Bringa
Műszaki elenőrzés
Az élvezetes bringázás alapja a jó műszaki állapotú kerékpár. Ahhoz, hogy megbízható állapotban legyen a biciklink, rendszeresen szervizeltetnünk kell. Rengeteget spórolhatunk ugyanakkor, ha az egyszerűbb karbantartási/ellenőrzési műveleteket mi magunk végezzük el.
Csomagok a bringán
A kerékpározás terjedésével egyre többen döntenek úgy, hogy iskolába, munkába, vásárolni kétkerekűvel járnak. Ők nem csupán magukat, de táskájukat is el szeretnék juttatni a célállomásra. Hogyan és hova pakoljunk, hogy a lehető legbiztonságosabban közlekedjünk?
Mi kell a szerszámos táskába?
A legjobb kerékpár is elromlik néha és valószínűleg pont olyankor, amikor nincs a közelben egy szakszerviz, ahol képzett szerelők hozhatnák helyre a hibát. Ha van egy kis műszaki érzékünk, némi kézügyességünk és egy jó szerszámkészletünk, a tűzoltást mi magunk is elvégezhetjük.
Ahány bringa, annyi gumi... Csak defektet ne kapjunk!
Miért van annyiféle kerékpárgumi? Melyik, mire való? A drágább tényleg jobb? Mit tegyünk, ha defektet kaptunk? Lássunk néhány jó tanácsot!
Ellophatatlan bicikli nincs – Vagy mégis? Avagy: Nézd meg, mihez kötöd a bringád! Az gáz, ha egy pedálod többet ér, mint a biciklizár
Már sokan felismerték: egy jó minőségű kerékpár nagyban emeli a biciklizés élményét. Sokan azonban megállnak a kerékpárvásárlásnál és arra már nem gondolnak, hogy ha a bringát időnként magára hagyják közterületen, akkor csak egy jó zár védheti meg a tolvajoktól. Milyet vegyünk? Mennyiért? És főleg: hogy használjuk?
Valóban tudsz bicajozni? 4+1 gyakorlat, amikkel lemérheted, hogy mennyire
Attól, hogy kisgyerekként megtanultál kerékpározni, egyáltalán nem biztos, hogy tudsz is. Néhány egyszerű feladattal azonban javíthatod a bringabiztonságod. Nem kell hozzá más, csak egy széles és üres járda, egy aszfaltkréta, esetleg néhány bója, a biciklid, és persze te magad.
Tekerjünk a porontyokkal!
Garantáltan élménydús kikapcsolódást jelent egy kellemes hétvégén, ha együtt túrázik a család. A bakancsos kirándulásnál is izgalmasabb lehet, ha nyeregbe pattanunk és kerékpárral fedezünk fel új helyeket. A közös bringázás egészen apró gyerekkel sem ördöngösség, csak tartsunk szem előtt néhány szabályt!
Bringázz esőben is szárazon!
Az utolsó dolgok egyike, amit bringázás közben kívánunk magunknak, az egy kiadós eső. Ha azonban felkészültünk, ez sem érhet teljesen váratlanul.
Ingyenes biciklis térkép készült a budapestieknek
Nagy érdeklődés fogadta a MOL Bubit, az első napon már csaknem ezer új felhasználó vett rá jegyet vagy bérletet. A városi kerékpáros közlekedést segítendő, a főváros ajánlott és kiépített kerékpárútvonalait, valamint az összes közbicikli-kölcsönzési pontot megmutatja a Cartographia új, ingyenes, kisalakú papírtérképe.
Indul a MOL Bubi! 2014. szeptember 8.-án, hétfőn elindul a fővárosi közbringarendszer
Elindul a fővárosi közbringarendszer, a MOL Bubi. Jegyet venni hétfőtől a főbb gyűjtőállomások érintőképernyős felületein és a MOL Bubi weboldalán lehet, míg bérletet a BKK ügyfélközpontjaiban. Javasoljuk, hogy bérlet váltásához – a várakozás elkerülése érdekében – előzetesen regisztráljanak, mely mostantól lehetséges.
123456
4 / 6 oldal
Játék
A Swing à la Django egy innovatív, hattagú zenekar, mely ezúttal a Bakáts Feszten készül egy frenetikus hangulatú koncertre.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.