Könyv
Varázslatos utazás
A távoli és egzotikus tájak vonzása örök. Bizonyára sokan álmodozunk arról, hogy egyszer elutazhassunk egy ilyen mesés vidékre. India pedig mindenképpen dobogós helyen szerepel a „mesebeli birodalmak” listáján.
Lakjunk okosan!
Kedves barátaim, kik már eddig is feng shui alapokon rendeztétek be kis fészketeket, s ti is, kik majd ezután fogjátok a kelet eme csodáját lakhatási kellemnövelés céljából felhasználni: újabb nélkülözhetetlen segédolvasmánnyal kedveskedik nektek a Bioenergetic Kiadó.
A bátor nyuszi
Kedves papák és mamák, kedves gyerekek, illetve kedves mindenki, aki szereti a jópofa rajzokat és akinek valaha is megfordult a fejében, hogy jó lenne valamit elsajátítani a siketek által használt kézjelek rendszeréből!
Ubik, ha mondom...
A sci-fi írókban azt szeretem a legjobban, hogy annyi sok filozófiát képesek szórakoztató módon belegyömöszölni mindenféle csavaros és érdekes (fantasztikus) történetekbe, hogy az már akkor is bámulatba ejtene, ha nem lennék amúgy is filozofálgató hajlam...
„Történelmünk lehetetlen őrültségei”
A Kitalált középkor és a Magyarok a kitalált középkorban után az Allprint Kiadó újabb botránykönyvet jelentetett meg. Az „eretnek” történész, Luc Bürgin munkájában időnként az X-Aktákba vagy a Fókuszba illő rejtélyes történetekkel bombázza az olvasót.
Könyvparádé 2004
WestEnd City Center, szeptember 9-12., naponta 10-20 óráig Szeptember 9. és 12. között rendhagyó őszi könyvkiállítás és vásár nyílik a WestEnd City Center Millennium Tetőteraszán. A vásáron hatalmas kínálatból válogathatnak a látogatók: regényeket, gyerekkönyveket, útleírásokat, versesköteteket, ezoterikus-, szakács- és nyelvkönyveket egyaránt hoznak a könyvkiadók és -kereskedők.
Száz év magány
Bánki Éva első regényében, az Esővárosban ugyanazt a mágikus realizmust valósítja meg magyarul, mint amit Gabriel García Márqez teremtett spanyolul. Csak ő nem Macondóról és Buendíákról mesél, hanem Dunaszerdahelyről, Bujdosókról és Tormákról.
Ahogy egy pedofil látja
Ha csak annyit árulunk el Nicolas Jones-Gorlin regényéről, hogy még a nem éppen prűd Franciaországban is be akarták tiltani - már felkeltettük az érdeklődést iránta. Na meg a címe is sokatmondó...
Álmok olvasása
„Hogyan jelenthet egy jel az egyik álomban mást, mint a másikban? Ennek sokféle oka lehet. Egy jel néha erre a dologra vonatkozik, máskor amarra... A hollók jelenthetnek győzelmet vagy halált, a bika olykor a gazdagságot, de a vitát is szimbolizálhatja. Az álom gyakran csak az értelmezés módja és az értelmező személye által nyeri el valódi jelentését.”
Hárman egymás ellen
A sokatmondó Gyilkosság sorozat első kötetével valódi pszichothrillert tart kezében az olvasó. És nem ez az egyetlen, ami filmszerű Zoran Drvenkar regényében: az izgalmas történetet hárman mesélik el párhuzamosan, és az igazság csak fokozatosan derül ki (vagy talán - mint a vérbeli thrillerekben - még úgy sem).
Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.