Hírek
Mester(i) Park
Sokáig elkerülte a városvezetés és az ingatlanfejlesztők figyelmét a ferencvárosi pályaudvar melletti, a hírhedt Dzsumbujtól egy köpésre lévő elhagyatott gyárnegyed. Annál is furcsább, mert a tőke irányát Pesten elsősorban a jó infrastruktúra jelöli ki, ez a terület pedig nagyon jó közlekedéssel rendelkezik.
Új színben - világítástechnika felsőfokon
Új jelenségre lehetnek figyelmesek a szürke utcákhoz szokott illúziótlan, pesti járókelők az Üllői út Kisfaludy utca és Szigony utcai szakaszán, mivel a Corvin sétányt fejlesztő Futureal-csoport egyedi járdavilágítást tervezett a Budapest Dísz- és Közvilágítás Kft., illetve a Fővárosi Önkormányzat támogatásával.
Befutó a plázák közt
Nem elég, hogy egy újabb pláza, de ráadásul az Ügető helyén! Bizony nem gyarapította a népszerűségét a francia fejlesztő a pestiek szemében, amikor híre ment, hogy a patinás ügetőpályát ledózerolják.
Vissza a jövőbe - új designnal startol a Meki
Szokatlan tömegformálásával hívja fel magára a figyelmet az M5-ös autópálya mellett, az Auchan Kereskedelmi Parkban nem rég megnyílt McDrive. Az étteremhálózat 90. tagja hajlított tetővonalával és a jól ismert M betűk sárga íveivel az autóból nézve, messziről is jól azonosítható.
Modern vonalkódok a Várnegyedben
Nehéz feladat elé kerül az az építész, aki a Várkerületben akar lakóházat tervezni. Melyik vonulathoz illeszkedjen: a közeli Várnegyed védett építészeti értékeihez, vagy az itt-ott már megjelenő - egyébként kiváló - mai épületekhez?
Modern gang - Új lakóház a Futó utcában
Szűkre szabott büdzsé, foghíjakkal teli városszövet, értékesítésre szánt négyzetméterek - nem mondhatni, hogy ez lenne az önmegvalósítás igazi terepe. Mégis a dél-pesti tömbrehabilitáció részeként újabb értékes épülettel bővült a kortárs bérházak sora.
Érezd otthon magad!
Néhány évvel ezelőtt még lelkesen várták a fővárosiak az ipari parkok, business parkok megjelenését, amiktől a német nagyvárosokra jellemző modern és vonzó indusztriális környezetre számítottak.
Hambi, Hot-dog, Melegszendó Bódébüfék Budapesten
Már fél egy is elmúlt, a gyomrunkban farkasfalka őrjöng, kaja kéne gyorsan és olcsón, amit hanyag mozdulattal eléjük vethetünk. Ilyenkor jön jól egy közeli bódébüfé, ahol rövid várakozás után magunkba gyűrhetjük a gyűrni valót: hambit, melegszendót, hot-dogot, ami éppen van. De hova érdemes leszaladni, és melyik büfét kerüljük el nagy ívben? Egészségünket nem kímélve leteszteltünk pár bódét a budapesti kínálatból.
A Nyugatinál a helyzet változik
Több mint egy évszázaddal felépülése után újra méltó környezetet kaphat a Nyugati pályaudvar. Az egyik legszebb budapesti épületünk „indulási” oldalán található két éttermi szárny (az egyik a McDonald’s) eredetileg zöld városi teret fogott közre, ma azonban az ipartelepeket idéző sorompó, őrbódé és a mögöttük elterülő grund teremt méltatlan környezetet a patinás épületnek.
Támogatott Tiltott Város
Kissé paradox, hogy míg az állam nem győzi hangsúlyozni a logisztika, a hatékony munkaszervezés fontosságát az uniós versenyben, addig éppen a saját házuk tájáról halljuk időnként, hogy milyen bénultságot okoz az intézmények szétszórtsága. Pozitív példák pedig akadnak bőven - elég, ha csak Berlin hasonló tematikájú, nagy ívű fejlesztéseire gondolunk.
59606162636465666768
63 / 68 oldal
Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.