Bringa
A bringa télen akár lehet a lakás éke is
Aki nem olyan elszánt, hogy télen is biciklizzen, vagy egyszerűen csak fázik, jobb, ha gondoskodik a kerékpár téli tárolásáról. Az egyszerűbb műveleteket magunk is elvégezhetjük, de van, amihez már profi szerelő segítségét kell kérni.
Hóban-fagyban kerékpáron
A megszállott bringásokat nem riasztja el a jeges eső vagy a hó. Ha kellően elhivatottak vagyunk, nem kell leszállni a nyeregből a mínuszok beálltával sem, elég, ha alaposan felöltözünk, és van egy télre szánt biciklink.
Valóban ismered a bringás KRESZ-t?
Bármennyire is természetesnek érezzük a kerékpározást, aki közútra teker, egy komoly szabályrendszer, a KRESZ vonatkozik rá. Attól, hogy soha senki nem vizsgáztat le a biciklis szabályokból, még ismerni kell azokat. Juhász Gyula, a VelenceBike Kerékpáros Kompetencia Központ vezetője összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.
Műszaki elenőrzés
Az élvezetes bringázás alapja a jó műszaki állapotú kerékpár. Ahhoz, hogy megbízható állapotban legyen a biciklink, rendszeresen szervizeltetnünk kell. Rengeteget spórolhatunk ugyanakkor, ha az egyszerűbb karbantartási/ellenőrzési műveleteket mi magunk végezzük el.
Csomagok a bringán
A kerékpározás terjedésével egyre többen döntenek úgy, hogy iskolába, munkába, vásárolni kétkerekűvel járnak. Ők nem csupán magukat, de táskájukat is el szeretnék juttatni a célállomásra. Hogyan és hova pakoljunk, hogy a lehető legbiztonságosabban közlekedjünk?
Mi kell a szerszámos táskába?
A legjobb kerékpár is elromlik néha és valószínűleg pont olyankor, amikor nincs a közelben egy szakszerviz, ahol képzett szerelők hozhatnák helyre a hibát. Ha van egy kis műszaki érzékünk, némi kézügyességünk és egy jó szerszámkészletünk, a tűzoltást mi magunk is elvégezhetjük.
Ahány bringa, annyi gumi... Csak defektet ne kapjunk!
Miért van annyiféle kerékpárgumi? Melyik, mire való? A drágább tényleg jobb? Mit tegyünk, ha defektet kaptunk? Lássunk néhány jó tanácsot!
Ellophatatlan bicikli nincs – Vagy mégis? Avagy: Nézd meg, mihez kötöd a bringád! Az gáz, ha egy pedálod többet ér, mint a biciklizár
Már sokan felismerték: egy jó minőségű kerékpár nagyban emeli a biciklizés élményét. Sokan azonban megállnak a kerékpárvásárlásnál és arra már nem gondolnak, hogy ha a bringát időnként magára hagyják közterületen, akkor csak egy jó zár védheti meg a tolvajoktól. Milyet vegyünk? Mennyiért? És főleg: hogy használjuk?
Valóban tudsz bicajozni? 4+1 gyakorlat, amikkel lemérheted, hogy mennyire
Attól, hogy kisgyerekként megtanultál kerékpározni, egyáltalán nem biztos, hogy tudsz is. Néhány egyszerű feladattal azonban javíthatod a bringabiztonságod. Nem kell hozzá más, csak egy széles és üres járda, egy aszfaltkréta, esetleg néhány bója, a biciklid, és persze te magad.
Tekerjünk a porontyokkal!
Garantáltan élménydús kikapcsolódást jelent egy kellemes hétvégén, ha együtt túrázik a család. A bakancsos kirándulásnál is izgalmasabb lehet, ha nyeregbe pattanunk és kerékpárral fedezünk fel új helyeket. A közös bringázás egészen apró gyerekkel sem ördöngösség, csak tartsunk szem előtt néhány szabályt!
123456
4 / 6 oldal
Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.