Gasztró
Almakenyér kávé és tea mellé
Nem állítom, hogy gyorsan elkészül, de az eredmény kárpótolni fog a hosszas előkészületek miatt. Nem bonyolult, csak a méricskélés és az almák előkészítése lassítja a folyamatot, de egy tálban kikeverhetjük a tésztát!
Polenta keksz
Amikor pár éve trendi lett a polenta, mindenki kavarta, sütötte, grillezte, készítette. Aztán szép lassan elcsendesedett a figyelem, és csak azoknál maradt meg az asztalon, akiknek tényleg ízlett.
Szezonja van: cékla!
A szezonális alapanyagok olcsók és egészségesek is. Nem üvegházakban, siettetve nevelik, utó érlelik őket, hanem a maguk természetes módján érnek be.
Cékla édesen
2014-ben fix, hogy divat lesz a zöldségek és sütemények párosítása. Az utat már alaposan kitaposta a répa és a cukkini is, épp itt az ideje ezt a szép bíborszínt is kipróbálni. Csokoládéval nagyon jó párost alkotnak.
Cakumpakk
Sokszor halljuk, használjuk ezt a kifejezést, de vajon mennyien tudják, hogy valójában káposztás bablevest jelent?
Vega pöri
Divat lett a vegaság, hard core fokozaton a vegánság is. Utóbbi kizárja a tej termékeket és a tojásokat is hiába nem kerül senki életébe, hiába nincs laktóz vagy tojás allergia. Téves az a feltételezés, hogy margarinos kenyéren és csoffadt salátaleveleken élnek aszkéta üzemmódban.
Növényi olaj kisokos - amit az olajfajtákról tudni érdemes
Milyen olajat válasszak? Elsőre egyszerű kérdésnek tűnik, de a boltok széles választékát tekintve közel sem könnyű megtalálni ízlésünknek, életmódunknak és a kiválasztott étel elkészítéséhez legmegfelelőbb olajat. Ez a növényi olaj kisokos ebben a döntésben igyekszik segítséget nyújtani.
Édes keserű
A szezonja októbertől májusig tart, de olyan jól eltartható, hogy egész évben tudunk vásárolni belőle. Sárga, pink és piros színben létezik. A sárga a legfanyarabb, a pink a leggyümölcsösebb és a piros a legédesebb. Remek napindító és vitaminforrás a szervezetnek, ha nem vagyunk koffein függők.
A legegyszerűbb csirkeleves
Nem kell egész csirkével babrálni, nem kell lehabozni, felforralni és nem is úgy kezdődik, hogy tépj fel egy zacskót és keverd el vízzel. Mégis nagyon finom, laktató és egészséges csirkeleves főzhetünk kevés munkával, teljes értékű alapanyagokkal.
Túrófelfújt
A szakirodalom szerint ez valójában nem is egy felfújt, de mivel igen légies a tésztája, és hidegen gyorsan összeesik, bátran nevezhetjük akár így is. 5 perc alatt összedobható és nagyon finom, laktató desszert, melyben alig van cukor, vaj pedig még annyi se.
13141516171819202122
17 / 109 oldal
Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.