Gasztró
Patisszon – könnyű, nyári és formatervezett
A természet biztosan elővette humorérzékét, amikor a csillagtököt megalkotta: felülről nézve majdnem szabályos karika, de körben kis kitüremkedések teszik vidámmá az összképet. A tetején a kis szár miatt oldalról egy micisapkára hasonlít, a keresztmetszete meg tényleg semmilyen ismert objektumra. Ez a csillagtök, és kész.
Termesztéstechnikailag gyümölcs – a csodás görögdinnye
Miért a kacifántos cím? Mert vannak, akik zöldségnek tartják. Kívül mindenképpen zöld (teli vagy csíkos, mint a biliárdban a golyók), belül viszont – jobb esetben – ragyogó piros, rózsaszín, fehér vagy a sárga egy érdekes árnyalatában virít. Ha ránézel, tuti jó érzések árasztanak el, és összefolyik a nyál a szádban.
Szedd magad továbbra is! – Őszibarack- és nektarinlelőhelyek
Július elején már a fenti két finomság is szedhető, vehető, ehető. Mindenféle kombinációban. Az ügyesek kiszámolják, hány eset lehetséges. Pest megyében számos helyszín közül lehet választani, mindenhol érdemes egyeztetni a váratlan fordulatok elkerülése végett.
Sörbet, szorbé vagy sorbet?
A szó eredetileg a perzsa serbetből származik. Magyarosan sörbetnek, franciásan szorbénak ejtjük. Nálunk írhatjuk sörbetnek vagy sorbetnek. Aztán, hogy miképp ejted ki, az már rajtad múlik. De ha különleges akarsz lenni, olaszosan szorbettónak becézd!
Szedd magad! – Sárgabarack mindenhol
Aurora, Bergeron, Ceglédi arany, C. bíbor, C. óriás, C. piroska, Goldrich, Gönczi magyar, Hargrand, Kioto, Ligeti óriás, Magyar kajszi, Mandulakajszi, Orange Red, Pannonia, Pinkcot, Spring Blush és Szegedi mamut, de ez nem az összes.
Főtt kukorica – a strandkaják dobogósa
Sok helyen olvasható, hogy mennyire egészségtelen, ennek ellenére nagy-nagy népszerűségnek örvend a strandokon. Naná, hisz sárga szemei megigéznek, az illata elvarázsol, és még az ára is gyerekbarát. Éves szinten néhány strandos csőtől önmagában még nem hízol el, és talán a vércukrod sem ugrik fel.
Szedd és vedd! - Ribizli és egres Szobon
E két gyümölcsöt Pest megyében Szobon tudod szedni, az egrest csak magad tudod begyűjteni, a ribizlit már leszedve is megvásárolhatod. Mindkét gyümölcs a kőtörőfű-virágúak rendjébe, a ribiszkefélék családjába tartozó faj. Alább látható a gyakorlati útmutató szedéshez, majd a főszereplők bemutatása.
Szedd magad! – Cseresznye, meggy
Nemsokára megrohamozhatod a fákat is, hiszen megérik a meggy. És a cserkó. Pest megyében három helyszínen van lehetőséged e gyümölcsökből jól betárazni: Pécelen, Pomázon és Szobon.
Itt az idő! – Szedd magad! – EperszezON
Minden évben lehetőséged van arra, hogy magad is szedjél gyümölcsöket vagy virágokat. Mindkettő szezonja elkezdődött. Jelenleg az eper az aktuális. Megnéztük, hol lehet jó sokat szedni Budapest közelében ebből az isteni finom gyümölcsből.
Karalábé – az óvodások réme
És valószínűleg még suliban is mumusként kezeltük sokan ezt az egészséges gumócskát. Eleve fakózöldes, nem túlságosan mutatós, illata se nagyon van, az íze meg… Fel kell nőni hozzá, mint a minőségi borokhoz.
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.