Pest is...
Pest is… beesik a fa alá
Valóban az év legmeghittebb, legörömtelibb és szeretetben bővelkedő ünnepe lehetne a karácsony, ha a szegény, nyúzott átlagembert legalább néhány manó segítené, amíg megszólal a csengettyű. Persze vannak kivételek, drága jó anyám, többek között ezért is csodálnivaló teremtés, …
Pest is... hiszékény
Miközben lépten-nyomon szembesülünk vele, és nagyjából beletörődve el is fogadjuk, hogy mennyire közömbösek vagyunk egymás iránt, ennek dacára mindig akadtak szívet bélelő ellenpéldák. Ilyen volt az akkor 82 éves Irénke néni története, aki a Nyugatinál árulta házi készítésű sütijeit.
Pest is… tanul(t)
Itt van az ősz, itt van újra, és lassan az utolsó nagyobb címlet is kivándorol a szülők kivéreztetett pénztárcájából, miközben ők zaklatott körtáncot lejtenek sorstársaikkal a tizedik papírírószer üzletben.
Pest is… lehet a pokol
Sajnos a naptárban nincsenek előre jelezve, sem vastagon szedve, azok a napok, mikor minden balul sül el, és aminek a végére az ember már meg van arról győződve, hogy zsinóron húz maga után egy saját bejáratú esőfelhőt. Ami persze kifejezetten jól jönne egy olyan délutánon, mikor a higanyszál éppen disszidálni készül a hőmérőből.
Pest is... lazsál
Nem szükséges több éves megfigyelés annak megállapításához, hogy amint a városban 30 fok körül állandósul a hőmérséklet, híres munkamorálunk az átlagoshoz képest is jócskán visszaesik.
Pest is... sportol
Ép testben épphogy élünk, legalábbis az átlagpolgárok nagy része így érzi, és már-már sci-fibe illő számukra, amikor elsuhan mellettük egy céltudatos kocogó. Senkit sem szabad azért elítélni, ha a mókuskerékből való kizuhanását követően, a kötelező családi köröket letudva már csak a kanapéig képes elkúszni.
Pest is… pletykál
Van egy dolog, amit még az influenzánál is könnyebben adnak át egymásnak a fővárosi polgárok, ez pedig a pletyka. Itt persze nem a kúszónövényre gondolunk, aminek a szára a földdel érintkező csomóinál ereszt gyökeret, hanem sokkal inkább a hangsebességgel terjedő, …
Pest is... állatbarát
Nagy az Isten állatkertje, ám Budapesten többnyire nincs is kerítése, főleg ha a közlekedési morált nézzük. Most viszont nem embertársaink kirívó viselkedésére fókuszálunk, hanem a nagyvárosi magány egyik leggyakoribb ellenszerére a kis kedvencek tartására.
Pest is... Oscart érdemel
A 2016-os esztendő már azért is piros filccel bekarikázandó, mert számos böjtünknek vége szakad. A remény se halt meg, ám ami a legfontosabb, mi is élve megértük, hogy futballválogatottunk három évtizednyi szélmalomharcot követően végre kijutott egy nagy tornára, és ott lehet az EB-n Franciaországban.
Pest is... kidobja 
a karácsonyfát
A mézeskalács illatú, szeretettel kibélelt hangulat úgy tűnik el szilveszter után, mint a kicserélésre váró ajándékok blokkja. Az átutazóban lévő családi harmóniát természetesen sosem tesszük azzal tönkre, hogy ott helyben bevalljuk a spenótzöld pulcsiról, miként fogja majd a szekrény sötét magányában kivárni a következő szenteste érkezését.
12
1 / 2 oldal
Játék
Ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-rendezvénye, az Oldtimer Show, amire a szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.