Stílus
A kedves ágú zöld fenyők
A fenyőről első blikkre a karácsony jut eszünkbe, az, hogy tűlevele van, toboza és talán, hogy örökzöld. Felidézzük az illatát és rögtön látjuk magunk előtt a piros és arany díszeket, a havas tájat, a forralt bort és a mézeskalács sütiket. Aztán leesik, hogy még nem vettük meg idén a fát.
Karácsony szemét nélkül
Itthon is egyre divatosabb a zero waste akció, ami a háztartási szemét minimalizálását jelenti. Karácsony közeledtével pedig végképp aktuálissá válik a hulladékkérdés, hiszen az ünnepekkor még a hétköznapoknál is többet pazarolunk. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy miképpen csökkentheted a kuka tartalmát a fenyőünnep idején.
Egy vagy kettő? – Pitypang vs. kutyatej
Az emberek nagy része hajlamos összekeverni bizonyos növényeket. Benne van a tévedésben persze a népnyelv is, hiszen például a pitypangot valóban lekutyatejezték, noha egyáltalán nem ugyanaz a kettő. Másképp is néznek ki, és az egyik mérgező. Tényfeltáró sorozatunk első része következik.
Az alkimista élősködő – A fehér fagyöngy
Aranyat ugyan nem csinál, de a fagyöngy azért izgalmas növény: parazita, bogyója mérgező, és aszerint változik gyógyhatása, hogy melyik fán élősködött. Nem összetévesztendő a sárga fagyönggyel, más néven fakínnal, ami hű marad a tölgyfához (talán ez a kínja).
Szökj meg a nyárba fillérekből! Utazási tippek spórolósoknak
Már most unod a taknyos, fejfájós, végeláthatatlan őszi esőt, előre ráz a hideg a karácsonyi hólatyaktól, és máris húzod a strigulákat nyárig? Akkor most figyelj: lelépni a télből nem csak a milliomosok kiváltsága. Mutatjuk, hogyan utazz okosan! És persze jó nyaralást kívánunk!
Ne vásárolj semmit!
A felhívás természetesen nem örökre szól. Sajnos vásárlás nélkül minimum éhen halnánk, de mást is kénytelenek vagyunk ebben a formában beszerezni, ami nem feltétlen baj. Az viszont már igen, hogy például a Black Friday nevű akciós napon emberek halnak meg egy-egy termék olcsó beszerzése miatt, valamint sok-sok ember rengeteg, valójában felesleges tárgyat vesz meg.
Csodák csodája – avagy a nadálytő hatásai
Aki ismeri, az tudja. Forrasztófűnek is hívják. Ha még nem hallottál róla, akkor eljött az idő, hogy megismerd ezt az évelő növényt. Talán már a krémet is használtad zúzódásra, lehet, hogy csak egy ismerős nyomta a kezedbe, de még sosem néztél utána. Pedig a fekete nadálytő (Symphytum officinale) csodákra képes.
Ha biciklizel, ezekre a holmikra szükséged lehet Rendelj kínait - 51. rész
Riasztó, maszk, üléshuzat, lánctisztító... Újabb hasznos és beszerzésre érdemes holmikat mutatunk Kínából, hogy a bringázás ne kínszenvedés, hanem élmény legyen!
Éljenek a testvérek!
Lassan minden ujjunkra jut egy jeles nap, ám mind közül az egyik legfontosabb a testvérek világnapja október 18-án. Egy tesót lehet szeretni, nem szeretni, az élet ezerféleképpen alakulhat… Tökmindegy! Ezen a napon ünnepeljétek egy kicsit egymást! Mi pedig a kedvetekért összegyűjtöttünk 10 jól ismert – valódi és kitalált – testvérpárt és néhány tesórekordot!
Praktikus kerékpáros kiegészítők Kínából Rendelj kínait - 50. rész
A biciklizés egy életérzés meg persze egy közlekedési forma és szabadidős tevékenység is egyben. De vajon kényelmes is? Például hová tegyük a holminkat a járgányunkon? És hogyan tűnjünk ki a többi bringás közül? Mutatunk pár hasznos felszerelést, ami minden kerékpárosnak jól jöhet.
12345678910
2 / 31 oldal
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.