Könyv
Segal Viktor: Piknik
Magyarország egyik legismertebb séfjének gyönyörűen illusztrált szakácskönyve, gyorsan és könnyen elkészíthető, piknikezéshez kiválóan alkalmas receptekkel. A sajtos-párizsis szendvicstől megcsömörlött kirándulók új gasztrobibliája.
Scott Turow: Ártatlan
Első nagy sikerének, a filmfeldolgozást is megért 1987-es Ártatlanságra ítélvének Scott Turow amerikai író több mint 20 évvel később készítette el a folytatását. A főhős ezúttal is (az immár hatvanas éveiben járó) Rusty Sabich, időközben a fellebbviteli bíróság elnöke…
Salman Rushdie: Joseph Anton
A fatva 1989-es kihirdetését követő bő egy évtizeden át Joseph Anton álnéven élő világhírű író, Salman Rushdie önéletrajza egyes szám harmadik személyben.
Julian Barnes: Felfelé folyik, hátrafelé lejt
Julian Barnes angol író, újságíró, tévékritikus. A Man Booker-díjas szerzőnek számtalan könyve (Anglia, Anglia; Flaubert papagája; A világ története 10 és 1/2 fejezetben; A napba nézve; Szerelem meg miegymás) jelent már meg nálunk is.
Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
Volt a kilencvenes évek elején (akkor, amikor szinte minden filmben ő játszott) egy Alan J. Pakula-thriller, Harrison Forddal a főszerepben, melyben Rusty Sabichet, egy megbecsült ügyészt azzal vádolnak, hogy meggyilkolta saját kolléganőjét…
Vényköteles röhögőgörcs
Mintha Rejtő Jenő fáradhatatlan fantáziája és John Hughes (aki is többek között a Reszkessetek betörők „elvetemült lelkületű” forgatókönyvírója) ezoterikus együttműködéséből születnének a könyv sorai. Ez természetesen semmit nem von le John Locke személyes érdemeiből, de hát amit ő ír most, azt a fentiek már megírták, akkor.
Néha jó, ha Nincs bocsánat
Ha van kocsija, vezethetett volna a klasszikus 66-os úton, új legendát teremteni. Ha van jogsija, vezethetett volna egy öreg, rozoga Musztángot, hiszen egy hipszternek ez dukál. De ez nem az a műfaj: se kocsi, se jogsi, se hipszter. „A töltényhüvely sehová sem vezetett”.
Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek
Ray Bradbury kultikus kisregénye öt, magyarul eddig még nem olvasható novellával megspékelve. A szerző amerikai sci-fi ikon, több mint 30 kötete jelent meg, munkáit filmre és színpadra is adaptálták.
Dr. Winkler Gábor – Gézsi Andrásné – Dr. Baranyi Éva: Gasztronómiai világkalauz
Orvos és dietetikus szakemberek által összeállított, gazdagon illusztrált, hiánypótló gasztronómiai útikönyv, amely 30 ország kulináris történelmét 300 jellegzetes recepten keresztül mutatja be – figyelembe véve a cukorbetegek, a lisztérzékenyek és diétázók étrendjét is.
Arne Dahl: Misterioso
Svéd krimi 1999-ből. Arne Dahl Jan Arnaldot takarja, aki bűnügyi munkáit jegyzi ezen az álnéven. A 90-es évek közepén játszódó Misterioso az első darabja egy 11 kötetes sorozatnak, mellyel Dahl egy teljes évtizedet fed le.
567891011121314
9 / 106 oldal
Játék
Az Európa Könyvkiadó három, Bob Dylanhez kapcsolódó kötettel tiszteleg a 2016-ban irodalmi Nobel-díjat kapó szerző munkássága előtt. Az áprilisban megjelent Krónikák és Lyrics. Dalok után júniusban érkezik a sorozat harmadik darabja, Barna Imre Bob Dylan című, rendhagyó életrajza is.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.