Gasztró
Szedd magad továbbra is! – Őszibarack- és nektarinlelőhelyek
Július elején már a fenti két finomság is szedhető, vehető, ehető. Mindenféle kombinációban. Az ügyesek kiszámolják, hány eset lehetséges. Pest megyében számos helyszín közül lehet választani, mindenhol érdemes egyeztetni a váratlan fordulatok elkerülése végett.
Sörbet, szorbé vagy sorbet?
A szó eredetileg a perzsa serbetből származik. Magyarosan sörbetnek, franciásan szorbénak ejtjük. Nálunk írhatjuk sörbetnek vagy sorbetnek. Aztán, hogy miképp ejted ki, az már rajtad múlik. De ha különleges akarsz lenni, olaszosan szorbettónak becézd!
Szedd magad! – Sárgabarack mindenhol
Aurora, Bergeron, Ceglédi arany, C. bíbor, C. óriás, C. piroska, Goldrich, Gönczi magyar, Hargrand, Kioto, Ligeti óriás, Magyar kajszi, Mandulakajszi, Orange Red, Pannonia, Pinkcot, Spring Blush és Szegedi mamut, de ez nem az összes.
Főtt kukorica – a strandkaják dobogósa
Sok helyen olvasható, hogy mennyire egészségtelen, ennek ellenére nagy-nagy népszerűségnek örvend a strandokon. Naná, hisz sárga szemei megigéznek, az illata elvarázsol, és még az ára is gyerekbarát. Éves szinten néhány strandos csőtől önmagában még nem hízol el, és talán a vércukrod sem ugrik fel.
Szedd és vedd! - Ribizli és egres Szobon
E két gyümölcsöt Pest megyében Szobon tudod szedni, az egrest csak magad tudod begyűjteni, a ribizlit már leszedve is megvásárolhatod. Mindkét gyümölcs a kőtörőfű-virágúak rendjébe, a ribiszkefélék családjába tartozó faj. Alább látható a gyakorlati útmutató szedéshez, majd a főszereplők bemutatása.
Szedd magad! – Cseresznye, meggy
Nemsokára megrohamozhatod a fákat is, hiszen megérik a meggy. És a cserkó. Pest megyében három helyszínen van lehetőséged e gyümölcsökből jól betárazni: Pécelen, Pomázon és Szobon.
Itt az idő! – Szedd magad! – EperszezON
Minden évben lehetőséged van arra, hogy magad is szedjél gyümölcsöket vagy virágokat. Mindkettő szezonja elkezdődött. Jelenleg az eper az aktuális. Megnéztük, hol lehet jó sokat szedni Budapest közelében ebből az isteni finom gyümölcsből.
Karalábé – az óvodások réme
És valószínűleg még suliban is mumusként kezeltük sokan ezt az egészséges gumócskát. Eleve fakózöldes, nem túlságosan mutatós, illata se nagyon van, az íze meg… Fel kell nőni hozzá, mint a minőségi borokhoz.
Kapor – A kevesebb több
Mindenki ismeri, lehet, hogy szinte naponta kapcsolatba kerülünk vele, mégsem nagyon veszünk róla tudomást. Bár ki tudja, beszéljek csak egyes szám első személyben! Ez a fűszer- és gyógynövény nagyon egészséges, de nagyon jellegzetes ízzel rendelkezik, sokan csak akkor szeretik, ha alig érzik meg az ételben – jogosan.
Egy vagy kettő: erdei szamóca vs. indiai szamóca
Határozottan kettő, ahogyan az lenni szokott ebben a sorozatban. Az erdei szamóca őshonos nálunk, és amellett, hogy finom, egészséges is, míg az indiai változat, viccesebb nevén pimpó, enyhén mérgező és szerencsére nincs is íze.
Játék
Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.