Gasztró
PILOT PUB GYOPÁR
Éttermet vagy sörözőt elnevezni mindig komoly kihívás. Elmúltak már a Bambi, Tik-Tak, Pajtás vendéglők és cukrászdák édes-bús évei (hogy a 78. számú italmérésről és társairól egy szót se szóljunk...), most már szabad a pálya. Sörök márkáit névként a bejárat fölé aggatni kissé snassz megoldás, ráadásul egy jól csengő és frappáns névvel rögtön a design is pályára állítható.
Poco Loco Tropical Étterem VI. ker., Lovag u. 3.
Most hogy beköszöntött a hűvös, szeles december, úgy éreztem, legalább az éttermi turnék melegebb égtájak felé vezethetnek. A Poco Loco Tropical étterem pár lépésre van a Nagymező utcától, mégsem nevezhető frekventált helynek, pedig minden szempontból rászolgálna. (Csak azért nem mondom, hogy érdemes asztalt foglalni, mert a telt házra érkezők sem maradnak hoppon, lévén elvitelre 30% kedvezmény jár az ételekből. Ez azért gáláns fájdalomdíj.)
CAFÉ EKLEKTIKA Budapest, V., Semmelweis u. 21.
Mindenki, aki töltött már el egy hétvégi délutánt a Bambi teraszán, az Ibolya presszóban, vagy bármilyen homályos külvárosi bisztróban, műanyagterítős, rozsdamarta asztalkák mellett, elgondolkodhatott azon, hogy mit szeretünk annyira a hetvenes éveken?
La Tasca spanyol étterem
Isten lássa lelkem, igazán nem vagyok az összehangolt programok nagy híve, de a most beindult spanyol filmhét kulináris mellékhatásként engem is a latin konyha felé terelt. A La Tasca spanyol étterem csendesen búvik meg egy Csengery utcai pincében - ideális választásnak tűnt, és nem is csalódtunk.
Kaltenberg Bajor Királyi Söröző
Füstölt csülökkel, káposztával, véres hurkával és aranyló, habzó söröskriglikkel álmodtam, pedig el sem csaptam a hasamat tegnap este. Ez az Álmoskönyv szerint sok mindent jelenthet, én azonban rögtön tudtam a helyes megfejtést: irány a Kaltenberg!
Pizza Pronto
Most, amikor a kínai büfék és a testvéri török kebabosok összehangolt rohama a gyorsétkeztetés terén is a multikulturalitást tette divattá, már-már idejétmúltnak tűnnek a kontinentális konyhaművészet sztenderdjei. Pedig nem is volt olyan rég, amikor a Moszkva téri hamburgeres, a Régiposta utcai McDonalds, a City Grill és a Paprika Csárda mellett a megfizethető árú, gyorsan beszerezhető, kiadós ételre váró budapesti polgár csakis a hentesüzletek kolbászkészletében, illetve az egyre-másra nyíló pizzériákban bízhatott.
Fregatt
Aki még emlékszik, remélem, egyetért majd velem: tizenöt éve, az édes-bús nyolcvanas évek kellős közepén hatalmas durranás volt, amikor a Belvárosban megnyílt egy "eredeti" angol kiskocsma, azaz a Fregatt Pub. Kis híján a Váci utcáig állt a sor minden este, nem véletlenül. A korszak Kőbányai Világoson szocializálódott ifjúsága számára a Fregatt a szabadság és a minőség levegőjét árasztotta.
Kék Rózsa étterem
Valami barátságos, egyszerű, nyugodalmas hely kellene, gondoltam, miközben azt pörgettem végig, ma éppen mi legyen a terítéken. A napfényes őszi hétvége sajnos már elszelelt, pedig az lett volna stílszerű, a Kék Rózsát pihenőnap meglátogatni. Annyi baj legyen, a házas konyha nem fut el, így hétköznap kora délután sem sülhet el rosszul a dolog.
Dzsungel étterem
Ha éttermet alapítasz, légy extravagáns és adj szabad kezet a dekoratőrnek, valószínűleg ez a gondolat vezérelte a Crazy Café-Dzsungel-Lancelot láncot kitaláló és kézben tartó honfitársunkat. Az ötlet jól láthatóan bevált, a fent említett trió évek óta a kalandos vacsorára vágyó pesti bohémek kedvelt célpontja.
Mekong étterem
Kellemes szombat délután volt, nyugalomra s ebédre vágytunk, egzotikus ízekre az esti pörgés előtt. Némi gondolkodás után a Mekong étterem mellett döntöttünk, s belevetettük magunkat a VII. kerületbe. A Terézvárosnak ezen a részén, a Rózsa utca és a Jósika utca sarkán hagyományosan borozók és talponállók foglalják el a bérházak pincéit, a Mekong új elem, a multikulturalitás előőrse ebben a környezetben, csendesen megbúvik két vegyesbolt és italmérés között. (De azért az új idők szavát már itt is hallani: a szomszédos borozó előtt Kutyát a rácsokhoz kötni tilos! felirat jelzi a felvilágosodott, állatbarát elvek térnyerését...)
979899100101102103104105106
105 / 106 oldal
Játék
Brian King és David Prowse zenekarában egyszerre van jelen a Hüsker Dü punkos zajossága és Bruce Springsteen slágeressége.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.