Gasztró
Az őszi napfény íze – birsalma
Sárga, kissé bumfordi formájú, inkább kemény és különleges. Nem az a típus, amibe csak úgy önfeledten beleharapunk, ezt a gyümölcsöt az ínyencek tudják értékelni. Húsok mellé, raguba különleges, lekvárnak, sajtnak nosztalgikus.
„Szederbokornak de szúr a szára…”
Énekli Gryllus Vilmos is, s még azt is, hogy „ezernyi tüske vigyáz reája”. Valóban szúrós a bokor, fás a szára, de minket nem érdekel, mert a gyümölcse miatt akár össze is karmolhat. Végül a művész úr is közli, hogy ennek ellenére színültig tölti a vedret, mert imádja a szedret.
Vedd magad a diót!
Szedd magad a kertben, vagy az utcán is lehet olyan szerencséd, hogy találsz diófát, de Pest megyében, ebben a formában csak vásárlásra van lehetőség.
Szedd magad! Az alma
A jól ismert, harsogó, savanykás vagy édeskés, kisebb vagy nagyobb alma időszaka is elérkezett. Számos fajta közül válogathatsz nem csupán a boltban, hanem a gazdaságokban is, ahol olcsóbban juthatsz a terméshez, és magad is szedheted azt. Nézzük, hova tudsz menni Pest megyében!
Szedd magad! – A körte is beérett
Augusztus 15-től már a körtét is mehetsz szedni vagy vásárolni Pest megyében is, még ha sajnos nem is túl sok helyen. Mi kettőről tudunk beszámolni. És hamarosan az alma is érik, de arról majd egy külön írásban teszünk említést.
Szedd magad! A szilva
Augusztus elejével elindult a szezon Pest megyében is. Kapd össze magad, és menj szilvát szüretelni, lebegjen a szemed előtt a finom, sűrű lekvár vagy a jó kis szilváspite.
Sárgadinnye – Egészséges nyári desszert
A kézilabda nagyságú, de annál sokkal nehezebb termés mindenki számára ismert, ebben biztos vagyok. És abban is, hogy íze és állaga miatt megosztó ez a gyümölcs. Nagyon vitamindús és ásványianyag-tartalma is jelentős.
Málnás és gesztenyés az idei két Ország Tortája
A szegedi A Cappella Cukrászda „Kicsi Gesztenye” tortája nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. Magyarország Tortája a „Boldogasszony csipkéje” lett, melyet a Tóth Cukrászda készített. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja majd meg.
Lime – A citromnál is egzotikusabb citrusféle
Bár nálunk még nem olyan elterjedt a termesztése, mivel nem vagyunk sem mediterrán, sem szubtrópusi éghajlaton, maga a gyümölcs nagyon népszerű. Nyáron különösen kívánatos és ízletes, ha limonádéba, sörbetbe, koktélokba, de akár húsok mellé, salátákhoz és süteményekbe tesszük.
Patisszon – könnyű, nyári és formatervezett
A természet biztosan elővette humorérzékét, amikor a csillagtököt megalkotta: felülről nézve majdnem szabályos karika, de körben kis kitüremkedések teszik vidámmá az összképet. A tetején a kis szár miatt oldalról egy micisapkára hasonlít, a keresztmetszete meg tényleg semmilyen ismert objektumra. Ez a csillagtök, és kész.
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.