Stílus
Megjelent a Budapest Design Map
Az idén hetedik alkalommal megjelenő Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel.
Idilli nyaralás – csak szalmakalapban!
Hogyan képzeled el a szinte filmszerű jelenetet, amikor egy tengerparton lazítasz? Kezed ügyében egy friss koktél, vagy egy savanykás limonádé, bőrödet kellemesen simogatja a szellő és a nap melege. Hát utóbbi már inkább süti, de gyorsan bevonulsz az árnyékba. Rendben. És mi van rajtad? Természetesen fürdőruha és szalmakalap.
Népesedési világnap - július 11.
Gondolatban milyen jelet teszel a népesedési szó elé? Inkább azt tudom elképzelni, hogy egyből a népesség növekedése jut eszedbe, miközben a népesedés nem jelent kapásból népességrobbanást, mégis imádunk ettől is rettegni.
Nemzetközi Duna Nap – június 29.
Hivatalosan a fenti nap a hatalmas folyó ünnepe, amit szombaton a Margitszigeten, a Víztoronynál ünnepelhetünk. Idén a rendezvény fókuszában a tokhalfélék állnak, de egy tűzoltóhajót is megcsodálhatnak majd az érdeklődők.
Szarvasagancs szemvédőből lett trendi kiegészítő – a napszemüveg
Az emberek által ilyen-olyan okkal hordott eszközből előbb-utóbb divat lesz. Nem akarom elviccelni a dolgot, de szerintem úgy vagyunk vele, hogy ha már fel kell venni, nézzen ki valahogy, legyen stílusa, és még az sem rossz, ha utánozni kezdenek.
Nemzetközi Jóga Nap – június 21.
2015 óta ünneplik a jógázók ezt a nagyon trendivé vált, lélekre, szellemre és testre is ható mozgásformát. A tendencia örömteli, mert ha jól csinálod, csak hasznodra válik ez a fajta testmozgatás.
Dohánymentes világnap – május 31.
World No Smoking Day, ahogyan világszerte hívják. 1986. május 31-től minden évben ezen a napon helyezzük a fókuszt a problémára, mely sokaknak egyszerű szokás, mégis eléggé sokat árt az egészségnek.
Művészeti hallgatókat díjaztak az Országos Tudományos Diákköri Konferencián
Április 24-26. között zajlott le Kaposváron a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójának versenysorozata, ahol 3 első, 1 második és 1 harmadik díjat vehettek át a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói.
Májusi orgona
Lassan május első vasárnapja is elérkezik, amikor az anyákat köszöntjük. Bár rég nem orgonával operálok, mert szeretem az ágon hagyni a virágokat, mégis kapásból az orgona jut eszembe mint anyák napi csokor. Idén ez már tuti változik, mivel – neve ellenére – már április közepén illatoznak ezek a bájos pici virágokból álló bugavirágok.
Egy vagy kettő: tulipánfa vs. liliomfa
Érdekes. Ha imádjuk az összeesküvés-elméleteket, akkor itt egy nagyon adja magát. Olyan, mintha valaki tervszerűen összecserélgette volna a növények neveit, amit aztán tendenciózusan a téves verzióban adott át unokáinak a tömeg. Pedig ha jobban mögé nézünk, egyértelmű és logikus, hogy melyik miért mi.
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.