Stílus
Megnyílt a bécsi dizájnhét, amelyen Magyarország a vendég
Csütörtök este nyílt meg Bécsben a Vienna Design Week elnevezésű nemzetközi formatervezési fesztivál. Az október 5-ig tartó, a kortárs építészetet és formatervezést bemutató rendezvénynek, Ausztria legnagyobb dizájnfesztiváljának idén Magyarország a vendége.
Megjelent az első Magyar Design Évkönyv
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem gondozásában megjelent a Magyar Design Évkönyv 2013 című kiadvány. A magyar-angol nyelvű Évkönyv hiánypótló munkaként a designszakma több évtizedes adósságát rendezi: összegző módon, koncentrált formában foglalkozik a kortárs magyar design eredményeivel és jelenségeivel, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy Magyarország emelt fővel léphessen be a nemzetközi párbeszédbe.
Levendula – Szemnek, szájnak, léleknek
Lila, illatos, valaki moly ellen, valaki a konyhában használja. Valaki illóolaját csöppenti az esti fürdővízbe, valaki a párnáját illatosítja vele, hogy nyugodt legyen az álma. A levendulának számos felhasználási módja van, most ezekből gyűjtöttünk egy csokorra valót.
Carlsberg bemutatja: ART & BEER – kiállítás
A Carlsberg pályázatot írt ki a KREA Kortárs Művészeti Iskola tervezőgrafikus hallgatói részére JÓ FOCI – JÓ SÖR témakörében, amely a Carlsberg Group, a dán sörgyártó cég fő termékéhez, a Carlsberg sörhöz kapcsolódott.
János vitéz belovagolt Sanghajba
A magyar designélet sikertörténetei a USE-tól a Preziig, kerekasztal a „Kütyü versus design” témában, a János vitéz kínai designer hallgatók átiratában. Többek között ezek a programok színesítették 2014. március 18-22. között Sanghaj kreatív életét a Magyar Design Fórumon, a Hudec Emlékszobában, a neves építész, Hudec (Hugyecz) László egykori otthonában.
„Amikor az ékszer elkészül, még nem ér véget a története” - Farkas Eszter Soie Essentielle
Farkas Eszter, film-videókultúra közvetítő szakon diplomázott, jelenleg Hegykőn él férjével és két kisfiával. Szabadidejében borús, apokaliktikus filmekkel és könyvekkel kapcsolódik ki, melyek tökéletes ellenpólusát valósítja meg letisztult, színes, vidám ékszereiben.
Amikor a tablet „írja a mesét” Elkészült a MOME TechLab legújabb interaktív meséje Szörnyek Háza címmel
Sok közismert mesének elkészítették már az interaktív adaptációját, a MOME TechLab azonban most fordított a gyakorlaton és felkért egy meseírót, hogy gondoljon ki egy történetet kifejezetten tabletre.
Orchidea lila Hangolódjunk az új színre
A mértékletesség, papi ruha, értelem, Jupiter, az egyensúly és a 2014-es év színe lett. A színek szerelmesei nem tőrödnek azzal, hogy tél van, a szürke és fekete ruhákat máris lilára cserélték.
Új Levi’s® 2014-es tavaszi, nyári kollekció
A Levi’s® tavaszi, nyári kollekciója összetéveszthetetlenül az amerikai érzést képviseli. „Az új kaliforniai kollekció” tiszteleg a Levi’s® márka öröksége és az 1960-as évek Kaliforniája előtt.
S.T.A.M.P.S. – a stílusos kiegészítő
Andreas Schwenekernek és Peter Gschwindnek van egy ötlete: egy bélyegre hasonlító, kiváló minőségű, variálható, rendkívül szokatlan formavilágú óra.
567891011121314
9 / 22 oldal
Játék
Ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-rendezvénye, az Oldtimer Show, amire a szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.