Könyv
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy jelenleg nem akad jobb mesélő a világon Neil Gaimannél, aki egészen elképesztő természetességgel képes képtelenebbnél képtelenebb karakterekből és fordulatokból csattanós történeteket gyúrni, akár gyerekeknek, akár felnőtteknek ír.
Bereznay Tamás: Süteményeskönyv
Bereznay Tamás az egyik legsikeresebb hazai séfként az elsők között újította meg a gasztroirodalmat Mai magyar konyha című, nemzetközi szakmai sikereket is elért szakácskönyvével, amit hamarosan követett a Süteményeskönyv.
Stacy Schiff: Kleopátra
Kleopátra királynő életrajza, a New York Times Pulitzer-díjas írónője, Stacy Schiff tollából. Egyiptom királynőjéről az elmúlt évezredekből fennmaradt irodalmi és történelmi alkotásokban egy hataloméhes, gátlástalan királynő nem túl hízelgő portréja rajzolódott ki...
Agatha Christie: Grand Tour
A világ egyik leghíresebb írónője, Agatha Christie közel egy éven át tartó világkörüli utazásának krónikája. A gazdagon illusztrált kötet különlegességét az adja, hogy 1922-ben, amikor első férjével útnak indult, hogy bejárja a Brit Birodalom legfontosabb területeit...
Konyhaszótár - Alexandre Dumas szakácskönyve
Először jelent meg magyarul Alexandre Dumas 141 éve írt gigantikus irodalmi szakácskönyvének válogatott kiadása. A Corvina Kiadó gondozásában kiadott kötet eredetijét a 19. század egyik legjelentősebb francia írója egykor élete főművének tekintette.
Rosenstein szakácskönyv - Minden kóser, ami jó
Három generáció receptjeit, hagyományos és modern fogásokat gyűjt össze a budapesti Rosenstein Vendéglő zsidó-magyar étterem újonnan megjelent szakácskönyve. A Minden kóser, ami jó című kötetet a Kossuth Kiadó adta ki magyar és angol nyelven is.
Wilbur Smith: A Sivatag istene
A nemzetközi kiadással egy időben itthon is megjelenik Wilbur Smith 35. regénye, A Sivatag istene, a Delej Kiadó gondozásában. A szerző esetében már megszokott izgalmak, rejtélyek újabb sora várja Wilbur Smith hűséges olvasótáborát.
Miklya Anna – Dömötör Endre: Quimby
Egy könyv, melyben „elmondják a Quimby meséjét.” A Quimby-könyv két nagyobb részből áll. A Quimby-gép egy tulajdonképpeni visszaemlékezés, melyben a zenekar tagjain kívül érdekes módon maga a szerző is afféle alanyi költőként meglehetősen keresetlen…
Murakami Haruki: A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei
A legmenőbb japán író legújabb regénye a korábbi műveiből is ismerős témákkal és karakterekkel, ezúttal azonban sokkal visszafogottabb, az olvasót kevésbé megrázó formában.
Bezselics Ildikó: Receptek a két cica konyhájából
A két cica konyhája című gasztroblogot vezető Bezselics Ildikó szakácskönyve háziasszonyi praktikákkal fűszerezve. A gasztroblogger egészen a kamra feltöltésénél kezdi a hasznos tanácsok sorát listába szedve.
12345678910
5 / 106 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.