Könyv
Kutyasimogató
Magam nem vagyok egy elkötelezett kutyabarát, ezt a könyvet azonban én sem tudtam letenni. Winkler Róbert szövegeit olvasva egyszerűen bárkiből váratlanul kitörhet a kutyarajongó, és ez nem utolsó sorban annak köszönhető, hogy minden betűn átsüt, a szerző mennyire imádja az ebeket fajtától, színtől és pedigrétől függetlenül.
Bridget igencsak távoli rokona
Helen Fielding népszerű szingli regényhősének, Bridget Jonesnak megfilmesített kalandjai épp a minap folytatódtak a mozikban. A könyvesboltokban pedig már kapható a szerzőnő legújabb regényének magyar fordítása, melyben természetesen egy újabb őrült szinglit találunk, aki azonban elég kevéssé hasonlít Bridgetre.
A Globus mustár országa
Biztosan sokan kíváncsiak arra, hogy mit is gondolnak rólunk, magyarokról a külföldiek. Mik azok a tulajdonságok, melyek egy kívülálló számára különösen szembetűnőek, vagy kifejezetten furcsaságnak hatnak.
A kopasz, csíkos pólós ember
Ezúttal a „milyen színvonalas könyvajándékkal lephetném meg idén karácsonykor szeretteimet?” rovatunk jelentkezik, benne egy olyan könyvvel, melynek a megajándékozottra gyakorolt hatása abszolúte garantált: el fog olvadni, amennyiben csak egy kicsit is érdekli a letűnt század képzőművészete.
Két csikló, néhány ember, sok gondolat
Manuela Gretkowska különös regényének főszereplői egy kétcsiklójú nő (aki esténként a Metafizikai Kabaréban „sztereó orgazmust mutat be”), egy fiatal német költő, aki rossz verseket ír szalvéták szélére (és közben eleped az előbb említett művésznőért), egy olasz festő (aki minden útjába akadó nővel kikezd) és egy zsidó kabalista (aki mindig mond valami bölcset - bár ez néha kimerül annyiban, hogy „az imádság és a vallás ősszel keletkezett”).
Kosok, Bikák, Mérlegek...
Nekem nagyon jó, mert én Vízöntő vagyok, a Vízöntők pedig zseniálisak, szabadszelleműek, újító gondolatokkal tele a fejük, amit egyszer elhatároztak, azt elérik... Legalábbis ezt olvastam a horoszkópban magamról.
When I`m Sixty-Four...
2004. október 9-én lett volna 64 éves a pop/rock történet legendás figurája, minden idők egyik (illetve szerény rajongói véleményem szerint: „a”) legjelentősebb együttesének, a Beatles-nek alapító tagja: John Lennon.
Mágikus kultúra
Sokak szerint egy elanyagiasodott, spiritualitás nélküli civilizáció vesz körül bennünket, melynek csak veszélyes és elítélendő vadhajtásai azok a törekvések, melyek a mágia és a boszorkányság hagyományát szeretnék feléleszteni.
Szexmániások és egyéb állatfajták
Aki eddig azt hitte, az újságok „Az orvos válaszol” rovatában kizárólag a szerkesztők által kitalált fiktív leveleket közölnek, az feltétlenül olvassa el Vernon Coleman viccesen magyarított című könyvét. De az is, aki nem. A Segítség, doki... remek könnyű olvasmány a közelgő hideg téli napokra.
Kis lépés...
Az emberiség történetének nagy szállóigéi között, talán az egyik legismertebb: „Kis lépés az embernek, hatalmas ugrás az emberiségnek” - Neil Armstrong űrhajós frappáns be/lelépő szövege a Holdra szálláskor.
Játék
Egy nehéz sorsú zenész hirtelen felfedezi, hogy ő az egyetlen ember a Földön, aki emlékszik a Beatles zenéjére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.