Fellépők

Táncházak

Kedvenc helyek

Elektronikus, maszkos metal a divideD-tól
Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb metalzenekara lépett a hazai színtérre divideD néven. A fémzene számos stílusa megmutatkozik a dalaikban, így a vájt fülűek ugyanúgy kihallhatják belőlük az Iron Maiden, a Linkin Park, a Deathstars és az In Flames hatásait.
 
Djabe feat. Steve Hackett (UK) Budapest, Opus Jazz Club (BMC), július 31. 20:00
A Djabe immár húsz éve a magyar fúziós jazz színtér egyik vezető zenekara, ugyanakkor a csapat csak az értelmező kéziszótárból ismeri az alkotói válság fogalmát. A Djabe első számú komponistája Barabás Tamás, aki etalonnak számít a hazai jazz bőgősök között.
Pro-Pain: Voice Of Rebellion [ hardcore / metal ]
A Voice Of Rebellion tehát - egy-két időhúzó szerzeményt leszámítva – korántsem sikeredett gyengére, sőt, kiemelkedik a csapat életművéből.
 
Jedi Mind Tricks: The Thief And The Fallen [ hiphop / rap ]
Érthetetlen dolog, hogy a Jedi Mind Tricksből miért nem lett House Of Pain-, vagy Wu-Tang Clan-népszerűségű rapcsapat, miközben szinte kivétel nélkül minőségi lemezeket tettek le az asztalra.
 
The Darkness: Last Of Our Kind [ rock ]
A manapság dúló retróhullám még sehol sem volt, amikor a brit Darkness már tökéletesen szórakoztató formában hasznosította újra a 70-es évek glam rockjának manírjait.
 
Mika: No Place In Heaven [ pop ]
A 2007-es Life In Cartoon Motion lemezzel Michael Holbrook Penniman libanoni-angol állampolgár kétség kívül új színt vitt a mainstream popzenébe. Vajon ez most is sikerül?
Zsidó Kulturális Fesztivál Budapesten
Klezmer, klasszikus zene, folk, jazz, rock, blues és független színház: augusztus 30-tól szeptember 6-ig a zsidó kultúra kerül reflektorfénybe Budapesten. A Zsidó Kulturális Fesztivál három történelmi helyszínen kínál változatos zenei és színházi programokat: a Dohány utcai zsinagógában, a Rumbach utcai zsinagógában, valamint a Goldmark teremben.
Heaven Street Seven búcsúkoncert, Fran Palermo Budapest, Budapest Park, augusztus 1. 19:00 [ alternative / rock ]
Ki gondolta volna annak idején, mikor a Wallflower klipje kijött, hogy a Heaven Street Seven lesz a hazai alternatív színtér egyik legmeghatározóbb zenekara? És a januári, huszadik születésnapi koncerten, hogy a csapat története még idén véget ér?
 
Koncz Zsuzsa különleges koncertre készül
Koncz Zsuzsa hosszú ideje nem adott önálló szabadtéri koncertet – ez a széria azonban augusztus 16-án véget ér, a művésznő ugyanis 2015-ös turnéjának egyik legizgalmasabb fellépésére készül: a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon áll a közönség elé.
 
„Szabadítsd fel az elmédet, és a hátsód magától követni fogja azt!”- James Copley (Electro Deluxe) [ funk / soul ]
A világ egyik legsikeresebb soul-funk formációja, az Electro Deluxe is fellép az idei Alba Regia Feszten. A francia csapat augusztus 3-án Székesfehérváron, a Hotel Magyar Király előtti téren varázsolja el a nagyérdeműt egy ingyenes koncerttel.
 
„Minden egyes koncertünk olyan mint egy esküvő” - Kolektif Istanbul
Törökország egyik legfontosabb világzenei exportcikke, az anatóliai és balkáni hagyományokat ötvöző Kolektif Istanbul zenekar a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ meghívására érkezik Magyarországra.
2015. július 31., péntek

Oszkár
Monumentális stadionhimnuszok, jóféle southern rock, döggel feltúrbózva: nem bonyolult, de annál hatásosabb a Black Stone Cherry receptje.
A tőkekirály
Tombor András
(Figyelő)
Nem tartom szerencsésnek, ha a közvélemény bírálatával találkozik egy döntéshozó vagy politikai szereplő, mert földet, szőlőt vásárol itt. Ez a fajta elköteleződés ugyanis számomra azt jelenti, hogy az illető hisz Tokaj jövőjében. Interjú.
5
11
Kapolcs és az üzlet
Komoróczki Tünde
(Fent és Lent)
2005-ben még sokkal több falura jutott sokkal kevesebb program, a kirakodóvásár kisebb területre koncentrálódott és talán Vigántpetenden volt, most a kapolcsi sziget és környékén a házak, kertek vannak tele árusokkal.
1
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.