Könyv
Borgos Anna: Nemek között – Nőtörténet, szexualitástörténet
Válogatás a hazai genderkutatások egyik legfontosabb képviselőjének kiváló tanulmányaiból, amelyekben Borgos a századelő irodalmát (és társadalmi viszonyait) nőtörténeti, illetve szexualitástörténeti vonatkozásban vizsgálja.
Minden kezdet csípős
Egy rész titkos-misztikus bájital, egy rész karcos-szociografikus korrajz, egy rész személyiség-fejlődést bemutató pszichológia, egy rész bátor szerzői különvélemény-fűszer.
Steve Hely: Hogyan lettem híres író
Kiváló humorral megírt szatíra a könyvkiadás világáról, melyben a David Letterman Show írója pellengérre állítja az Olümposzra, vagyis a New York Times bestseller-listájára feljutó könyveket, szerzőiket, kiadóikat és olvasóikat.
Bob Marley: A jövő a kezdet kezdete – Bob Marley füveskönyve
Marley és a füveskönyv egy mondaton belüli emlegetése esetén hajlamosak lehetünk valami tök másra gondolni, de itt bizony a jó Bob válogatott, magvas gondolatainak és szívből jövő üzeneteinek gazdagon illusztrált gyűjteményéről van szó.
David Mitchell: Felhőatlasz
A Felhőatlasz hat különböző, eltérő helyen és időben játszódó történetet tár elénk, melyekhez más-más stílus is társul (a kiadó biztosra ment, és mindegyikhez külön fordítót alkalmazott).
Bill O’Reilly & Martin Dugard: Lincoln
A New York Times bestsellerlistájára minden jel szerint örökbérletet váltott történész-újságíró szerzőpáros dokumentumregénye a Lincoln elleni merényletről. Azzal, hogy hogyan halt meg Lincoln – Spielbergnek is köszönhetően – vélhetően mindenki tisztában van…
Irvine Welsh: Skagboys
Irvine Welsh, a filmfeldolgozás révén kultikussá vált Trainspotting skót írója az Acid House című novellagyűjteményben megírta a korábbi regény spin-offját, majd a Pornóval elkészítette a folytatást is, most pedig újabb történettel állt elő.
Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja
Különleges hangulatú regény a nyomtatott és elektronikus könyvek szimbiózisáról minden olyan kötelező elemmel (titkos társaság, több száz éves kódexek, 3D-szkenner, hackerek), ami antikvárium-fanatikusok és geekek számára egyaránt vonzóvá teszi ezt a nagyon szerethető történetet.
Viktor Pelevin: S. N. U. F. F. – Utøpia
Groteszkbe hajló filozófiai fejtegetésekkel teletűzdelt monumentális disztópia, középpontban egy meglehetősen bizarr szerelmi háromszöggel. A kortárs orosz irodalom lehengerlő stílusú és arcpirítóan szabad szájú, titokzatos zsenije…
Segal Viktor: Piknik
Magyarország egyik legismertebb séfjének gyönyörűen illusztrált szakácskönyve, gyorsan és könnyen elkészíthető, piknikezéshez kiválóan alkalmas receptekkel. A sajtos-párizsis szendvicstől megcsömörlött kirándulók új gasztrobibliája.
45678910111213
8 / 106 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.