Hírek
Új dalokkal bővült a margitszigeti zenélő szökőkút
Bekerültek a Budapest Dal győztes dalai, köztük a zsűritől és a közönségtől a legtöbb szavazatot kapó, Radics Gigi előadásában felcsendülő Budapest szerelem című dal is a margitszigeti zenélő szökőkút kínálatába, és minden nap 18:00 és 18:20 között hallhatók.
Buszmegállókban a 20 legjobb novella
Átadták az év díjait a JCDecaux Hungary novellaíró pályázat győzteseinek. Idén ismét húsz pályaművet választott ki a zsűri, amelyeket már bárki elolvashat a busz- és villamosmegállókban.
Strand és szemét Július: műanyagmentes hónap
Utolsó hetéhez érkezik a műanyagmentes hónapunk, ami persze nem azt jelenti, hogy augusztustól már nem kell a műanyag hulladék problémájával foglalkoznunk. Fussunk neki még egyszer: mit tehetünk, hogy strandolás közben se hagyjunk műanyag szemetet magunk után!
A képtolvajok lassan elárasztják Budapestet is
Egyre nagyobb kíváncsiság övezi Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas alkotó novemberben a magyar mozikba kerülő Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés, magyar, animációs akció-thrillerét, melyben különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait.
Hamarosan indulhat a nagy óceántisztítás „Ahhoz, hogy a társadalom fejlődjön, nemcsak előre kell haladnunk, de fel is kell takarítanunk magunk után.” Boyan Slat
A július világszerte a műanyagmentes hónap. Fókuszáljunk kicsit egy napjainkban zajló projektre, ami alapjaiban rengetheti meg pesszimista világképünket arról, hogy megoldható-e valaha az emberiség hulladékproblémája.
Új könyvtár nyílt Óbuda-Békásmegyeren
Az Ezüsthegy utca 16. szám alatti épületben korábban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) tagkönyvtára működött, ám az utóbbi több mint 10 évben üresen állt.
Kócsag a falon
A világ nagyvárosaihoz hasonlóan Budapesten is egyre több helyen bukkannak fel tűzfalakat díszítő műalkotások. Ezúttal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyik hallgatójának tervei kerültek fel egy ház falára.
Újra megnyílt a belvárosi Pop Up Park
Több színnel, több hullámmal, több lehetőséggel és több közösséggel nyílt meg idén újra a Városháza park területén felépített Pop Up Park.
Dárdai Pál videóiból tanulhatnak a magyar edzőjelöltek
A Szerencsejáték Zrt. a focivébével egy időben indította el Magyarország első ingyenes napi fantáziajátékát Edzők Ligája néven. Dárdai Pál korábbi magyar szövetségi kapitány „Edzői egypercesek" címmel egy 6 részes videosorozatban ad tanácsokat, tippeket a játékban résztvevő edző-jelölteknek.
Óriási oroszlán költözött a Hungária körúti felüljáróra
Közösségi összefogással, több mint száz önkéntes bevonásával festették ki a Hungária körúti felüljáró összesen száznegyven méter hosszú járdahatároló falát – hogy a színek erejével mutassák meg, az Állatkertben milyen „állati jó helyek” találhatók.
12345678910
2 / 67 oldal
Játék
2018-ban visszatért Budapestre a Murder – A Gyilkos Tárlat című kiállítás, ami közel 1000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.