Hírek
Romkocsma - Tűzraktér
Kitartás - úgy 10 percnyi járóföld - és bevehetjük a főváros egy elhagyatott ipari épületét, hogy találkozzunk a kortárs kultúrával és egymással.
A Király utca 40. esete
Idén először fordult elő, hogy az üzleti érdekek mentén haladó építtetők és beruházók számításait egy maroknyi lelkes csapat, egy civil szervezet húzta át.
Átjáró a zsákutca felett: A Madách-ház „...homlokzata nemkülönben egyedi, mint a hídja...”
Számomra mindig furcsa volt, hogy a Madách-ház előtti parkolót miért nevezik Madách Imre útnak. Sőt a vöröstéglás épület hatalmas semmibe vezető kapuja már sokaknak gyanúsan hatott. Pedig annak idején nem építészeti hóbortból terveztek a nyúlfarknyi utca fölé egy íves átjárót: ide futott volna be az Erzsébet sugárút.
Üvegzseb - A város új szíve „...városi fórummá és kulturális találkozóhellyé avatná az új épületegyüttest...”
Már a Budapest 2010 Programban is kiemelt szerephez jutott a Károly körúti bazársor elbontását követően felszabadult tér: a régi Városháza és az egykori várfal előtti terület.
57585960616263646566
66 / 66 oldal
Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.