Gasztró
Szedd magad! – Hívogató eperföldek
Mivel az idei enyhe tél miatt az összes gyümölcs egy-két héttel előbb érik, érdemes még a hétvégén meglátogatni az eperföldeket, hogy idejében begyűjtsük a legszebb szemeket.
Meghódítja a Dunát a Vitéz Kürtős Jótékony kajaktúrával készülnek a II. Kürtőskalács Fesztiválra
A Vitéz Kürtős idén is nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis azontúl, hogy október 10-12. között megrendezik a II. Kürtőskalács Fesztivált, kajakba pattannak és a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig eveznek, hogy életeket menthessenek. Az őszi „kürtős-ünnep” még a tavalyinál is izgalmasabbnak ígérkezik. A családi hangulat változatlan, azonban a terület kibővül, és rekorddöntésre is készül a Vitéz Kürtős Team.
Tatár bifsztek
Igazi hardcore kaja, de jól elkészítve remek vendégváró fogás. Nem is túl drága, de annál exkluzívabb, ha ilyennel készülünk a következő baráti összejövetelre, garantáltan nagyobb sikere lesz, mint a standard krémsajtos vagy zöldséges mártogatósoknak.
Omlós kacsamell
Lehet lassan és gyorsan is, mikor melyikre van idő. A lassúnál elég csak összeállítani a tepsit, és utána 6 órán át nincs vele dolgunk, míg a gyors elkészítésnél nem sok időre hagyhatjuk magára, de cserébe 20 perc alatt elkészül, ami egy gyors vacsorához pazar.
Ropogós csirkefalatok
A népszerű, gyorséttermi mártogatós csirkének két titka van; az egyik a fűszerezés, a másik, hogy zsemlemorzsa helyett durvára tört kukoricapehelybe forgatják a húst sütés előtt, így a bundája ellenállhatatlanul ropogós és ízletes lesz.
Fokhagymás humusz
Zöldségeket mártogatni, szendvics alapnak vagy salátára is tökéletes ez az ízes fogás. Nagyon hamar elkészül, a hozzávalói hosszan eltarthatóak a kamrában.
Holland palacsinta
Egyszerűen imádom ezt a palacsintát. Testes, harapható és a citromtól nagyon finom üde íze van. Rengeteg dzsemmel tálalom, amiben nagy darab gyümölcsök vannak.
Kecskesajtos, spárgás frittata
Kényeztető reggeli, amit 10 perc alatt összeállíthatunk, és amíg sül, van időnk pirítóst készíteni és megteríteni az asztalt. Ha vacsorára esszük, feltétlen kínáljunk hozzá rozé fröccsöt.
Borsókrémleves
Könnyű tavaszi leves, amely üde, bársonyos ízével kényezteti az érzékeinket. Próbáljátok ki citromhéjjal és tárkonnyal fűszerezve is.
Avokádós tojássaláta
Amikor ráunok a hagyományos szendvicsfeltétekre, elsőként ehhez a krémhez nyúlok. Nagyon gyorsan elkészül, és az íze annyira kellemes, újszerű minden alkalommal.
234567891011
6 / 104 oldal
Játék
A középkori dallamok rockzenével történő háziasítását többek közt Frank Petersonnak köszönhetjük, aki most saját produkciójával tért vissza.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.