Stílus
Zseniális magyar projektek - Itt vannak a Highlights of Hungary idei jelöltjei!
Magyarország értékteremtő közösségét hozza létre a Highlights of Hungary, melynek legfrissebb válogatására már szavazhat a közönség. Az 55 jelöltre 2020. február 10-ig lehet szavazni, a díjátadó gálát, amely közös ünnepe és elismerése a hazai értékeknek, február 21-én tartják.
Nemzetközi hegy nap – december 11.
A Mikulás eljövetele után bizonyára azt gondoljuk, hegyekben állnak az édességek a gyerekes otthonokban. A fiatalok védelmében is szögezzük le, hogy ez nem lehet igaz, hacsak nem éri el az 500 méteres magasságot a csokihalom.
A Magyar Festészet Napja – október 18.
2002 óta ünnepeljük a hazai festőket Szent Lukács, a festők védőszentje nevének napján. Az első évben csak egynapos program várta az érdeklődőket, egy évre rá már két napon át zajlott az esemény, 2016-ban már több mint egy héten át fókuszáltunk a festőkre és a képekre. Idén is többnapos program várható számos helyszínen.
Szelídgesztenye vs. vadgesztenye
Több szempontból érdemes most a gesztenyére odafigyelni. A vad magjai mostanában koppannak a fejünkön, illetve a járdán, hogy aztán hazaszállítva gesztenyefigurákat készítsünk belőlük. A szelíd pedig finom étkek alapanyaga, a sült gesztenye illata és íze az őszi, hűvösebb estéket is idézi.
Szív küldi szívnek szívesen - A szív világnapja
Minden évben szeptember utolsó vasárnapján a szívünk van a középpontban. Idén ez szeptember 29-re esik, melyet 2000 óta tartanak hivatalosan számon.
A magyar fotográfia napja – augusztus 29.
Miért pont ez a nap a nagy nap? Mert ezen a napon kattant először „fényképezőgép” 1840-ben nyilvános rendezvényen, és örökítette meg a pillanatot. Ekkoriban persze kezdetlegesebb volt még a technológia, a „fotót” pedig dagerrotípiának hívták.
Pálmaolaj – Káros-e a használata és miért az?
A pálmaolajat tartalmazó termékeket sokan már bojkottálják, de bizonyára rengeteg embernek eszébe sem jut vele foglalkozni összetevőként, alapanyagként. Előállításának körülményei és a végtermékek direkt és indirekt módon is károsítják az emberi szervezetet, az élő környezetünket, így az állatokat és a növényeket is.
A balkezesek világnapja – augusztus 13.
Bár nem vonulnak fel, mert annyira már nincsenek elnyomva, sokáig átszoktatták őket a jobb kezük domináns használatára, ráadásul jelentős lelki és képességbeli következményekkel járt ez a téves eljárás. A napot 1976-ban ünnepeltük először.
Állatkertek Napja – augusztus 9.
Nem csupán az állatoknak (október 4.), hanem az állatkerteknek is van ünnepnapja Magyarországon, mégpedig a fenti dátum, ugyanis ekkor nyitott meg a Budapesti Állat- és Növénykert 1866-ban. Érdemes figyelni a programokat és a kedvezményeket az évforduló apropóján.
A forint bevezetésének napja – augusztus 1.
Nem is annyira régóta használunk forintot, de nekünk, akik beleszülettünk, olyan érzés, mintha már az őskorban is ezt használta volna itt minden élő ember. Pedig még száz év sem telt azóta, hogy bevezették… 1946-ban kellett ezt mindenképpen meglépni.
Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Rebellions (F): két kiemelkedő fúvós, egy francia és egy amerikai zenél a demokráciához vezető szabadságharcok, zendülések és forradalmak hangjain. Ma este a BMC-ben @budapestmusiccenter #bmc #budapestmusiccentre #rebellionsmusic @sylvainrifflet @jonirabagon #szaxofon #fuvosok #rezfuvosok #klarinet #jazzajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.