Könyv
Magyarország barokk freskóemlékei négy kötetben
Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó Barokk freskófestészet Magyarországon című sorozatának első kötete, amely Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye barokk freskóemlékeit mutatja be.
Egy zseniális nagy bohóc meséje a világvégéről
„A nevetés: Isten anyanyelve”. Müller Péter ezen a nyelven beszél. Legújabb, Világvége!!! című könyve az emberiség legnagyobb félelméről, a válságról, a világvégéről szól. A Rivaldafény Kiadó gondozásában megjelent műve egyszerre derűs játék és mély spirituális üzenet.
Nyolcvan év után először bocsájtanak árverésre Petőfi-dedikációt
26 millió forinttól licitálhatnak az érdeklődők egy dedikált Petőfi-kötetre december 6-án a Központi Antikvárium 152. árverésén, amelyet a Festetics Palotában tartanak Budapesten. Ilyen ritkaság legutóbb 1939-ben szerepelt magyarországi árverésén.
Krasznahorkai regénye elnyerte az amerikai Nemzeti Könyvdíjat
Krasznahorkai László Báró Wenckheim hazatér című regénye kapta az Amerikai Egyesült Államok egyik legfontosabb irodalmi elismerését, a Nemzeti Könyvdíjat (National Book Award) az idegen nyelvről angolra fordított művek kategóriájában.
Spanyolország lesz a könyvfesztivál díszvendég országa
Spanyolország lesz a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendég országa; a seregszemlét 2020. április 23. és 26. között rendezik a Millenáris parkban.
A Nemzet Művésze lett Bodor Ádám és Czakó Gábor
A Nemzet Művésze díjat a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére – 2013-ban – az Országgyűlés a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó, elismert képviselőinek személyes megbecsülése, méltó életkörülményeinek biztosítása céljából alapította.
Újra kölcsönözhető a Ráday Könyvtár állománya
A Ráday Könyvtár 2019. október 17-től újraindítja kölcsönzési szolgáltatását a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjában, a 1051 Budapest, Arany János u. 1. szám alatt.
Komoly vita után Margaret Atwood és Bernardine Evaristo kapta az idei Booker-díjat
Margaret Atwood és a Bernardine Evaristo megosztva vehette át hétfő este Londonban az idei Booker-díjat. A legrangosabb brit irodalmi elismerést a szabályok szerint nem lehetne megosztva odaítélni, de a zsűri közölte, hogy egyszerűen nem tudott dönteni a két szerző művei között.
Közel 400 magyar kötet mutatkozik be a 71. Frankfurti Könyvvásáron
Október 16. és 20. között számos hazai könyvkiadó lesz jelen közel 400 címmel a 71. Frankfurti Könyvvásáron, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által rendezett kiállításon.
Fehér Boldizsár kapta az idei Margó-díjat
Fehér Boldizsár vehette át Vak majom című regényéért a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat az irodalmi fesztivál csütörtöki megnyitóján a Várkert Bazárban.
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Ma zár a Rubens kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Sokan vannak! #gyerekkelne #rubensvandyckexhibition #kiallitasajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.