Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Utolsó albumát készíti a Black Sabbath
A Black Sabbath már jövő évi búcsúturnéjára készül – jelentette be a zenekar frontembere. Osbournék utolsó lemezük megjelentetését is jövőre tervezik, hogy aztán még egy turné erejéig összeálljanak, és elbúcsúzzanak a rajongóiktól.
 
Nicki Minaj az MTV EMA házigazdája
Az ünnepelt hip-hop királynő Nicki Minaj lesz november 9-én az MTV EMA háziasszonya a glasgow-i Hydro arénában. Az énekesnő ezzel a megtisztelő feladattal olyan hírességek nyomába lép, mint a texasi szépség: Selena Gomez, Heidi Klum, vagy éppen Redfoo.
Slash: World On Fire [ rock ]
Az anyag egyik legfőbb pozitívuma mi is lenne más, mint a főszereplő védjegyszerű gitárjátéka.
 
Budapest Voices: Alternatívák [ pop ]
Az acapellazenekar itthon nem ismeretlen jelenség (lásd Four Fathers, Fool Moon), ám a Budapest Voices bizonyos szempontból mégis sajátos formáció.
 
Hippikiller: Mixtape from the Striped Room [ psychedelic / rock ]
A Mixtape from the Striped Room dalai underground hidak a 80-as évek még nem elcsépelt tájaira.
 
Me’Shell Ndegéocello: Comet, Come to Me [ hiphop / jazz / soul ]
Az eddig más-más koncepcióban készült albumokat megjelentető művésznő ezúttal mintha egy „mindent bele”-lemezt szeretett volna.
Rage Budapest, A38 Hajó, október 1. 20:00 [ metal ]
A „germán metál” szóösszetételről egyesek hajlamosak hosszú hajú, partvisbajszos májgyilkosok időcsapdában sínylődő gyülekezetére asszociálni. Nos, a Rage-től – mint az egyik legalapvetőbb német metálzenekartól mi sem áll távolabb, mint a hasonló sztereotípiák.
 
Piano Guys: a crossover kísérletezők novemberben a Sportarénában
Először látogat Magyarországra a Piano Guys. A klasszikus zenét és a pop-rockot vegyítő crossover egyik legnépszerűbb amerikai formációja november 25-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
 
„A szocrock nem zenei stílusmeghatározás, hanem az együttes filozófiáját takarja” - Jurij
Magyarország egyetlen szocrockzenekara, a Jurij nemrég jelentette meg ősszel érkező nagylemezének előfutárát, a Vége van című kislemezt. A címadó dalhoz forgattak egy remek klipet is, közben a fesztiválozás is beindult a csapatnál. Az együttes körüli aktualitásokról Sándor Dániel dobos nyilatkozott.
 
„El kell viselniük minket” - Balkan Fanatik
Három év várakozás után jelent meg a Balkán Fanatik új, Feljött a nap című lemeze. Az együttes egyik motorja, Lepe nyilatkozott a Pesti Estnek az albumról, a zenekar körüli állandó változásokról, és hogy miért is nehéz velük együtt dolgozni.
2014. október 1., szerda

Malvin
Ez egy ilyen év
Kezdő borász
(Kezdő borász blog)
Kilenc mázsa szőlőt hoztam haza, és úgy döntöttem, hogy idén nem készítek bort. 16 mustfokos szőlőből nem érdemes.
Nem kell még leírni ezt az évjáratot
Frittmann János
(Mandiner)
Az idei szüret az egyik legnehezebb az utóbbi években Frittmann János szerint, aki a Mandinernek küldött szüreti beszámolójában leírta: biztosan lesznek jó minőségű borok a pincékben 2014-ben is.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.