Hírek
A Valyo Kikötőben lesz januártól a Mobil Szauna
A nyaranta kulturális szórakozóhelyeként funkcionáló Valyo Kikötő nem szűnt meg, csak átalakult: 2019-ben ismét itt izzítja be ugyanis a Mobil Szaunát a Valyo – Város és Folyó Egyesület. Az immár hatodik szezonját lehúzó Szauna mellett ezúttal egy hüttével is készül a csapat, a helyfoglalásra december 5-től van lehetőség.
Sorra nyílnak az adventi vásárok országszerte és a fővárosban
Ünnepvárás karácsonyfával, fényjátékkal, betlehemmel, gyertyagyújtással, forralt borral, koncertekkel, gyerekprogramokkal, jégpályával, óriáskerékkel és az elmaradhatatlan kézművesvásárokkal... Hangolódjunk a karácsonyra adventi vásárokon!
Lengyel versek a budapesti metróban
A Metró Galéria legújabb kiállításán, az M2-es, M3-as és M4-es metróvonalakon közlekedő szerelvényekben november 20-tól egy hónapon keresztül lesznek olvashatók a Zbigniew Herbert lengyel költő verseiből választott idézetek magyar költők, műfordítók tolmácsolásában.
Ismét fényligetté változik a budapesti Városháza park
A budapestiek kedvelt helyszínén, a Városháza Parkban, Tarlós István főpolgármester fővédnökségével az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár immár hatodik alkalommal nyitja meg kapuit november 23-án.
November 9-én nyílik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár
Immár huszadik alkalommal várja a látogatókat az adventi időszakban a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár, mely idén november 9-én nyitja meg kapuit a Vörösmarty téren, és egészen január 1-ig nyitva tart.
Szentendre után egy bécsi közparkban látható az Eltévedt űrhajós szobra
Immár hagyománnyá vált, hogy a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Art Capital képzőművészeti fesztiválján bemutatkozó köztéri művek később fontos európai kulturális központokban is láthatók.
A pécsi havihegyi mandulafa lett az év fája
A pécsi havihegyi mandulafa nyerte el 4779 szavazattal idén az év fája címet - közölte a kezdeményezést 2010-ben életre hívó Ökotárs Alapítvány a honlapján.
Göncz Árpád-szobrot avattak a XIII. kerületben
Felavatták Göncz Árpád író, műfordító, néhai köztársasági elnök szobrát a XIII. kerületben, a róla elnevezett városközpontban.
Egy londoni játszótér falára festett a Színes Város Csoport
A Londoni Magyar Kulturális Központ felkérésére festett tűzfalat a Színes Város Csoport a brit fővárosban, ahol egy belvárosi játszótér falán elevenedett meg A Pál utcai fiúk című regény néhány szereplője.
Az Állatok Világnapja alkalmából összefog a Viasat Nature és a Noé Állatotthon
A Viasat Nature évek óta kiemelt ügyként kezeli az Állatok Világnapja missziót. Idén a tévécsatorna a jeles nap alkalmából Budapest legnagyobb állatmenhelyével, a Noé Állatotthonnal fog össze, hogy felhívják a figyelmet az állatvilág változatosságára és a természeti kincseink sérülékenységére.
12345678910
3 / 69 oldal
Játék
Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje, a Ralph lezúzza a netet!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.