Gasztró
Egy kis téli almamánia
December vagy január tájékára már általában eljut oda az ember, hogy kicsit unja a hideget, a szürkeséget, na meg úgy amblokk azt, hogy nincsen éppen nyár. Ebbe a fásult hangulatba pedig már az a felkiáltás is beletartozik, hogy „ide az eperrel, málnával, barackkal és az összes nyári gyümölccsel!”.
Szerencsehozó szilveszteri szeánszok
Közeleg az új év, és egyre gyakrabban azon kapod magad, hogy már munka közben is azon töprengesz, hogy mivel tehetnéd szebbé, jobbá a jövőd? Ha így áll a helyzet, hadd mutassunk egy kis boszorkányságot, vagy ha úgy jobban tetszik, népi babonát. Újévi szerencsehozó ételek következnek szerte a világból, mindenfajta klinikai tesztelés nélkül.
Vashiány ellen: cékla!
Na persze meg még sok minden másra és más ellen is, hiszen a cékla is egy olyan univerzális csodaszerként funkcionáló növény, amiről nagyon érdemes beszélni! S míg a világhálón több helyen csak közkedvelt salátanövényként emlegetik, addig mi most lerántjuk a leplet, és még több titkot árulunk el erről a vörös csodáról!
Tök a konyhában
Nem csak tuti dekoráció és ijesztő őszi vigyori készítésére alkalmas a gyönyörű napsütötte színű sütőtök. Viszont minden ország konyhája másképp bánik a narancssárga óriással. Most néhány igazán spéci receptet összeszedtünk, de biztosak vagyunk benne, hogy a lista nagyjából végtelen, ezért nem törekedhetünk a teljességre.
Helló, körteszezon!
Annyit áradoztunk mostanában a szezongyümölcsökről, hogy a szőlő, alma és a szilva mellett elfeledkeztünk egy másik természet adta csodáról, a körtéről. Most lássuk, miért is imádjuk őt is a konyhában és a tükör előtt egyaránt.
Alma, alma, piros alma, odafenn a fán…
Gömbölyű, piros, sárga vagy zöld, és annyi mindenre használhatod, hogy el sem hinnéd. Mert az nem elég, hogy a konyhában tündérkedhetsz általa, vagy hogy szuper egészséges, hanem sok egyéb titkot is rejt az alma.
Így pakold tele az éléskamrát minden jóval!
Még jó az idő, sőt, minimum a kiváló jelzővel kellene illetnünk, ám nem árt már a közelgő őszre, vagy a vitamin- és persze finom nyárigyümölcs-mentes télre is gondolunk. Mert ki ne szeretne egy esős novemberi reggelen például baracklekvárt, vagy éppen szilvabefőttet reggelizni. Ha te is ínyenc vagy, akkor van pár szuper tippünk a házi befőzésre.
Lehet, hogy nem is tudod, de nagyon jó haverod a gyümölcsök királynője Avagy pár sor a szőlőről…
Legtöbbünknek általában első blikkre a bor jut eszébe a fürtös szépségről, de ez nem is baj. Hiszen nyilván nem véletlen, hogy az istenek itala, vagy nevezzük, ahogy akarjuk, egyértelműen végigkísérte az emberiség történelmét.
Uborkaszezon a konyhában! Avagy a zöld uborkák sokszínűsége…
Végre rátaláltunk arra a szegletére a világnak, ahol megkönnyebbülés, hogy nem közhelyként kell használni az uborkaszezon fogalmát. Egy kicsi sarokra, ahol nem bulvárhírektől, hanem valódi uborkalétől tocsog ez a hétköznap délután. Ezt a helyet pedig konyhának hívják, benne a nyár egyik sztárjával, az uborkával.
Sárgadinnye, a csendes jó barát
Míg a görögdinnye a nyár igazi sztárja talán egész Európában, és valószínű, hogy a kontinensen kívül is, addig rokona, a sárgadinnye nem került annyira a reflektorfénybe. S habár még az angolban is közös néven futnak, a sárgadinnyének mégis jut egy mézédes jelző. Nem véletlenül, méltatva, hogy igazából ki is ő.
12345678910
1 / 104 oldal
Játék
Parachute címmel mutatja be harmadik albumát a bájos énekesnő, akit még mindig sokan „a Nouvelle Vague-os csaj”-ként emlegetnek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.