Könyv
Az időjárás csodái
Az utóbbi időben a hírek tele vannak olyan tudósításokkal, melyek a világ minden tájáról szélsőséges időjárási jelenségekről számolnak be.
MEO a MEO után
Ez a történet a szélesebb közönség számára 2001-ben kezdődött. Ekkor nyílt meg Újpesten az egykori Wolfner-féle bőrgyár területén az a hangulatos kiállítóhely, mely a MEO - Kortárs Művészeti Gyűjtemény nevet kapta.
„Akin még Bridget Jones is röhögne”
Adamkó Fanni EXszeregyének témája biztosan sok nőnek (és férfinak) ismerős: ahogy játékosan a cím is utal rá, egy expartnerről lesz itt szó, akitől főhősünk sehogyan sem tud elszakadni. Hiába szakított vele a férfi, hiába alázta meg és játszott vele, ő újra és újra visszatér hozzá, számtalanszor felajánlja magát és örül a feléje hullajtott szeretet- (vagy inkább szex-) morzsáknak.
Képíró Sándor kalandjai
Március első hétvégéjén zajlott a 2. Képregény Fesztivál a Millenárison. Jelen volt minden és mindenki, aki számít: lelkes rajongók, kezdő képregénykedvelők, sok-sok képregény és persze maguk az alkotók is. Az esemény díszvendége a szerb képregényrajzoló világsztár, Aleksandar Zograf (magyarul: Képíró Sándor) volt.
A béke vallása
Valószínűleg nincsenek sokan, akik az ajánló címéül választott szókapcsolatról az iszlámra asszociálnának. Nincs még egy olyan vallás a világon, amivel szemben ennyi előítélet, félreértés és tudatlanság élne az emberekben. Ezen próbál segíteni az Európa Könyvkiadó Áttekintések sorozatában megjelent Az iszlám rövid története című ismeretterjesztő könyv.
A fantom és a démon legendája
Decemberben volt 25 éve, hogy a huszadik század egyik legfontosabb popikonjának életét kioltották a végzetes pisztolylövések New York-i otthona, a Dakota-ház előtt. 1980 őszén John Lennon ötéves hallgatás után éppen visszatért a zenei színtérre Double Fantasy című lemezével, tele volt új ötletekkel, és máris lázasan dolgozott a következő album anyagán...
Elveszettek
A legtöbbünk fejében egy nagyon távoli, nagyon elmaradott és nagyon elnyomott ország képe él, ha azt a szót halljuk, Tibet. A Kék hold völgyéhez hasonlatos vidék képe jelenik meg lelki szemeink előtt, ahol a sámánizmusba és a buddhizmusba vetett hit minden akadályt legyőz, mindenen átsegíti az embert.
Interjú Tóth Tamás Boldizsárral, a Harry Potter-könyvek és -filmek fordítójával
Joanne Kathleen Rowling könyvsorozata és filmes feldolgozásai egytől egyig nézettségi és olvasottsági rekordokat döntögetnek. Az új, szám szerint a negyedik film, a Harry Potter és a Tűz Serlege - amit hazánkban december 1-jén mutattak be - világszerte a legtöbb bevételt hozta tavaly.
Ha én egyszer kinyitom a számat...
Aki látta a Gyönyörű mocsokságok című Stephen Frears-filmet, annak már lehetnek fogalmai róla, mi minden kerülhet elő egy előkelő szálloda szobájából. És mivel a nagynéném is egy hotelben dolgozik, hajlamos vagyok elhinni, hogy ha emberi szerveket nem is, minden más egyebet (ürüléket, használt óvszert, szexuális segédeszközt) azért találnak szegény szállodai alkalmazottak takarítás után.
A kém hűvös haragja
A Jó barátok hőse, a lompos külsejű, ötvenes Ted Mundy nem tűnik többnek művelt szóforgatónál a regény mesterien megírt első fejezetében, amikor turistákat kalauzol Őrült Lajos király egyik bajorországi kastélyában. Aztán megpillant egy ismerős arcot a hátsó sorban, szemébe húzott sapkával, és a hétköznapiság álcája máris repedezni kezd.
Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.