Gasztró
Kék Rózsa étterem
Valami barátságos, egyszerű, nyugodalmas hely kellene, gondoltam, miközben azt pörgettem végig, ma éppen mi legyen a terítéken. A napfényes őszi hétvége sajnos már elszelelt, pedig az lett volna stílszerű, a Kék Rózsát pihenőnap meglátogatni. Annyi baj legyen, a házas konyha nem fut el, így hétköznap kora délután sem sülhet el rosszul a dolog.
Dzsungel étterem
Ha éttermet alapítasz, légy extravagáns és adj szabad kezet a dekoratőrnek, valószínűleg ez a gondolat vezérelte a Crazy Café-Dzsungel-Lancelot láncot kitaláló és kézben tartó honfitársunkat. Az ötlet jól láthatóan bevált, a fent említett trió évek óta a kalandos vacsorára vágyó pesti bohémek kedvelt célpontja.
Mekong étterem
Kellemes szombat délután volt, nyugalomra s ebédre vágytunk, egzotikus ízekre az esti pörgés előtt. Némi gondolkodás után a Mekong étterem mellett döntöttünk, s belevetettük magunkat a VII. kerületbe. A Terézvárosnak ezen a részén, a Rózsa utca és a Jósika utca sarkán hagyományosan borozók és talponállók foglalják el a bérházak pincéit, a Mekong új elem, a multikulturalitás előőrse ebben a környezetben, csendesen megbúvik két vegyesbolt és italmérés között. (De azért az új idők szavát már itt is hallani: a szomszédos borozó előtt Kutyát a rácsokhoz kötni tilos! felirat jelzi a felvilágosodott, állatbarát elvek térnyerését...)
Hax'n Király Sörház
Bayern München, Oktoberfest, sör és kolbászkák, nagydarab, hordóhasú férfiak és mosolygó, bajszos brünhildák - mint legtöbbünknek, nekem is ezek a hívószavak ugranak be, ha a bajorokat említik. Árnyaljunk kicsit a képen, gondoltam, és ellátogattam a Hax'n Király Sörházba.
Arany Kaviár Orosz Étterem I. ker., Ostrom u. 19.
Jégbehűtött vodkával kezdünk, mint a legnagyobb királyok, node hogy is nyithattunk volna másképp egy orosz étteremben? A palack körül masszív jégburok feszült, az ital selyemesen, olajosan csurrant kifelé az üvegből - nagy baj már nem lehet, ha így kezdődik egy vacsora. És már itt az elején elárulhatom: minden perfekt volt, ahogy lennie kell.
Aboriginal ausztrál étterem
Csillaghegyre eddig strandolni jártam, no meg a Banán Klub miatt, a múlt héten aztán új célpont került a strandszezon vége és a Banán bezárása miatt kiüresedő térképre. Az Aboriginal Étteremről már korábban is sok jót hallottam, épp csak eljutnom nem sikerült sosem a Mátyás király útra. Most azonban már csak az olimpia-láz miatt is éreztem, eljött az idő az ausztrál konyhával való ismerkedésre.
Teaház a Vörös Oroszlánhoz Budapest, VI., Jókai tér 8.
Budapest mindig is a kávézók és presszók városa volt, a teának ebben a leosztásban sokáig nem volt helye. Kivételek persze akadtak, de azért lássuk be, legtöbbünk számára a tea az iskolai menzákon felkínált cukros-citromos szörpikével volt egyenlő. Még jó, hogy az elmúlt években lassan megváltozott a helyzet. Egyre másra tűnnek fel a teaboltok és a teázók, a visszatérő vendégekből mindenütt megbízható törzsközönség alakult ki. A pesti kínálat egyik legbiztosabb pillére a Jókai utcában található Teaház a Vörös Oroszlánhoz.
Fővárosi főzelékesek
A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret – ezt mondja az internetes okosoldal, és ebből is látszik, hogy milyen egyszerű, de nagyszerű dologról van szó. Nyilván ezért is van, hogy kezdi visszanyerni nészerűségét – pedig a legtöbben hogy utáltuk általánosban –, mintegy alternatívaként az egyéb gyorsételekre.
KomKom Holland Csokoládé Budapest, VII., Wesselényi u. 19.
Úti célunk felé andalogva arra gondolok, igaza volt Zsuzsinak, amikor tegnap még Párizsban, a Magenta Boulevard-on baktatva azt ismételgette: „Ez olyan, mint a Körút!”. Ezért örülök nagyon, amikor belépünk a csokizdába, és itt továbbra is távol érzem magam a zűrös hétköznapoktól. Narancsszín falak között stílusos kakakószínű, tágas asztalnál ülünk le az emeleten (ott lehet füstöt eregetni), és gyermeki kiváncsisággal hajtjuk szét az étlapot.
96979899100101102103104105
105 / 105 oldal
Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.