Könyv
Azok a boldogtalan nyolcvanas évek
A kilencvenes évek elején jelentős hullámokat kavarva tört be hozzánk az amerikai „brat pack” nemzedék irodalma. Élen a legfőbb botrányhőssel, Bret Easton Ellissel, és az ő Amerikai psychójával.
Több mint krimi
Lenyűgöző az az alaposság, ahogy Varga Bálint, a Magándetektívek című munka szerzője utánajárt vizsgált témájának. A szerző először is kinyomozta az első magánnyomozókat (élükön a filmre is vitt Vidocq-kal és Allan Pinkertonnal, aki eredetileg hordókészítő volt), jelenkori utódaikat (a cél érdekében amerikai szimatokkal is felvette a kapcsolatot), majd felderítette a magyar hivatásos és magándetektíveket egykor és most.
Középkori freskók Gömörben - reneszánsz festészet a Felvidéken
A míves album az Alacsony Tátra déli lejtőjén, azaz Gömör vidékén található tizenegy templom gazdag középkori faldíszeit mutatja be. A kötet közel száz fényképe meggyőzően bizonyítja, hogy a XIII.-XV. században e vidéken nagy jelentőségű művészeti tevékenység folyt, amelyre eddig kevéssé figyelt fel az egyetemes művészettörténeti kutatás.
A leletmentés dolgos hétköznapjai Megjelent a Műemlékvédelem 2005. évi negyedik száma
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal kéthavonta megjelenő szakmai-népszerűsítő folyóiratát a magyar műemlékvédelem egyik kiemelkedő nagy alakja, Gerő László alapította.
Az Igazolt hiányzás után
A neves művészcsaládból származó Gerlóczy Márton (felmenői között találjuk például Áprily Lajos költőt és Gerlóczy Sára festőművészt is) két évvel ezelőtt meglepően fiatalon, mindössze 22 évesen jelentkezett első könyvével, amely azonnal a sikerlisták élére került, és kultstátust vívott ki magának egy bizonyos réteg körében.
Északi rokendroll
Mikael Niemi szórakoztató svéd bestsellerének segítségével hamisítatlan északi humorból részesülhetünk. Egy (mára) időben és térben is távoli világ életérzésével találkozunk, amit a távolság ellenére azért azok is ismerősnek találhatnak majd, akik éltek már a rendszerváltás előtt kishazánkban.
„Indulj be! Hangolódj rá! Ugorj ki!”
- szól Timothy Leary drogpápa életfilozófiája. Az LSD legfőbb szószólójaként és apostolaként ismert, 1920 és 1996 között élt Leary végzettségére nézve pszichológus, foglalkozására nézve pedig egyetemi tanár volt (legalábbis egy darabig).
Sanghaj, végállomás
Az emberiség egyik legnagyobb szégyenfoltjáról, a holokausztról rengeteg dokumentumfilm, tényregény és tanulmány szól, de talán eddig még kevesen hallottak arról, amiről Vivian Jeanette Kaplan ír, nevezetesen, hogy a II. világháború idején néhány ezer üldözött zsidónak sikerült menedéket találnia - méghozzá Kínában.
Kastélyok és kúriák: Magyar Kastélylexikon-sorozat 6-7. összevont kötete
A Magyar Kastélylexikon-sorozat nem az otthonülőknek készült. A több száz színes légi és földi felvétellel, archív anyagokkal illusztrált könyv nem titkolt célja, hogy kimozdítson minket - e gyönyörű épületekre valószínűleg legtávolabbról sem hasonlító - otthonunkból, és útra keljünk felfedezni Magyarország építészettörténetének legszebb kincseit.
A Duna királynője
Biztosan nemcsak nekem szokott gondot okozni, milyen ajándékkal lephetném meg külföldi barátaimat, akik mondjuk vendégül látnak néhány napra otthonukban a nyaralás alatt. A magyar bort persze mindenki szereti, de mellé olyan jó lenne valami szépet, maradandót adni, valami olyat, aminek hasonló esetben én is igazán örülnék.

Krisztinaváros anno.
Budapest, Tér-Kép Galéria, 2018. december 12. - 2019. február 16.

PM SENT - Szita Barnabás kiállítása.
Budapest, KULTI – Karinthy Szalon, 2018. december 12. - 2019. január 25.

Városi mitológia - Z. Szabó Zoltán kiállítása.
Budapest, Angyalföldi JAMK, 2018. december 11. - 2019. január 11.

Játék
Decemberben ismét visszatér a Gregorian Budapestre a középkori hagyományos és modern dalok fúziójával! A Szent Dalok (Holy Chants) című karácsonyi koncertet 13-án a MoM Sportban élvezheti a magyar közönség.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.