Hírek
Idén is felépítették az Erzsébet téri adományfát
Idén is felépült a budapesti Erzsébet téren az a 16 méter magas, 30 négyzetméter alapterületű, 40 tonna tűzifából épített óriási karácsonyfa, amely a "cselekvő szolidaritásra" szólítja fel az embereket.
Rendrakás a „Moszkván”
December közepétől, úgy tűnik, hogy szépen lassan elkezd majd visszaállni az eredeti rend a Széll Kálmán téren, legalábbis az eddig kettészakított járatok, azaz a 18-as, a 61-es és az 59-es villamos mostantól újra teljes vonalon közlekednek majd.
Elhunyt Juhász Ferenc költő
Életének 88. évében elhunyt Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas, József Attila-díjas költő, a nemzet művésze - tudatta lánya, Juhász Anna az MTI-vel. A költő otthonában, lányai és felesége körében halt meg szerda éjjel, kevéssel éjfél előtt.
Spanyol nyelvtanfolyamot karácsonyra
Közelednek az ünnepek! – vagy, ahogy a Spanyol Kulturális Intézetben, a Cervantes Intézetben mondják: ¡Se acercan las fiestas! Sokunknak jelent ezidőtájt gondot az ideális ajándék megtalálása: szeretteinknek olyasvalamit szeretnénk adni, amely örömet okoz, sokáig tart, újdonságot jelent, még nincs meg nekik: nagyon nehéz a választás!
Könyvtár a Zsibiben!
A Nagy Budapesti Kultúrzsibi decembertől új programot indít a vasárnapi eseményen kívül, hogy a Zsibi ne csak egy bolhapiac, hanem közösségi tér is legyen. Ezért 2015. december 6-tól a Dürer Kert udvarában található autóbuszban megnyílik a Kultúrzsibi Közösségi Könyvtár.
Zuglói kori a Bosnyák téren
2015. november 29. és 2016. február 28. között ingyenes műjégpálya várja az érdeklődőket a Bosnyák téren. A korcsolyapálya hétköznaponként 8-19 óráig, hétvégén 8-20 óráig várja az érdeklődőket.
2500 Mikulás-sapkás kisgyerek lepi el Budapest utcáit
Vidéki iskolákban tanuló hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoznak meg egy egész napos budapesti városnézéssel és élménydús programokkal az Advent Budapesten nevű rendezvény szervezői.
Forgalomba álltak a Várnegyed új buszai
November közepén az elöregedett várbuszokat váltva munkába álltak a BBK újoncai, a vadonatúj Karsa midibuszok. Ezentúl rajtuk utazatsz majd, hogyha a Várnegyed lesz az úti célod.
Még lehet jelentkezni a kiadó üzletek fesztiváljára
A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) jövő tavasszal másodszor is megrendezi az üresen álló budapesti üzletek kiadását segítő Nyitva! Fesztivált, amelyre már várják a jelentkezőket.
Újabb csodavillamosok állnak forgalomba
Október végétől CAF villamsokokkal bővült a főváros közlekedése. Tehát ne lepödjön meg senki, aki szebbnél szebb sárga csodákba botlik a budapesti utcákon. Szám szerint már 5 új villamossal gurulhatunk a pesti utakon, ...
6789101112131415
10 / 62 oldal
Játék
A holland De Staat nem az a zenekar, amely hajlamos megkönnyíteni a kritikusok dolgát. Zenéjüket kategorizálni sem egyszerű, egyéb formációkhoz hasonlítani pedig szinte lehetetlen. Voltaképpen pop-rock hibridről van szó, ám ez jelen esetben túlontúl elcsépeltnek hat.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.