Gasztró
Sokoldalú és egészséges – a kökény
Lombfakadás előtti virágzásakor, március-április környékén a népi hiedelem szerint lehűl az idő, esetleg viharossá válik. A globális felmelegedésnek köszönhetően azonban ez már idén sem volt így, hisz sütött a nap. Ettől függetlenül a kökény ugyanúgy megérett a szedésre, melynek most van a szezonja.
Cékla – Az őszi csodaszer
A mesebeli, színpompás őszbe tökéletesen beleillik az élénk vöröses-lilás cékla, ami nem véletlenül nagy kedvenc manapság a konyhában, hiszen rendkívül egészséges: antioxidánsai segítenek megelőzni a rákos megbetegedéseket, méregtelenítő hatással bír, a test oxigénellátását javítva pedig növeli az állóképességet. Most megmutatjuk, hogyan céklázz be!
Legyen mákod!
Egyáltalán nem véletlen, hogy az ókori görögök egyenesen istenítették az apró fekete gyöngyöket, az egyiptomiak pedig a máktok nedvét használták fájdalomcsillapításra. Gyógyító hatása ma is sokakon segít, de mi most az ínyenceknek is elárulunk pár titkot a szerencse jelképévé vált termésről.
Kincset érő kalaposok!
Vajon növény vagy állat? Több ezer kérdés, többek közt az előző is felmerülhet, ha egy beszélgetésben a gombára terelődik a szó. És te mennyit tudsz a gombákról? Ha érdekel a legmérgezőbb, legnagyobb, legdrágább vagy éppen a legfinomabb gombák titka, olvass tovább!
Szüretelj velünk idén is!
A következőkben Magyarország különböző vidékeiről gyűjtöttünk össze szüreti és borral kapcsolatos programokat. Hiszen ősszel az egyik leghangulatosabb dolog lehet a borospincék és a szőlőhegyek meglátogatása.
Kicsi gesztenye…
...vagy éppen nagy! Itt nem a méret számít. Amíg a vadgesztenyéből izgalmas bábokat alkothatunk, addig az édesgesztenyéből mennyei fogások készülhetnek! A gesztenye a kora ősz vidám, ezerízű jelképe. Engedd hát szabadjára a fantáziádat és készítsd el a lombhullató évszak legínyencebb lakomáit gesztenyével, legyen szó akár reggeliről, ebédről vagy egy kis nassolásról!
Szőlős édesség nyerte el az első Budapest Desszertje díjat
Szőlős-fehércsokoládés édesség nyerte el első alkalommal a Budapest Desszertje címet. A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség által első ízben meghirdetett verseny győztese a Szamos Marcipán édessége lett, amelyet Nagy Péter mestercukrász álmodott meg.
Ezerarcú paradicsom
Ha eddig azt hitted, hogy a paradicsom csak az a néhány ízletes szelet lehet, amit a reggelid mellé a szüleid feltálaltak anno, akkor most garantáljuk, hogy le fog esni az állad! Bejártuk a világot, összeszedtük a legizgibb recepteket, tényeket, érdekességeket a paradicsomról. Tudtad például, hogy a paradicsom gyümölcs?
A kukorica gyermekei
A cím persze nem a híres horrormozira utal, hanem arra a mérhetetlenül sok finomságra, amivel a nyár egyik legsokoldalúbb zöldsége, a kukorica ajándékoz meg bennünket. Mert nem csak a főtt kukoricáé a világ! Alább izgi gasztrocsodák, avagy kedvenc kukoricás receptjeink!
Mindenki másképp csinálja… - Lecsó
Jelen esetben nem másra, hanem az ország kedvenc nyári ebédjére, a lecsóra gondolunk, amire sokszorosan igaz a mondás, miszerint ahány ház, annyi szokás, vagy esetünkben éppen annyi lecsó. Összeszedtük és kipróbáltuk a földgolyó legtutibb lecsóit, a rangsorolást azonban nem vállaljuk, mindegyik túl jó volt! Mutatjuk a felhozatalt!
12345678910
3 / 110 oldal
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.