Stílus
A magyar fotográfia napja – augusztus 29.
Miért pont ez a nap a nagy nap? Mert ezen a napon kattant először „fényképezőgép” 1840-ben nyilvános rendezvényen, és örökítette meg a pillanatot. Ekkoriban persze kezdetlegesebb volt még a technológia, a „fotót” pedig dagerrotípiának hívták.
Pálmaolaj – Káros-e a használata és miért az?
A pálmaolajat tartalmazó termékeket sokan már bojkottálják, de bizonyára rengeteg embernek eszébe sem jut vele foglalkozni összetevőként, alapanyagként. Előállításának körülményei és a végtermékek direkt és indirekt módon is károsítják az emberi szervezetet, az élő környezetünket, így az állatokat és a növényeket is.
A balkezesek világnapja – augusztus 13.
Bár nem vonulnak fel, mert annyira már nincsenek elnyomva, sokáig átszoktatták őket a jobb kezük domináns használatára, ráadásul jelentős lelki és képességbeli következményekkel járt ez a téves eljárás. A napot 1976-ban ünnepeltük először.
Állatkertek Napja – augusztus 9.
Nem csupán az állatoknak (október 4.), hanem az állatkerteknek is van ünnepnapja Magyarországon, mégpedig a fenti dátum, ugyanis ekkor nyitott meg a Budapesti Állat- és Növénykert 1866-ban. Érdemes figyelni a programokat és a kedvezményeket az évforduló apropóján.
A forint bevezetésének napja – augusztus 1.
Nem is annyira régóta használunk forintot, de nekünk, akik beleszülettünk, olyan érzés, mintha már az őskorban is ezt használta volna itt minden élő ember. Pedig még száz év sem telt azóta, hogy bevezették… 1946-ban kellett ezt mindenképpen meglépni.
Flip-flop – A melegebb égtájakról származó papucs
Aki elmúlt negyven, annak még vietnami papucs néven is ismert ez a nagylábujj és a mellette lévő ujj közötti részen rögzített, és a lábat kétoldalt tartó lábbeli. Ma tangapapucsnak, vagy flip-flopnak nevezzük, mert ez a divat.
Színes, ruganyos és fenntart a vízen, mi az?
Igen, a gumimatrac. Hogy ne csak a parton pihenhessünk, hanem a víz felszínén is. Hogy üldögélhessünk a hullámokon, vagy hogy egymást forgathassuk a vízbe. De honnan ered a tárgy és maga a szokás?
Megjelent a Budapest Design Map
Az idén hetedik alkalommal megjelenő Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel.
Idilli nyaralás – csak szalmakalapban!
Hogyan képzeled el a szinte filmszerű jelenetet, amikor egy tengerparton lazítasz? Kezed ügyében egy friss koktél, vagy egy savanykás limonádé, bőrödet kellemesen simogatja a szellő és a nap melege. Hát utóbbi már inkább süti, de gyorsan bevonulsz az árnyékba. Rendben. És mi van rajtad? Természetesen fürdőruha és szalmakalap.
Népesedési világnap - július 11.
Gondolatban milyen jelet teszel a népesedési szó elé? Inkább azt tudom elképzelni, hogy egyből a népesség növekedése jut eszedbe, miközben a népesedés nem jelent kapásból népességrobbanást, mégis imádunk ettől is rettegni.
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Ma kerül a lelőhelyekre, tonnányi őszi programmal (és egy Brad Pitt interjúval!!!) Játékunk is folytatódik: fotózkodj Pesti Esttel, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőjegyeket adunk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.