Pest is...
Pest is... Oscart érdemel
A 2016-os esztendő már azért is piros filccel bekarikázandó, mert számos böjtünknek vége szakad. A remény se halt meg, ám ami a legfontosabb, mi is élve megértük, hogy futballválogatottunk három évtizednyi szélmalomharcot követően végre kijutott egy nagy tornára, és ott lehet az EB-n Franciaországban.
Pest is... kidobja 
a karácsonyfát
A mézeskalács illatú, szeretettel kibélelt hangulat úgy tűnik el szilveszter után, mint a kicserélésre váró ajándékok blokkja. Az átutazóban lévő családi harmóniát természetesen sosem tesszük azzal tönkre, hogy ott helyben bevalljuk a spenótzöld pulcsiról, miként fogja majd a szekrény sötét magányában kivárni a következő szenteste érkezését.
Pest is... vacog
A globális felmelegedésnek hála az évszakok már egy héten belül úgy cserélődnek, akár a gimiben a barátnők. Így kifejezetten sértve érezzük magunkat, mikor az első mínuszos fagy minimálisra csökkenti a mimikánkat.
Pest is... iszogat
Kótyagosan éldegélünk, elvétve kíséri valós mámor, többnyire jókorákat nyelünk a felvizezett hétköznapokból. Buda és Pest rohamos tempóban duzzad, míg a mókuskerékben rohanó polgártársaink mája zsugorodik. De hát mit tehetünk, mikor vaskos tanulmányok jelentek meg arról, hogy a túlzott vízivás is lehet ártalmas?!
Pest is... éhes
A budapesti polgár gyomrához a legrövidebb utat többnyire a legközelebbi gyorsétkezde jelenti. Ellenben a főváros 525 négyzetkilométere bőven elegendő ahhoz (és talán még 80 napot sem igényel, mint Willy Fognak), hogy gasztronómiailag körbeegyük a Földet.
Pest is... randizik
Poros szó lett a randi, de főleg maga a szokás. Korántsem bír azzal a jelentéssel, mint egykoron, már ritkaság számba megy a vakon zuhanni a szerelembe. A felfokozott várakozás pontosan akkora, amekkorát a közösségi oldalon végzett kutatómunka megenged.
Pest is... lezser
Ha a fővárosi ember kaméleonszerű öltözködését próbáljuk megérteni, akkor korántsem szabad leragadnunk az adott évszakhoz passzoló ruhaviseletnél. Ráadásul az elmúlt hetekben Budapest leginkább egy túlfűtött szaunára emlékeztetett…
Pest is… nyaral
A nyár ólmos sárkány lehelete megolvasztja a Körút összes fagyiját, a hiperaktív nap szomjas kutyaként lefetyeli a virágbolt előtti pocsolyát, ami még a bőséges reggeli locsolásból maradt.
Pest is... mozizik
Manapság, amikor a netről már Spielberg gondolatai is letölthetővé váltak, egyre kevesebbünket jár át a Cinema Paradiso szelleme. Az anyaméh után a mozi mennyei csendje nyújtja azt a harmóniát, ami a súlyos szárnyas ajtókon túl fellehetetlen.
Pest is... közlekedik
Miközben a világ túlfelén már a Marsra készülnek közvetlen járatot kiépíteni, addig a budapesti lakosságnak egy szokványos reggel is tartogat földöntúli meglepetéseket az aszfaltkrátereken át araszolva.
123
2 / 3 oldal
Játék
Először érkezik Magyarországra a világszerte óriási sikerrel turnézó dél-afrikai Soweto Gospel Choir.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.