Könyv
A krimikirálynő komoly arca
Agatha Christie, aki rengeteg - szinte felsorolhatatlan - remek kriminek volt a szerzője, Mary Westmacott néven még szigorú mércével mérve is a szépirodalom körébe sorolható lélektani regényeket is írt. A Partvonal Könyvkiadó most újra megjelenteti ezeket a könyveket.
Rajzolt Orpheusz
A Nyitott Könyvműhely Kiadó most induló Artcomix sorozatában művészi igényű képregények megjelentetését és népszerűsítését vállalja fel. Ez a nálunk szinte ismeretlen műfaj az irodalom és a képzőművészet sajátos ötvözete.
Ponyvaregény
Charles Bukowski író-költő-novellista, a beatgeneráció tiszteletbeli tagja, az amerikai irodalom „mocskos öregembere” (erről egy, a fülszövegen látható képről magunk is meggyőződhetünk) utolsó, már 1994-es halála után megjelent könyvét tarthatja most kezében a merész és vállalkozó kedvű olvasó.
Nézz Kornis Mihály szemével!
Aki esetleg nem ismerné Kornis Mihálynak az Apa győz című 1976-os novellától a Napkönyvön át a Pestis előtt című esszékötetig ívelő pályáját, annak most itt a remek alkalom, hogy egy csodálatos könyv segítségével megismerkedjen a József Attila-, Déry Tibor- és sok egyéb más díjas íróval.
Azok a boldogtalan nyolcvanas évek
A kilencvenes évek elején jelentős hullámokat kavarva tört be hozzánk az amerikai „brat pack” nemzedék irodalma. Élen a legfőbb botrányhőssel, Bret Easton Ellissel, és az ő Amerikai psychójával.
Több mint krimi
Lenyűgöző az az alaposság, ahogy Varga Bálint, a Magándetektívek című munka szerzője utánajárt vizsgált témájának. A szerző először is kinyomozta az első magánnyomozókat (élükön a filmre is vitt Vidocq-kal és Allan Pinkertonnal, aki eredetileg hordókészítő volt), jelenkori utódaikat (a cél érdekében amerikai szimatokkal is felvette a kapcsolatot), majd felderítette a magyar hivatásos és magándetektíveket egykor és most.
Középkori freskók Gömörben - reneszánsz festészet a Felvidéken
A míves album az Alacsony Tátra déli lejtőjén, azaz Gömör vidékén található tizenegy templom gazdag középkori faldíszeit mutatja be. A kötet közel száz fényképe meggyőzően bizonyítja, hogy a XIII.-XV. században e vidéken nagy jelentőségű művészeti tevékenység folyt, amelyre eddig kevéssé figyelt fel az egyetemes művészettörténeti kutatás.
A leletmentés dolgos hétköznapjai Megjelent a Műemlékvédelem 2005. évi negyedik száma
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal kéthavonta megjelenő szakmai-népszerűsítő folyóiratát a magyar műemlékvédelem egyik kiemelkedő nagy alakja, Gerő László alapította.
Az Igazolt hiányzás után
A neves művészcsaládból származó Gerlóczy Márton (felmenői között találjuk például Áprily Lajos költőt és Gerlóczy Sára festőművészt is) két évvel ezelőtt meglepően fiatalon, mindössze 22 évesen jelentkezett első könyvével, amely azonnal a sikerlisták élére került, és kultstátust vívott ki magának egy bizonyos réteg körében.
Északi rokendroll
Mikael Niemi szórakoztató svéd bestsellerének segítségével hamisítatlan északi humorból részesülhetünk. Egy (mára) időben és térben is távoli világ életérzésével találkozunk, amit a távolság ellenére azért azok is ismerősnek találhatnak majd, akik éltek már a rendszerváltás előtt kishazánkban.
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.