Könyv
Neil Gaiman: Óceán az út végén
A világ egyik legnépszerűbb fantasy és sci-fi írójának régóta várt, minden eddiginél személyesebb és melankolikusabb regénye a felnőtté válásról, az emlékezésről és az embernél sokkal hatalmasabb teremtő és pusztító erőkről.
Jurij Poljakov: Szökni szeretnék
A szerző a Literaturnaya Gazeta főszerkesztője, az orosz-magyar kapcsolatokért felelős társaság elnöke. Korábban – szintén a Helikonnál – a Gödölye tejben c. regénye jelent meg magyarul. Új könyve „szatirikus társadalomrajz, enciklopédikus igényű korrajz és groteszk családregény harmonikus egyvelege”.
Sinclair McKay: A Bletchley Park titkos élete
Kétség sem férhet hozzá, hogy a második világháborút nem nyerhette volna meg Anglia a szövetségeseivel, ha a Bletchley Parkban dolgozó kódfejtői Alan Turing vezetésével nem jöttek volna rá a német Enigma titkára.
Kondor Vilmos: Magda, a bestiális Népszínház utcai mindenes
Gordon Zsigmond, a magánnyomozói hajlamokkal megáldott újságíró kalandjait az öt Budapest-regény után (Budapest noir, Bűnös Budapest, A budapesti kém, Budapest romokban, Budapest novemberben) ezúttal egy kisregényben és öt novellában olvashatjuk – most utoljára.
Daniel Friebe és Pete Goding: Hegynek fel
Gyönyörűen illusztrált album Európa kultikus kerékpáros emelkedőiről. Az országúti kerékpározás és a körversenyek rajongóinak nélkülözhetetlen bibliája a sportág legrangosabb versenyének lélegzetelállító helyszíneivel.
Murakami Rjú: Casting
Egy japán író 1997-es könyve, mely a nyugati világba hamarabb jutott el a belőle készült filmfeldolgozás formájában. A megözvegyült Aojama a munkájába temetkezik és egyedül neveli kamaszfiát. Hét év után azonban úgy dönt…
Wilbur Smith: Afrika mélye
Wilbur A. Smith dél-afrikai származású író, aki még 80 évesen is ontja magából a sztorikat, összesen harmincnégy könyve jelent meg, melyeket huszonhat nyelvre fordítottak le, és többől forgatókönyv is készült.
Edmund de Waal: A borostyánszemű nyúl
A XIX. század egyik leggazdagabb európai bankárcsaládjának, az Ephrussiknak és 264 japán necukének szorosan összefonódó története a család leszármazottjának tollából. A 2011-es év egyik nagy kedvence volt Angliában.
Mette Jakobsen: Minou szigete
Mese egy kicsike szigeten élő kislányról, Minou-ról, Papáról, az eltűnt Mamáról, a bűvészdobozokat készítő Ládásról, Tiszteletesről, a szellemek felkutatásával foglalkozó Bátyáról és Nevenincs kutyáról Mette Jakobsen tollából.
Georges Simenon: Maigret és a flamand lány
A Maigret-sorozat egyik, magyar nyelven most először olvasható kakukktojása, ugyanis a francia nyomozó ezúttal nem hivatalosan, hanem saját szakállára nyomoz a belga határon fekvő kisvárosban.
6789101112131415
10 / 106 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.