Kedvenc helyek

Friss zene
Kid Rock: First Kiss [ country / rock ]
Dollármilliók ide vagy oda, Kid Rock bizonyos szempontból hálátlan sorsú előadó, akinek együtt kell élnie a Nickelback-szindrómával: tök mindegy, milyen lemezeket készít, mindig lesznek olyanok, akik találnak ürügyet, hogy zsigerből utálják őt.
Óriás: 0209 [ alternative / rock ]
Az underground zenei bulvársajtó napok óta egyetlen hírtől hangos: az Óriás utasszállító gépet repített a magyar heavy metal World Trade Centerébe. Egy hasonszőrű botrány mellett már-már elsikkadt az az információ, hogy a zenekar egy hatszámos EP-vel jelentkezett.
Bob Dylan: Shadows Of The Night [ country / rock ]
Bob Dylan malibui lakos idén májusban tölti be 74. életévét. Ez pedig barátok közt sem az az életszakasz, mikor a 60-as évek óta aktív zenészek rájönnek, hogy pályafutásuk során egyszer sem aknázták ki az avantgárd fúziós jazzben vagy a dubstepben rejlő lehetőségeket.
Björk: Vulnicura [ alternative / electro / pop ]
Björk irányában csak az tud közönyös lenni, aki elmúlt hatvanéves vagy életét egy űrszondához láncolva érte le. Ergo jó eséllyel még nem hallott a sajátos ábrázatú izlandi művésznőről. Ezt leszámítva pedig jellemzően kétféle álláspont létezik vele kapcsolatban.
Papa Roach: F.E.A.R. [ metal ]
A nu metal hullám egykori másodvonala mára már végleg kilehelte lelkét. Ám figyelembe véve a P.O.D., az Alient Ant Farm vagy a Crazy Town-kaliberű zenekarok munkásságát, ez nem feltétlenül tartozik a zenetörténet legtragikusabb eseményei közé.
Bloodbath: Grand Morbid Funeral [ death metal ]
Hol vannak már azok az idők, mikor a Paradise Lost-rajongók egy része agyalapi szamárköhögésben tört ki a Host lemez Depeche Mode-hatásai hallatán! A brit formáció ugyanis a 2000-es évek közepétől olyan műfaji hátraarcot abszolvált, mely a mai napig tart.
Lajkó Félix-Balázs János: Jelszó [ folk ]
A világ túlfelén, talán Pekingben talált egymásra a nagyszerű prímás és zongorista. A sztalkerek a 14 közös dal során olyan elzárt területekre engedik be a hallgatót – és egymást –, ami a sajátjuk volt eddig, de számukra is akad bőven meglepetés.
Middlemist Red: Supersonic Overdrive [ indie / psychedelic ]
A „neo-psych” hatalmas hazai ígérete első LP-jét az A38-on mutatta be novemberben. A Deezer-világverseny győztese oroszlánkörmeit 10 dalban, tömény 40 percben mutatja meg. Ha tökéletes „fíling”-re vágyunk, akkor bakelit formájában kérjük ajándékba!
Machine Head: Bloodstone & Diamonds [ metal ]
Az utolsó Machine Head-lemez, az Unto The Locust finoman szólva is megosztotta a közönséget. Robb Flynn frontember és Oscar-gyanús drámakirálynő ugyanis komolyan elhitte, hogy zenekarának jól állnak az ultramonumentális, ultrakomplex dalmonstrumok.
hiperkarma: Konyharegény [ alternative / indie ]
Bivalyerős visszatérő lemezzel jelentkezett 11 esztendő után a „nullás” évek legkarizmatikusabb alternatív sztárja. Sokan talán már lemondtak Bérczesi Róbertről, aki ezen anyaggal egyértelművé teszi, hogy aktuálisabb és bravúrosabb, mint valaha.
6789101112131415
10 / 504 oldal
Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.