Könyv
Ubik, ha mondom...
A sci-fi írókban azt szeretem a legjobban, hogy annyi sok filozófiát képesek szórakoztató módon belegyömöszölni mindenféle csavaros és érdekes (fantasztikus) történetekbe, hogy az már akkor is bámulatba ejtene, ha nem lennék amúgy is filozofálgató hajlam...
„Történelmünk lehetetlen őrültségei”
A Kitalált középkor és a Magyarok a kitalált középkorban után az Allprint Kiadó újabb botránykönyvet jelentetett meg. Az „eretnek” történész, Luc Bürgin munkájában időnként az X-Aktákba vagy a Fókuszba illő rejtélyes történetekkel bombázza az olvasót.
Könyvparádé 2004
WestEnd City Center, szeptember 9-12., naponta 10-20 óráig Szeptember 9. és 12. között rendhagyó őszi könyvkiállítás és vásár nyílik a WestEnd City Center Millennium Tetőteraszán. A vásáron hatalmas kínálatból válogathatnak a látogatók: regényeket, gyerekkönyveket, útleírásokat, versesköteteket, ezoterikus-, szakács- és nyelvkönyveket egyaránt hoznak a könyvkiadók és -kereskedők.
Száz év magány
Bánki Éva első regényében, az Esővárosban ugyanazt a mágikus realizmust valósítja meg magyarul, mint amit Gabriel García Márqez teremtett spanyolul. Csak ő nem Macondóról és Buendíákról mesél, hanem Dunaszerdahelyről, Bujdosókról és Tormákról.
Ahogy egy pedofil látja
Ha csak annyit árulunk el Nicolas Jones-Gorlin regényéről, hogy még a nem éppen prűd Franciaországban is be akarták tiltani - már felkeltettük az érdeklődést iránta. Na meg a címe is sokatmondó...
Álmok olvasása
„Hogyan jelenthet egy jel az egyik álomban mást, mint a másikban? Ennek sokféle oka lehet. Egy jel néha erre a dologra vonatkozik, máskor amarra... A hollók jelenthetnek győzelmet vagy halált, a bika olykor a gazdagságot, de a vitát is szimbolizálhatja. Az álom gyakran csak az értelmezés módja és az értelmező személye által nyeri el valódi jelentését.”
Hárman egymás ellen
A sokatmondó Gyilkosság sorozat első kötetével valódi pszichothrillert tart kezében az olvasó. És nem ez az egyetlen, ami filmszerű Zoran Drvenkar regényében: az izgalmas történetet hárman mesélik el párhuzamosan, és az igazság csak fokozatosan derül ki (vagy talán - mint a vérbeli thrillerekben - még úgy sem).
A portugál füzet
Auster a kortárs regényirodalom egyik leglenyűgözőbb fantáziájú, ugyanakkor könnyed kezű alkotója. Izgalmas, letehetetlen könyveinek felszíni történései mögött mindig van - ha nem is mindig borzasztóan bonyolult - második réteg, filozofikus értelmű tanulság is.
Kártyavár
Azok a boldog hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek, melyeket mára igencsak megszépített a nosztalgia, tele voltak pompás és (saját korukban talán kevésbé) szürreálisnak tetsző dolgokkal. Ilyen volt például a szocialista piactalan gazdaság elmés kitalációja, amely a hiánygazdaságra fittyet hányva, nagy erőkkel tartotta fenn a reklám látszatát.
Az ifjú halász és a tenger
Pi Patel nem akarta kifogni a nagy halat. Sőt még csak nem is akart tengerre szállni. A tizenhat éves indiai fiú nagyon is a szárazföldön akart maradni. A családjával, mesés életével az állatkertben (mivel apja állatkert-igazgató), egy eredeti (hindu) és két választott vallásával (keresztény és muszlim).
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.