Hírek
A tanító is holtig tanul… - Jön a II. Pedagógus Expo
A legfrissebb pedagógiai módszerekre és eredményekre nyit ablakot a Pedagógus Expo február 23-án a Budapest Kongresszusi Központban. A rendezvény házigazdája Novák Péter, az előadók sorát pedig többek között olyan nagy személyiségek gyarapítják, mint Böjte Csaba, Gyarmati Éva vagy Jocó Bácsi…
Dalíró pályázatot hirdetett meg a rendőrség
A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 14 és 24 év közöttieknek. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével zsűrizik.
A Rubik-kocka is kapott egy miniszobrot a fővárosban
Újabb mini gerillaszobor tűnt fel Budapesten, az alkotó ezúttal is Kolodkó Mihály, aki tegnap tette fel a Facebookra legújabb művéről készült fotóját, ami egy Rubik-kockát ábrázol. Aki meg akarja nézni az alkotást, annak a Batthyány térhez kell elzarándokolnia.
A Super Bowl egyik látványossága volt Szőke Gábor Miklós Atlanta Falcon szobra
Az 53. Super Bowl előtti napon látta először Szőke Gábor Miklós saját alkotását, az Atlanta Falcon szobrot teljes pompájában, az elkészült stadionnal együtt. Faragó Richard és Buday Zoltán ekkor találkozott is a művésszel, aki interjút adott a Sport TV-nek.
Programsorozattal ünneplik Robert Burns születésnapját Budapesten
Zenés, táncos, irodalmi és jótékonysági programokkal ünneplik a világhírű skót költő, Robert Burns (1759-1796) születésének évfordulóját január 25-től 29-ig Budapesten.
Ma van a magyar kultúra napja
Díjátadókkal, irodalmi estekkel, könyvbemutatókkal, koszorúzással és képzőművészeti kiállításokkal is ünneplik a magyar kultúra napját országszerte - Szentendrén például Himnusz-flashmobot tartanak.
Budapest ismét versenybe szállt a legjobb európai úti cél címért - Szavazz te is!
Ismét a legjobb 20 között versenyez a főváros a legjobb európai úti cél címért: január 15. és február 5. között bárki szavazhat, hogy Budapest az European Best Destination szervezet szavazásán az első helyre kerüljön.
Új színház és közösségi tér nyílik Ferencvárosban
Új színházat és közösségi teret nyit Ferencvárosban az Itt és Most Társulat. A Ráday utcai helyszínen elsősorban a színházi improvizáción lesz a hangsúly, de más programok is helyet kapnak itt.
Megújul a Vörösmarty és a Podmaniczky tér
Teljesen megújul Budapest két nagy belvárosi tere, a Vörösmarty és a Podmaniczky tér. A január 7-én elindult rekonstrukciós munkák a tervek szerint augusztus 31-ig befejeződnek.
Adjunk együtt! - A Paloma művészudvar játékot gyűjt rászoruló gyerekeknek
Novemberben nagyszabású jótékonysági akciót indítottak a Paloma művészudvar és közösségi bemutatótér alkotói, amit 2018. december 21-ig meghosszabbítanak, hogy minél több gyerekjátékot gyűjthessenek össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza - Zuglói Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek számára.
12345678910
2 / 69 oldal
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.