Bringa
Ajándékozz Kerékpárosklub tagságot!
Közelegnek az ünnepek, ideje hát megajándékozni magadat vagy szeretteidet! Aki december 10-ig kiváltja (vagy meghosszabbítja) Kerékpárosklub tagságát, arra 50 nyeremény vár. Aki ajándékba vesz valaki másnak tagságot, szintén esélyes a sorsoláson.
Biciklit karácsonyra? Naná!
Az utóbbi években egyre többen ajándékoznak sporteszközt karácsonyra. Van, aki azért, hogy így célozzon rá: többet kellene mozogni, más pedig egyszerűen azért, mert egy minőségi sportszer bizony nem filléres apróság.
Látni és látszani is kell a bringán
Amíg nem tesszük el a biciklit télire, a szürkület vagy a korai sötétedés miatt még fontosabb, hogy megfelelően kivilágítsuk a kerékpárunkat, mert a gyalogosok után a második leglassabban közlekedők vagyunk. A látni és látszani alapelv ezúttal is követendő.
A bringa télen akár lehet a lakás éke is
Aki nem olyan elszánt, hogy télen is biciklizzen, vagy egyszerűen csak fázik, jobb, ha gondoskodik a kerékpár téli tárolásáról. Az egyszerűbb műveleteket magunk is elvégezhetjük, de van, amihez már profi szerelő segítségét kell kérni.
Hóban-fagyban kerékpáron
A megszállott bringásokat nem riasztja el a jeges eső vagy a hó. Ha kellően elhivatottak vagyunk, nem kell leszállni a nyeregből a mínuszok beálltával sem, elég, ha alaposan felöltözünk, és van egy télre szánt biciklink.
Valóban ismered a bringás KRESZ-t?
Bármennyire is természetesnek érezzük a kerékpározást, aki közútra teker, egy komoly szabályrendszer, a KRESZ vonatkozik rá. Attól, hogy soha senki nem vizsgáztat le a biciklis szabályokból, még ismerni kell azokat. Juhász Gyula, a VelenceBike Kerékpáros Kompetencia Központ vezetője összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.
Műszaki elenőrzés
Az élvezetes bringázás alapja a jó műszaki állapotú kerékpár. Ahhoz, hogy megbízható állapotban legyen a biciklink, rendszeresen szervizeltetnünk kell. Rengeteget spórolhatunk ugyanakkor, ha az egyszerűbb karbantartási/ellenőrzési műveleteket mi magunk végezzük el.
Csomagok a bringán
A kerékpározás terjedésével egyre többen döntenek úgy, hogy iskolába, munkába, vásárolni kétkerekűvel járnak. Ők nem csupán magukat, de táskájukat is el szeretnék juttatni a célállomásra. Hogyan és hova pakoljunk, hogy a lehető legbiztonságosabban közlekedjünk?
Mi kell a szerszámos táskába?
A legjobb kerékpár is elromlik néha és valószínűleg pont olyankor, amikor nincs a közelben egy szakszerviz, ahol képzett szerelők hozhatnák helyre a hibát. Ha van egy kis műszaki érzékünk, némi kézügyességünk és egy jó szerszámkészletünk, a tűzoltást mi magunk is elvégezhetjük.
Ahány bringa, annyi gumi... Csak defektet ne kapjunk!
Miért van annyiféle kerékpárgumi? Melyik, mire való? A drágább tényleg jobb? Mit tegyünk, ha defektet kaptunk? Lássunk néhány jó tanácsot!
123456
4 / 6 oldal
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.