Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

10 éves a Szimpla Kert! - 10+1 Koncertsorozat
Még nem késő bekapcsolódni a Szimpla 10+1 nevezetű koncertsorozatába. A romkocsmák alfája és omegája, vö.: eredője idén ünnepli tizedik évfordulóját, ezt pedig kellőképpen meg is ünneplik.
 
Bringin' It Back Fest Budapest, Dürer Kert, augusztus 6. 18:00
A metálrajongók évről-évre megkapják a maguk fesztiváljait, a hardcore azonban sajnos/szerencsére mindig is túl szűk szubkulturának bizonyult ahhoz, hogy egy többnapos rendezvény középpontjába kerüljön. Azért a Bringin' It Back Fest némi vigaszt jelenthet a HC-arcok számára.
Hippikiller: Mixtape from the Striped Room [ psychedelic / rock ]
A Mixtape from the Striped Room dalai underground hidak a 80-as évek még nem elcsépelt tájaira.
 
Me’Shell Ndegéocello: Comet, Come to Me [ hiphop / jazz / soul ]
Az eddig más-más koncepcióban készült albumokat megjelentető művésznő ezúttal mintha egy „mindent bele”-lemezt szeretett volna.
 
Mastodon: Once More 'Round The Sun [ metal / progressive ]
Aki az előző anyagot túl dallamosnak találta, most megnyugodhat: a Mastodon újra dühös.
 
Beat Dis: Revolt and Other Boring Things [ electronica / hiphop / indie / triphop ]
A zenekar több új taggal bővült, a zene pedig már inkább post-punk/indie, mint triphop.
Night Birds (USA), Fake Shakes, Fuseism Budapest, Kontra Klub, augusztus 4. 20:00
Ha egy zenekarról mindössze annyi információ áll rendelkezésünkre, hogy 2009-ben alakult, valamint, hogy kiadója a Fat Mike vezette Fat Wreck Chords, majdnem biztosak lehetünk benne, hogy az adott csapat a Rise Against-féle dallamos punk vonalon mozog.
 
Tribute zenekarok fesztiválja a Monostori Erődben
Tribute zenekarok első "bentlakásos" fesztiválját tartják csütörtöktől a komáromi Monostori Erőd falai között - tájékoztatta az MTI-t a Magyarországon első alkalommal megrendezendő zenei összejövetel szervezője.
 
„A szocrock nem zenei stílusmeghatározás, hanem az együttes filozófiáját takarja” - Jurij
Magyarország egyetlen szocrockzenekara, a Jurij nemrég jelentette meg ősszel érkező nagylemezének előfutárát, a Vége van című kislemezt. A címadó dalhoz forgattak egy remek klipet is, közben a fesztiválozás is beindult a csapatnál. Az együttes körüli aktualitásokról Sándor Dániel dobos nyilatkozott.
 
„El kell viselniük minket” - Balkan Fanatik
Három év várakozás után jelent meg a Balkán Fanatik új, Feljött a nap című lemeze. Az együttes egyik motorja, Lepe nyilatkozott a Pesti Estnek az albumról, a zenekar körüli állandó változásokról, és hogy miért is nehéz velük együtt dolgozni.
2014. augusztus 1., péntek

Boglárka, Boglár
Huszonnyolcadik alkalommal költöznek a népművészet mesterei a Budai Várba, hogy ismét elbűvöljék a látogatókat különleges tudásukkal.
Balatonról menetrend szerint repültem Prágába
Varga Sándor
(Repülni Jó)
Hétfőn szállt fel a Hévíz-Balaton repülőtérről először a Czech Airlines Prágába heti egy alkalommal repülő menetrendszerinti járata.
A Balatont már nem ciki szeretni
Kardos Gábor
(Index)
Ma a Balaton a legpozitívabb hazai brand. A legtöbb embernek nem egy tó vagy nyaralóhely csupán, hanem Magyarország napos oldala. Interjú.
7
3
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2012
Pesti Est Kft. az Est Media Group tagja.