta és a Greenpeace bosszújától tartva – szinte csak a karaktereket tartotta meg.
Addams Family 2. Addams Family Values, Amerikai vígjáték, 90 perc, 1993 Paramount Channel, november 15. 21:00
Az Addams családot a csodálatos karakterek miatt lehet kedvelni, akiktől az sem riaszt el, hogy életük mozgatórúgója a halálközpontúság, és a morbiditás. Sőt!
Kémjátszma Spy Game, angol-amerikai krimi, 126 perc, 2001 aMC, november 15. 21:00
Mit nekem Brad Pitt és pláne Robert Redford, ha a kémfilmekből negyedórányi elegendő ahhoz, hogy a végelgyengülés tüneteit kezdjem produkálni. Ami a hidegháborús, nyolcvanas évekbeli sztorik esetében...
Megszólít az éjszaka The Mothman Prophecies, amerikai thriller, 119 perc, 2002 Film Cafe, november 15. 21:00
Szó se róla, ez a film úgy feldobott, mint egy csónaktúra egy árvíz sújtotta görénymenhelyen. Hogy mindemellett jó volt-e, arra nem mernék egyértelmű igennel válaszolni. Ugyanis túl sok volt a számomra érthetetlen momentum.
Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték Sherlock Holmes: A Game of Shadows, amerikai kalandfilm, 129 perc, 2011 Film+, november 15. 21:00
Sherlock Holmes az idő múlásával bámulatos egyedfejlődésen ment keresztül. Legkorábbi mutációi a legkevésbé sem voltak vehemensek. Mi több, épphogy el nem kezdtek fotoszintetizálni, miközben kockás micisapkában, cserebogár-égető nagyítóval vizsgálták a halott lordmajort.
Amerikai pite 3. - Az esküvő American Wedding, amerikai vígjáték, 2003, 91 perc VIASAT6, november 15. 22:00
Stifler kutyaürüléket eszik, Jim nagymamájával hál, és majdnem tönkreteszi az esküvőt. Jim látszólag a kutyákhoz vonzódik, ami nem igazán tetszik az ara szüleinek, és ráadásul fanszőrrel "fűszerezi" az esküvői tortát. Persze végül minden rendbe jön, Jim megnősül, Stifler becsajozik, Finch pedig ismét találkozik álmai hölgyével.
Men in Black - Sötét zsaruk 2. Men in Black II, színes, amerikai akciófilm, 2002 AXN, november 15. 22:50
1997-ben a moziközönségnek rá kellett jönnie, hogy mindennapi világunkban az egyik legjobban hasznosítható filmes tárgy bizony nem más lenne, mint a memóriatörlő kézistroboszkóp. Most komolyan, van olyan, aki egyszer sem tudná hasznát venni? Na, ugye?
Keresd a nőt! There's Something About Mary, Amerikai vígjáték, 1998 Moziverzum, november 15. 23:00
A Dumb és Dumber és a Tökös tekés rendezőinek új filmjében Ted (Ben Stiller) a suli legjobb nőjével, Maryvel (Cameron Diaz) fog a szalagavatón feszíteni.
Még drágább az életed! Die Hard 2, Amerikai akciófilm, 1990 Mozi+, november 15. 23:00
Bár a Még drágább az életed!-et is sújtja a második részek legendás átka, a két évvel korábban készült „eredeti” Die Hard-film készítőinek nem nagyon kellett szégyenkeznie, mert a folytatás is dögösre és pörgősre sikerült, Bruce Willis pedig itt igazán elemében van.
A Holló The Crow, amerikai fantasztikus thriller, 100 perc, 1994 Paramount Channel, november 15. 23:00
„- Ne mozdulj vagy meghalsz! – Én már meghaltam.” Az események tükrében ugyebár mindezt felfoghatjuk a filmtörténet legbizarrabb párbeszédjének is. Azonban nem Brandon Lee halála volt az egyetlen morbid esemény a forgatás során.
A Zodiákus Zodiac, amerikai thriller, 158 perc, 2007 Sony Movie Channel, november 15. 23:10
Fincher bácsi Pánikszoba című művén sokan fanyalogtak, mondván a rendező kifogyott az épkézláb mondanivalóból. Tény, hogy ez inkább csak laza ujjgyakorlat volt részéről, de jó néhányan embert ölnének egy hasonszőrű ujjgyakorlatért.
Ál/Arc Face/Off, Amerikai akciófilm, 133 perc, 1997 aMC, november 15. 23:20
Kevesen tudnak arról, hogy Hollywood 1997-ben borzalmas merényletre készült az emberiség ellen. Az Ál/Arc c. akciófilm két főszerepét Arnold Schwarzeneggerre és Sylvester Stallonéra akarták osztani. Szerencsére a rendezést John Woo-ra bízták, aki megőrizve józan eszét John Travolta és Nicolas Cage mellett döntött.
A tengeri szörny Mermaid Chronicles Part 1: She Creature, Amerikai sci-fi thriller, 85 perc, 2001 Film Cafe, november 15. 23:30
Ez egy olyan film, amit már eleve több részesre terveztek, bár szerencsére még nem találkoztam a folytatással, ha van egyáltalán. Pedig újraolvasva nem is olyan ötlettelen. Sellő-horror, szerintem ez óriási!
Boszorkányvadászat Season of the Witch, amerikai kalandfilm, 113 perc, 2011 Film+, november 15. 23:30
A két kereszteslovag, Behman és Felson több száz embert kaszabolt le annak reményében, hogy így majd rákapnak a keresztény vallásra, ám hiába. Egy napon aztán eszükbe jut, hogy talán a „ne ölj” parancsolatot érdemes szó szerint venni, ezért visszavonulnak szülőföldjükre.
Hanna – Gyilkos természet Hanna, amerikai-angol-német akciófilm, 111 perc, 2011 Cinemax 2, november 15. 23:40
Hanna első blikkre egy tipikus kamaszlány. Ám a vele egykorúakkal ellentétben nem pózol rózsaszín okostelefonnal a fürdőszobai tükör előtt, és vélhetőleg egy üveg vegytiszta gin sem tudná kiütni. Tudniillik, a kishölgy egyszemélyes hadsereg...
Ocean’s Eleven - Tripla vagy semmi Ocean's Eleven, Amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 2001 VIASAT3, november 15. 00:20
Mit várunk el egy jó hollywoodi filmtől? A jó és a rossz harcát, nagy sztárokat, izgalmat és sok fordulatot, és Steven Soderbergh elegáns krimije mindezt hozza is, úgy, hogy a rendező nem köríti az egészet felesleges pátosszal és nem állítja hőseiről azt, hogy szentek és szuperhősök egyben.
Horrorra akadva 2. Scary Movie 2, Amerikai vígjáték, 2001, 78 perc HBO, november 15. 04:35
Wayansék ezúttal is számos filmet - Az ördögűző, Hannibal, Charlie angyalai, Poltergeist I-II., Árnyék nélkül, Tigris és sárkány, Titanic, Szellemirtók, Óz, a nagy varázsló, Rocky, Casper, Mission: Impossible II., Hé haver, hol a kocsim?, Ragyogás, Számkivetett, Twister, Harry Potter stb. - parodizáltak, és a mennyiség ismét a minőség rovására ment.
Kígyóharapás Venom, amerikai horror, 85 perc, 2005 RTL Spike, november 15. 01:00
…avagy egy zs-kategóriás karrier kezdete. Bár Jim Gillespie rendezőnek ( Tudom, mit tettél tavaly nyáron, D-Tox ) mindeddig valamely csodával határos módon sikerült mozivászonra erőltetni műveit, a Kígyóharapás jóvoltából a népszerűséggel járó tonnás terhek garantáltan lekerültek a válláról.
Az ördögűző The Exorcist, amerikai horror, 1973, 132 perc Film+, november 15. 01:20
Az Entertainement Weekly és Maxim magazinok minden idők legfélelmetesebb filmjének kiáltották ki az Ördögűzőt. A filmet bemutató mozikba rendszeresen mentőt kellett hívni, mert többen rosszul lettek a a vetítések alatt.
Gattaca Gattaca, Amerikai sci-fi-thriller, 102 perc, 1997 Moziverzum, november 15. 01:30
Ez a film tipikusan nem ebéd előtti mozi, szép színeivel és hangulatával szerintem egyenesen egy sötét, esteli lakásba tervezték. Nem mondom, hogy vidám, hangulatos kis alkotás, de elgondolkodtató, az egyszer biztos!
Frida Frida, Amerikai életrajzi film, 118 perc, 2002 HBO 2, november 15. 01:40
"Az 1954-ben elhunyt Frida Kahlo nyomorék, bajuszos, biszexuális, morfinista kommunista volt, aki vetéléseket, menstruációt, nyomorék testrészeket ábrázoló festményeket festett..." (Száraz Edit)
Tökéletes célpont Hard Target, Amerikai akciófilm, 95 perc, 1993 aMC, november 15. 02:15
Ho-hó! Összejött a gagyi filmek koronázott királya, és maga a gagyi! Van Damme megint igazságot oszt egy elárvult, esetlen nőnek, aki most Natasha Binder ügyvédnő, akinek apja eltűnik New Orleans-ban.
Mary Shelley: Frankenstein Mary Shelley`s Frankenstein, Amerikai horrorfilm, 118 perc Film Cafe, november 15. 03:20
Hát ezt a történetet nem az újdonsága miatt fogom megnézni, az egyszer biztos! Nemrég pislantottam rá a Van Helsingre, mert szeretem, és ott is ez ment. Inkább a szereplők, ugyebár.
Cape Fear – A rettegés foka aMC, november 15. 03:50
Max Cady 14 év után kiszabadul a sittről, első dolga mégsem az, hogy kedélyesen elcsevegjen egy dús keblű madammal. Sokkal sürgősebb számára, hogy találkozzon egykori ügyvédjével.
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
18:30
Szamba
dominikai sportfilm, 2017 (feliratos)
18:40
Országúti diszkó
amerikai akciófilm, 1989
18:45
A tolmács (2018)
kubai filmdráma, 2018
18:45
Anyák napja
amerikai romantikus vígjáték, 2016
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
10:24
Ruff Ruff, Tweet és Dave
I. évad, 39. rész: Ruff Ruff, Tweet And Dave 01 1039 - Reme
10:25
The Avatars
II. évad, 12. rész
10:30
Ranger Rob
I. évad, 19. rész: Ranger rob eperkalandja
10:30
Ben 10
2017, II. évad, 162. rész: Mindennek a fele
10:30
Egyszer volt... Az ember
francia rajzfilm-sorozat (ism.)
Játék
Ma este a Movits! svéd rapzenekar lemezbemutató koncertje az A38 hajón. #PESTIESTEK @movitssweden #rap #hiphop #rapkoncert #zeneajanlo #svedzene #a38 @a38ship #lemezbemutato
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.