Hírek
Gőzerővel épül az új budapesti szuperuszoda
A Müpát is lekörözve, akár a Duna-part új csodája lehet a Dagály Fürdő helyére épülő giga-uszoda.
Növekedés jellemezte Budapest turizmusát tavaly
A KSH legfrissebb kereskedelmi szálláshely adatai szerint Budapesten 2015 novemberében 257 659 vendég 573 535 vendégéjszakát töltött el, ami 0, 4% illetve 1, 2%-os csökkenést jelent 2014 azonos időszakához képest.
Újra a legszebb városok között szerepel Budapest!
A Condé Nast Traveler internetes utazási magazin a legszebb városok közé választotta Budapestet. A legszebb 50 város a világon – amit legalább egyszer érdemes felkeresni – listáján az ismert utazási oldal 31-dikként jegyzi a magyar fővárost.
Érkezz a villamossal együtt!
Unalmas, hideg és fárasztó hosszú percekig a megállóban várakozni? Szerencsére a BKK legújabb szuperszonikus fejlesztése ezt a problémát is könnyűszerrel kiküszöböli. Ugyanis a már „okostelefonra” is letölthető alkalmazás...
Wanted! Keresik az utasok kedvenc ellenőrét!
Sosem látott akcióra szánta rá magát a Budapesti Közlekedési Központ. Keresik ugyanis a budapestiek által favoritnak választott ellenőrt! A dolog pedig tényleg nem vicc, a pályázatot valóban kiírták, a BKK közösségi oldalán te magad is szavazhatsz, ha késztetést érzel rá.
Idén is felépítették az Erzsébet téri adományfát
Idén is felépült a budapesti Erzsébet téren az a 16 méter magas, 30 négyzetméter alapterületű, 40 tonna tűzifából épített óriási karácsonyfa, amely a "cselekvő szolidaritásra" szólítja fel az embereket.
Rendrakás a „Moszkván”
December közepétől, úgy tűnik, hogy szépen lassan elkezd majd visszaállni az eredeti rend a Széll Kálmán téren, legalábbis az eddig kettészakított járatok, azaz a 18-as, a 61-es és az 59-es villamos mostantól újra teljes vonalon közlekednek majd.
Elhunyt Juhász Ferenc költő
Életének 88. évében elhunyt Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas, József Attila-díjas költő, a nemzet művésze - tudatta lánya, Juhász Anna az MTI-vel. A költő otthonában, lányai és felesége körében halt meg szerda éjjel, kevéssel éjfél előtt.
Spanyol nyelvtanfolyamot karácsonyra
Közelednek az ünnepek! – vagy, ahogy a Spanyol Kulturális Intézetben, a Cervantes Intézetben mondják: ¡Se acercan las fiestas! Sokunknak jelent ezidőtájt gondot az ideális ajándék megtalálása: szeretteinknek olyasvalamit szeretnénk adni, amely örömet okoz, sokáig tart, újdonságot jelent, még nincs meg nekik: nagyon nehéz a választás!
Könyvtár a Zsibiben!
A Nagy Budapesti Kultúrzsibi decembertől új programot indít a vasárnapi eseményen kívül, hogy a Zsibi ne csak egy bolhapiac, hanem közösségi tér is legyen. Ezért 2015. december 6-tól a Dürer Kert udvarában található autóbuszban megnyílik a Kultúrzsibi Közösségi Könyvtár.
9101112131415161718
13 / 66 oldal
Játék
December 18-án harmadik alkalommal lépnek fel a legismertebb hazai előadók a Kongresszusi Központban, hogy a közönséggel együtt ünnepeljenek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.