Fellépők

Táncházak

Kedvenc helyek

Paul McCartney közös projecten dolgozik Lady Gagával
A Beatles egykori alapembere 72 évesen is szívesen kollaborál aktuális popelőadókkal. Kanye West után most Lady Gagával ír közös szerzeményeket, méghozzá a High in the Clouds című, jelenleg is készülő animációs filmhez, mely saját mesekönyvén alapul.
 
Niereich (A) Budapest, The Groove Budapest, május 22. 22:00
A New Generation Techno teret kér magának, méghozzá a Groove-ban, Csepelen. A néhol sith nagyúrra hajazó fizimiskájú, 34. évét taposó Niereich nem első ízben jár Magyarországon, ám annál nagyobb lelkesedéssel fogadja őt a hazai technoid közönség.
Agnostic Front: The American Dream Died [ hardcore ]
Az Agnostic Front a hardcore Motörheadje. Már csak abban az értelemben is, hogy sosem állt hozzájuk túl közel a straight edge mozgalom.
 
Selah Sue: Reason [ pop / r&b / soul ]
A közhiedelemmel ellentétben a 21. századi r’n’b nem szükségszerűen azonos Nicki Minaj, Lil Wayne vagy Chris Brown autotune-os nyerítésével.
 
Scott Weiland and the Wildabouts: Blaster [ blues / rock ]
Még a legnagyobb rajongói sem gondolták volna, hogy Weiland 2015-ben egy kifejezetten erős albummal hozakodik elő.
 
The Prodigy: The Day Is My Enemy [ breakbeat / electro ]
Papíron ugyanis semmi nem indokolja, hogy egy elektronikus formációt, mely fénykorát a 90-es évek közepén élte, manapság is megközelítőleg hasonló érdeklődés övezzen.
Slum Nightmare vol. 1. Budapest, PART, május 22. 15:00 [ hiphop ]
A hazai hiphoprajongók mennyországában mindennemű következmény nélkül lehet telegraffitizni a falakat, miközben ízig-vérig őszinte és profi underground rapperek tolják a rímeket feszes alapokra. Nos, valami hasonlót kínál az első Slum Nightmare fesztivál, mely már délután háromkor kezdetét veszi.
 
Megvan a Kingdom of Hegyalja himnusza
Az idei nagy visszatérő Borsodi Kingdom of Hegyalja megtalálta a tokaji bulik méltó himnuszát. A modern és fiatalos hangzást megtestesítő Saverne formáció legújabb dala, a Carry on az elektronikus stílusok különleges keverékével hódítja meg a fesztivál közönségét.
 
„Élni szeretni és tudni kell” – Interjú Csík Jánossal
Ötven év élményei egy különleges lemezbemutató koncerten. Csík János olyan művész-barátok közreműködésével áll színpadra, mint Ferenczi György és a Rackajam, Dresch Mihály, Pál István Szalonna vagy a Csík zenekar egyes tagjai.
 
„Nem kell azon aggódni, úgy játszol-e, mint Charlie Parker” - The Bad Plus
A The Bad Plus a kortárs amerikai jazz élvonalából érkezik. A trió leginkább feldolgozásairól ismert itthon, a Radioheadtől Ligeti Györgyig. A bőgőn játszó Reid Andersont New Yorkban értük el. Elmondta például, mit gondol az Oscar-nyertes filmről, a Whiplashről.
2015. május 22., péntek

Júlia, Rita
Olyan szomorú hallani, hogy valami nem létezik, aztán kiderül, hogy mégis, sőt, de még mennyire! Egyszerre merengő és sodró, szép és szomorú, érzékeny és ütős dalok egy remek zenekar jóvoltából!
A jelennek szeretnék élni
Gál Tibor
(Juniborbár)
2005-ben édesapámat hirtelen elvesztettük, én 19 éves voltam. 19 éves koráig az ember nem azon gondolkodik, hogy mivel váltsa meg a világot, meg miből fog élni. Interjú.
Tokaj és Somló felkötheti a gatyáját!
Gonda György
(Borászportál)
Négy-öt éven belül Tokaj és Somló felkötheti a gatyáját, mert a mátrai hárslevelű egyenrangú partnerként fog megjelenni az üvegekben.
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.