Gasztró
Növényi olaj kisokos - amit az olajfajtákról tudni érdemes
Milyen olajat válasszak? Elsőre egyszerű kérdésnek tűnik, de a boltok széles választékát tekintve közel sem könnyű megtalálni ízlésünknek, életmódunknak és a kiválasztott étel elkészítéséhez legmegfelelőbb olajat. Ez a növényi olaj kisokos ebben a döntésben igyekszik segítséget nyújtani.
Édes keserű
A szezonja októbertől májusig tart, de olyan jól eltartható, hogy egész évben tudunk vásárolni belőle. Sárga, pink és piros színben létezik. A sárga a legfanyarabb, a pink a leggyümölcsösebb és a piros a legédesebb. Remek napindító és vitaminforrás a szervezetnek, ha nem vagyunk koffein függők.
A legegyszerűbb csirkeleves
Nem kell egész csirkével babrálni, nem kell lehabozni, felforralni és nem is úgy kezdődik, hogy tépj fel egy zacskót és keverd el vízzel. Mégis nagyon finom, laktató és egészséges csirkeleves főzhetünk kevés munkával, teljes értékű alapanyagokkal.
Túrófelfújt
A szakirodalom szerint ez valójában nem is egy felfújt, de mivel igen légies a tésztája, és hidegen gyorsan összeesik, bátran nevezhetjük akár így is. 5 perc alatt összedobható és nagyon finom, laktató desszert, melyben alig van cukor, vaj pedig még annyi se.
Céklát mindenkinek
Savanyúságnak majdnem mindenki ismeri és szereti, de ennél sokkal több lehetőség van benne. Noha a zöldségesnél járva alig-alig tudjuk eldönteni tél van-e vagy nyár a kínálatban szinte minden van a paradicsomtól kezdve a paprikán át a padlizsánig.
2014 a Kimchi éve
Több helyen olvasni, hogy a Medvehagyma, Macaron lázat idén a Kimchi fogja váltani. Vagy nem, mert folyamatos próbál előtérbe kerülni a Cronut az Ekler fánk és még ki tudja mik lapulnak.
Mogyorós linzerkarika
Mogyoró, citrom, barack, rum... jól hangzik, ugye? A linzerkarika elkészítésének generációkon átívelő hagyománya van, ugyanakkor pofonegyszerű is, és nem mellesleg mennyeien finom. Dobjuk föl vele a beborulós januárt!
Eszterházy tallér
A grófról elnevezett torta tallér változata, mely Ausztriából indult hódító útjára. Ez a vajas-diós, gazdag sütemény minden cukrászda kínálatában megtalálható, de akár mi magunk is elkészíthetjük. Íme!
"Oda megyünk lakni, ahol tejet kapni"
Igyunk vagy ne? Tényleg ártalmas az egészségre? Jobban hizlal a szalonnánál? Rákkeltő? Mérgezzük vele a gyerekeket? Míg gyermek korban igen, felnőttként semmi értelme a rendszeres fogyasztásának?
Ünnepek alatt is nyitva!
Évről-évre egyre többen szeretnének Karácsonykor étterembe menni, amikor is csalódottan tapasztalják, hogy a jól ismert helyek zárva vannak mind a három napon.
14151617181920212223
18 / 109 oldal
Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.