Kedvenc helyek

Friss zene
Lajkó Félix-Balázs János: Jelszó [ folk ]
A világ túlfelén, talán Pekingben talált egymásra a nagyszerű prímás és zongorista. A sztalkerek a 14 közös dal során olyan elzárt területekre engedik be a hallgatót – és egymást –, ami a sajátjuk volt eddig, de számukra is akad bőven meglepetés.
Middlemist Red: Supersonic Overdrive [ indie / psychedelic ]
A „neo-psych” hatalmas hazai ígérete első LP-jét az A38-on mutatta be novemberben. A Deezer-világverseny győztese oroszlánkörmeit 10 dalban, tömény 40 percben mutatja meg. Ha tökéletes „fíling”-re vágyunk, akkor bakelit formájában kérjük ajándékba!
Machine Head: Bloodstone & Diamonds [ metal ]
Az utolsó Machine Head-lemez, az Unto The Locust finoman szólva is megosztotta a közönséget. Robb Flynn frontember és Oscar-gyanús drámakirálynő ugyanis komolyan elhitte, hogy zenekarának jól állnak az ultramonumentális, ultrakomplex dalmonstrumok.
hiperkarma: Konyharegény [ alternative / indie ]
Bivalyerős visszatérő lemezzel jelentkezett 11 esztendő után a „nullás” évek legkarizmatikusabb alternatív sztárja. Sokan talán már lemondtak Bérczesi Róbertről, aki ezen anyaggal egyértelművé teszi, hogy aktuálisabb és bravúrosabb, mint valaha.
KiSTeHéN: Szomjas nők [ alternative / pop / progressive / rock ]
Hivatkozási pont lett az Elviszlek magammal című, nyúlfejes lemez 2012-ben, és a zenekar itt onnan folytatja, ahol akkor abbahagyta. Most már, hogy „megszoktuk” és meg is szerettük a KiSTeHeNet, a hetedik lemez még messzebbre visz a nyúl üregébe.
Live: The Turn [ alternative / rock ]
Amekkora slágereket hozott össze pályafutása során, annyira kiábrándító véget ért a Live története a 2000-es évek végén. Tudniillik, az anyagi jellegű összeveszés barátok közt is méltatlan egy olyan zenekarhoz, mely egykor Run To The Water-kaliberű dalokat írt.
Cavalera Conspiracy: Pandemonium [ hardcore / metal ]
A minőségi szőlőszármazék és Max Cavalera között az a különbség, hogy előbbi nemesedik a kor előrehaladtával. Utóbbit azonban az öregedés egyre kínosabb megnyilvánulásokra készteti. És sajnos nem feltétlenül csak sajtónyilatkozatok szintjén.
Bush: Man On The Run [ alternative / rock ]
A Busht annak idején úgy emlegették, mint a legamerikaibb brit rockzenekart – korántsem alaptalanul. Tudniillik, a londoni csapat abból a génlaboratóriumból bukkant elő 90-es évek közepén, melyben futószalagon gyártották le a Pearl Jam népes klónhadseregét.
Slipknot: .5: The Gray Chapter [ metal ]
Sokan öt forintot nem tettek volna rá, hogy valaha még készül Slipknot-lemez. A baljós előjelek közül jelentéktelenebbnek bizonyult, hogy Corey Taylor olyannyira következetesen nyilatkozott a készülő lemezről, mint Dave Mustaine legrosszabb periódusaiban.
The Devil’s Trade: Those Miles We Walked Alone [ acoustic / folk / southern rock ]
Az egyszemélyes zenekar nem ritka jelenség a hazai színtéren. Az azonban már sokkal inkább, hogy valaki egy szál akusztikus gitár társaságában is képes olyan produkcióval előállni, amely nekifutásból szaggatja ki a hallgatóság szívét.
78910111213141516
11 / 504 oldal
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.