Hírek
A pécsi havihegyi mandulafa lett az év fája
A pécsi havihegyi mandulafa nyerte el 4779 szavazattal idén az év fája címet - közölte a kezdeményezést 2010-ben életre hívó Ökotárs Alapítvány a honlapján.
Göncz Árpád-szobrot avattak a XIII. kerületben
Felavatták Göncz Árpád író, műfordító, néhai köztársasági elnök szobrát a XIII. kerületben, a róla elnevezett városközpontban.
Egy londoni játszótér falára festett a Színes Város Csoport
A Londoni Magyar Kulturális Központ felkérésére festett tűzfalat a Színes Város Csoport a brit fővárosban, ahol egy belvárosi játszótér falán elevenedett meg A Pál utcai fiúk című regény néhány szereplője.
Az Állatok Világnapja alkalmából összefog a Viasat Nature és a Noé Állatotthon
A Viasat Nature évek óta kiemelt ügyként kezeli az Állatok Világnapja missziót. Idén a tévécsatorna a jeles nap alkalmából Budapest legnagyobb állatmenhelyével, a Noé Állatotthonnal fog össze, hogy felhívják a figyelmet az állatvilág változatosságára és a természeti kincseink sérülékenységére.
100 éves a Gellért Szálló!
Hogy miben közös Habsburg Otto, Richard Nixon, Yehudi Menuhin, Andrew Lloyd Webber, Zsigmond Vilmos, vagy Maximillian Shell? Mindegyikük nevét egy-egy lakosztály viseli a Danubius Hotel Gellértben, ahol többször is megszálltak. Budapest egyik legszebb szállodaépülete idén szeptemberben ünnepli centenáriumát.
Szeptember 8-án kezdődik a nagy óceántisztítás!
Elindult a visszaszámlálás a The Ocean Cleanup honlapján, szeptember 8-án útjára bocsátják a világ első óceántisztító rendszerét, ami végre nekiáll megtizedelni a Nagy Csendes-óceáni Szemétfolt szanaszét lebegő hulladékdarabjait.
Új dalokkal bővült a margitszigeti zenélő szökőkút
Bekerültek a Budapest Dal győztes dalai, köztük a zsűritől és a közönségtől a legtöbb szavazatot kapó, Radics Gigi előadásában felcsendülő Budapest szerelem című dal is a margitszigeti zenélő szökőkút kínálatába, és minden nap 18:00 és 18:20 között hallhatók.
Buszmegállókban a 20 legjobb novella
Átadták az év díjait a JCDecaux Hungary novellaíró pályázat győzteseinek. Idén ismét húsz pályaművet választott ki a zsűri, amelyeket már bárki elolvashat a busz- és villamosmegállókban.
Strand és szemét Július: műanyagmentes hónap
Utolsó hetéhez érkezik a műanyagmentes hónapunk, ami persze nem azt jelenti, hogy augusztustól már nem kell a műanyag hulladék problémájával foglalkoznunk. Fussunk neki még egyszer: mit tehetünk, hogy strandolás közben se hagyjunk műanyag szemetet magunk után!
A képtolvajok lassan elárasztják Budapestet is
Egyre nagyobb kíváncsiság övezi Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas alkotó novemberben a magyar mozikba kerülő Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés, magyar, animációs akció-thrillerét, melyben különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait.
12345678910
2 / 67 oldal
Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.