Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Nagy Karácsonyi PunkÜnnep 2014 Budapest, Dürer Kert, december 20. 17:00
A Ramones és a Bad Religion már igazolta, hogy a karácsony nagyon is kompatibilis a punkrock intézményével. A hazai színtér pedig már sokadszorra teszi ezt a Nagy Karácsonyi PunkÜnnep jóvoltából. A meghitt hangulatú rendezvény idén sem maradhat el.
 
Pegazusok, Jónás Vera és Antonia Vai a Hajón
Közösen lép fel december 26-án, Budapesten, az A38 Hajón a hazai zenei élet három új tehetsége, akiket az elmúlt egy-két évben fedezett fel magának a közönség és a kritika: Jónás Vera és Antonia Vai dalszerző-énekesnők és a Pegazusok Nem Léteznek.
Middlemist Red: Supersonic Overdrive [ indie / psychedelic ]
A Deezer-világverseny győztese oroszlánkörmeit 10 dalban, tömény 40 percben mutatja meg.
 
Machine Head: Bloodstone & Diamonds [ metal ]
Az utolsó Machine Head-lemez, az Unto The Locust finoman szólva is megosztotta a közönséget.
 
hiperkarma: Konyharegény [ alternative / indie ]
Bivalyerős visszatérő lemezzel jelentkezett 11 esztendő után a „nullás” évek legkarizmatikusabb alternatív sztárja.
 
KiSTeHéN: Szomjas nők [ alternative / pop / progressive / rock ]
A zenekarvezető szerint a Szomjas nők „progresszív pop-rock album, pofátlanul szabad…”; emellett kevésbé közéleti, inkább személyesebb hangvételű.
Egy Kiss Erzsi Zene lemezbemutató Budapest, Budapest Jazz Club, december 21. 20:00 [ experimental / pop ]
„Szabad a Szív" címmel jelent meg a legfrissebb EKEZ-korong. A 13 új dal – a hatodik album címéhez illeszkedve – meglehetősen tág határok közt mozog. Táncos funky, elszállós rock és balkániba oltott afro is felcsendül majd az aranyvasárnapi lemezbemutatón!
 
Group’N’Swing: Ember a show mögött…
Hazánk legkedveltebb swing zenekara a 2014-es évet egy vadonatúj show-műsorral koronázza meg, melyet a MOM Kulturális Központban először mutat be a közönségnek december 29-én.
 
„Ez a zene maga a pozitív életszemlélet” - Garami Funky Staff
Többségében saját szerzemények szerepelnek a Class FM műsorvezetője, Garami Gábor zenekara, a Garami Funky Staff első nagylemezén. A Péntek éjszaka című albumról, a gyerekkori álmokról, valamint a funky és a mulatós zene közötti párhuzamról is beszélgettünk a dobossal.
 
„Mindig a szívünkből zenéltünk” - Az Arénában ünnepel a Magna Cum Laude
Idén 15 éves a Magna Cum Laude, hogyan is mondhatna máshogy köszönetet rajongóinak az eltelt időért, mint egy fantasztikus új albummal, és egy hatalmas év végi koncerttel a Sportarénában. A jelenleg ötös felállásban működő csapatból Mező Misi énekes és Kara Misa szövegíró-basszusgitáros válaszolt kérdéseinkre.
3
2014. december 20., szombat

Teofil
Három elkeseredett, különböző korú nőt (Ónodi Eszter, Csákányi Eszter és Törőcsik Franciska) egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet.
A kiállítás a 19. század végi és 20. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be egy városi skanzen jellegét öltve, elsősorban enteriőrökön keresztül.
Kell-e még elemezgetni egy bor árát?
Ripka Gergely
(Táncoló Medve)
Talán már túl vagyunk azon, hogy egy bornak az ára tarkón vágjon minket. Facepalmozó-szkeptikusok úgyis lesznek mindig, ahogy kíváncsi hedonisták és rajongók is.
Ákost látni és
Gerényi Gábor
(Midi)
Ákos hiába űz sportot már több mint húsz éve abból, hogy a végletekig megossza a közönséget és a kritikát: a dolog vége csak az lett, hogy nem sok gondolkodnivaló akad, ha az első számú magyar popcsillagot akarjuk megnevezni.
20
11
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.