Gasztró
Olaszrizling lesz a Balaton Bora
Egy létrehozandó balatoni régiós termékkategória első példájaként készül 2015-től a Balaton Bora; az olaszrizlingből készítendő bor kritériumrendszerét a hétvégén tette közzé a kezdeményezést meghirdető Balatoni Kör.
Az Év kedvenc kézműves söre a Távoli Galaxis, az Év sörfőzdéje a zip's brewhouse
A Távoli Galaxist választották az Év kedvenc kézműves sörének, az Év sörfőzdéje díjjal pedig a zip's brewhouse-t jutalmazták a csütörtökön Budapesten megtartott díjátadón. A két elismerést a Főzdefeszt alapítói hozták létre 2011-ben a fesztivállal együtt.
A gesztenye
Az őszi, téli hónapok nagy kedvence a gesztenye. Önmagában – sütve vagy főzve – is mennyei, persze számtalan finomságot is készíthetünk belőle, s mindemellett még egészséges is.
Szőlő
Egyre komorodnak a nyárimádók, lassan beköszönt az ősz, és vele együtt a szüret ideje. Mit beköszönt?! Beköszöntött! Az idei csapadékos év nem kedvezett a szőlőtermésnek, valahol már korábban megkezdték a szüretet, Ordacsehiben például már augusztus elején.
Padlizsán, a jolly joker
Nagymamám mindig azt mondta, ha krumpli van, minden van. Ez a mondat egy kis módosítással szintén igaz; ha a krumpli helyett padlizsánt mondunk, akkor sem tévedünk.
Ünnepi csokoládés torta lett "Magyarország cukormentes tortája"
Ma hirdették ki az Országházban, hogy a Nándori Cukrászda “Csokis kaland”-ja nyerte idén a “Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indított el. Szakmai partnere a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Az édességet először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a nagyközönség.
Virágok a konyhában
A nyár a gyümölcsök és zöldségek karneválja, mikor az egészséges ételek tálcán kínálják magukat, ám kevésbé ismerjük az ehető virágok felhasználási lehetőségeit a konyhában.
Görögdinnye
A nyár slágergyümölcse, szinte mindenki szereti, hűsít, frissít, egészséges, szomjoltó, diétának is kiváló. És igen, az összes alkotóelemét fel lehet használni, ha elég kreatívak vagyunk. Vagy ha elolvassuk a következő írást.
Tandoori és tárcsás látványkonyha a Krisna-völgyi Búcsúban
Július 18-20. között kerül megrendezésre a Krisna-völgyi Búcsú, ahol a számtalan programon kívül indiai ízekkel is ismerkedhetnek a látogatók. Az Ökoporta részeként üzemel a tandoori látványkonyha, ahol a hagyományos naan kenyér mellett uttapam is készül.
Több mint százéves a világ legöregebb ehető sonkája
A hét végén "ünnepelte" 112. születésnapját a világ legöregebb ehető sonkája. A virginiai Smithfieldben lévő Isle Of Wight Megyei Múzeumban őrzött gasztronómiai "csodát" 1902-ben készítette a Gwaltney húsüzem, először pácolták, majd többször füstölték, ám később a húsüzem tárolójában felejtették.
12345678910
5 / 104 oldal
Játék
Az Iparművészeti Múzeum a kezdetektől fogva egyaránt gyűjti a magyar és egyetemes, a régi és kortárs iparművészeti alkotásokat.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.