Könyv
Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja
Különleges hangulatú regény a nyomtatott és elektronikus könyvek szimbiózisáról minden olyan kötelező elemmel (titkos társaság, több száz éves kódexek, 3D-szkenner, hackerek), ami antikvárium-fanatikusok és geekek számára egyaránt vonzóvá teszi ezt a nagyon szerethető történetet.
Viktor Pelevin: S. N. U. F. F. – Utøpia
Groteszkbe hajló filozófiai fejtegetésekkel teletűzdelt monumentális disztópia, középpontban egy meglehetősen bizarr szerelmi háromszöggel. A kortárs orosz irodalom lehengerlő stílusú és arcpirítóan szabad szájú, titokzatos zsenije…
Segal Viktor: Piknik
Magyarország egyik legismertebb séfjének gyönyörűen illusztrált szakácskönyve, gyorsan és könnyen elkészíthető, piknikezéshez kiválóan alkalmas receptekkel. A sajtos-párizsis szendvicstől megcsömörlött kirándulók új gasztrobibliája.
Scott Turow: Ártatlan
Első nagy sikerének, a filmfeldolgozást is megért 1987-es Ártatlanságra ítélvének Scott Turow amerikai író több mint 20 évvel később készítette el a folytatását. A főhős ezúttal is (az immár hatvanas éveiben járó) Rusty Sabich, időközben a fellebbviteli bíróság elnöke…
Salman Rushdie: Joseph Anton
A fatva 1989-es kihirdetését követő bő egy évtizeden át Joseph Anton álnéven élő világhírű író, Salman Rushdie önéletrajza egyes szám harmadik személyben.
Julian Barnes: Felfelé folyik, hátrafelé lejt
Julian Barnes angol író, újságíró, tévékritikus. A Man Booker-díjas szerzőnek számtalan könyve (Anglia, Anglia; Flaubert papagája; A világ története 10 és 1/2 fejezetben; A napba nézve; Szerelem meg miegymás) jelent már meg nálunk is.
Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
Volt a kilencvenes évek elején (akkor, amikor szinte minden filmben ő játszott) egy Alan J. Pakula-thriller, Harrison Forddal a főszerepben, melyben Rusty Sabichet, egy megbecsült ügyészt azzal vádolnak, hogy meggyilkolta saját kolléganőjét…
Vényköteles röhögőgörcs
Mintha Rejtő Jenő fáradhatatlan fantáziája és John Hughes (aki is többek között a Reszkessetek betörők „elvetemült lelkületű” forgatókönyvírója) ezoterikus együttműködéséből születnének a könyv sorai. Ez természetesen semmit nem von le John Locke személyes érdemeiből, de hát amit ő ír most, azt a fentiek már megírták, akkor.
Néha jó, ha Nincs bocsánat
Ha van kocsija, vezethetett volna a klasszikus 66-os úton, új legendát teremteni. Ha van jogsija, vezethetett volna egy öreg, rozoga Musztángot, hiszen egy hipszternek ez dukál. De ez nem az a műfaj: se kocsi, se jogsi, se hipszter. „A töltényhüvely sehová sem vezetett”.
Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek
Ray Bradbury kultikus kisregénye öt, magyarul eddig még nem olvasható novellával megspékelve. A szerző amerikai sci-fi ikon, több mint 30 kötete jelent meg, munkáit filmre és színpadra is adaptálták.
567891011121314
9 / 106 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.