Stílus
Egy vagy kettő? – Pitypang vs. kutyatej
Az emberek nagy része hajlamos összekeverni bizonyos növényeket. Benne van a tévedésben persze a népnyelv is, hiszen például a pitypangot valóban lekutyatejezték, noha egyáltalán nem ugyanaz a kettő. Másképp is néznek ki, és az egyik mérgező. Tényfeltáró sorozatunk első része következik.
Az alkimista élősködő – A fehér fagyöngy
Aranyat ugyan nem csinál, de a fagyöngy azért izgalmas növény: parazita, bogyója mérgező, és aszerint változik gyógyhatása, hogy melyik fán élősködött. Nem összetévesztendő a sárga fagyönggyel, más néven fakínnal, ami hű marad a tölgyfához (talán ez a kínja).
Szökj meg a nyárba fillérekből! Utazási tippek spórolósoknak
Már most unod a taknyos, fejfájós, végeláthatatlan őszi esőt, előre ráz a hideg a karácsonyi hólatyaktól, és máris húzod a strigulákat nyárig? Akkor most figyelj: lelépni a télből nem csak a milliomosok kiváltsága. Mutatjuk, hogyan utazz okosan! És persze jó nyaralást kívánunk!
Ne vásárolj semmit!
A felhívás természetesen nem örökre szól. Sajnos vásárlás nélkül minimum éhen halnánk, de mást is kénytelenek vagyunk ebben a formában beszerezni, ami nem feltétlen baj. Az viszont már igen, hogy például a Black Friday nevű akciós napon emberek halnak meg egy-egy termék olcsó beszerzése miatt, valamint sok-sok ember rengeteg, valójában felesleges tárgyat vesz meg.
Csodák csodája – avagy a nadálytő hatásai
Aki ismeri, az tudja. Forrasztófűnek is hívják. Ha még nem hallottál róla, akkor eljött az idő, hogy megismerd ezt az évelő növényt. Talán már a krémet is használtad zúzódásra, lehet, hogy csak egy ismerős nyomta a kezedbe, de még sosem néztél utána. Pedig a fekete nadálytő (Symphytum officinale) csodákra képes.
Budapest Napja – november 17.
A főváros, ez a hatalmas, lélegző, kulturális és társadalmi olvasztótégely 145 éve éppen ezen a napon állt össze abban a formában, ahogy ma is kinéz. Legalábbis az alapjait tekintve, hiszen ekkortól kezdett egyre nagyobbá és színesebbé változni az elkövetkezendő évek, évtizedek során.
Ha biciklizel, ezekre a holmikra szükséged lehet Rendelj kínait - 51. rész
Riasztó, maszk, üléshuzat, lánctisztító... Újabb hasznos és beszerzésre érdemes holmikat mutatunk Kínából, hogy a bringázás ne kínszenvedés, hanem élmény legyen!
Éljenek a testvérek!
Lassan minden ujjunkra jut egy jeles nap, ám mind közül az egyik legfontosabb a testvérek világnapja október 18-án. Egy tesót lehet szeretni, nem szeretni, az élet ezerféleképpen alakulhat… Tökmindegy! Ezen a napon ünnepeljétek egy kicsit egymást! Mi pedig a kedvetekért összegyűjtöttünk 10 jól ismert – valódi és kitalált – testvérpárt és néhány tesórekordot!
Praktikus kerékpáros kiegészítők Kínából Rendelj kínait - 50. rész
A biciklizés egy életérzés meg persze egy közlekedési forma és szabadidős tevékenység is egyben. De vajon kényelmes is? Például hová tegyük a holminkat a járgányunkon? És hogyan tűnjünk ki a többi bringás közül? Mutatunk pár hasznos felszerelést, ami minden kerékpárosnak jól jöhet.
Egészség mindenekfelett! Rendelj kínait - 49. rész
Szerencsére ma már a technika is lehetőséget ad arra, hogy többet törődjünk magunkkal és az egészségünkkel. A lázmérés többé már nem tortúra még gyerekkel sem, és az edzésben, illetve az azt követő regenerálódásban is segítségünkre lehetnek a legújabb speciális eszközök. Mutatjuk, mik ezek!
12345678910
1 / 30 oldal
Játék
Sherlock Holmes, a világ első magándetektívje mindig olyan furcsa volt, hogy az már vicces. Will Ferrell szerencsére nem tiszteli a tekintélyt – egy Saturday Night Live szkeccsben már bebizonyította, hogy milyen volna Holmes, ha ő játszaná.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.