Kedvenc helyek

Friss zene
John Frusciante: Enclosure [ alternative / experimental / rock ]
Ha létezik zenész, akit nem lehet zenei prostitúcióval vádolni, akkor az nem más, mint John Frusciante. Nem kétséges ugyanis, hogy anyagi szempontból élete egyik legelhibázottabb döntését hozta meg, mikor úgy döntött, otthagyja a világ egyik legnépszerűbb formációját.
Arch Enemy: War Eternal [ death metal ]
Angela Gossownak nem kellett különösebben strapálnia magát azért, hogy Johan Liiva „énekes” (emlékszik még rá valaki egyáltalán?) távozása után elfogadtassa magát a rajongókkal. Sőt, igen rövid idő alatt a csilingelő hangú frontasszony vált a zenekar arcává.
Black Label Society: Catacombs Of The Black Vatican [ metal ]
Zakk Wylde olyannyira híve a radikális zenei reformoknak, mint Lemmy a hatha jógának. Mint azt az AC/DC példája is bizonyítja, ezzel önmagában nem is lenne semmi baj. Feltéve, ha az adott zenész a jól megszokott műfajban újra és újra tudja hozni a megbízhatóan magas minőséget.
Damon Albarn: Everyday Robots [ alternative / indie / pop / triphop ]
A brit popzene reneszánsz embere első szerzői szólólemezével kilépett az eddigi Blur- és Gorillaz-skatulyákból, és egy kísérletező kedvű, elektronikus indie/post-triphop/soullemezt tett le az asztalra, amely azért mindeközben nagybetűs popzene a javából. David Bowie, Paul McCartney és James Blake együtt csettint a nyelvével.
Pixies: Indie Cindy [ alternative / rock ]
A jó hír, hogy a Pixies 23 év után új lemezzel jelentkezik, a rossz, hogy ez tulajdonképpen a közelmúltban sorban kiadott 3 EP-jük egy lemezre másolva.
Prong: Ruining Lives [ alternative / metal ]
A Régen Minden Jobb Volt Mozgalom 90-es évekbeli metálra szakosodott alegységei többek között olyan nevekkel bizonyítanák hitvallásukat, mint pl. a Fight, a Down, a Machine Head, a Type O Negative vagy a Prong. Mert, hogy utóbbi zenekarnak is megvoltak a maga alapvetései.
Sebastian Bach: Give ’em Hell [ glam / metal / rock ]
A nagy újjáalakulásban bízó Skid Row-rajongók talán még siralmasabb helyzetben vannak, mint azok, akik remegve várják Axl Rose és Slash könnyes összeborulását Elton John Sacrifice című számának dallamaira. No, de lehet, hogy voltaképpen rendjén is van ez így.
Wovenhand: Refractory Obdurate [ alternative / country / folk rock ]
A Wovenhand néven alkotó David Eugene Edwards az a denveri alternatív neo-folk/post-punk előadó, aki rajong a Muzsikásért és már több ízben is koncertezett velük közösen. Sőt, a Betyárnótát fel is dolgozta.
Petruska András: Metropolita [ indie / pop ]
Petruska András régóta esedékes első nagylemeze tökéletes természetességgel vegyíti a kortárs akusztikus indie popot a magyar zenei hagyománnyal. Az időzítés pedig azért bravúros, mert a dalok címei egybeesnek legújabb metróvonalunk állomásainak nevével. Megérte várni.
Sonata Arctica: Pariah’s Child [ metal ]
A Sonata Arctica a korai időkben olyan volt, mint egy Stratovariusról mintázott matrjoska baba legkisebb eleme. A finn fiúcskák aztán idővel felnőttek, és egyre inkább eltávolodtak egykori példaképeiktől. Az utóbbi néhány lemezen pedig megtalálták saját hangjukat.
10111213141516171819
14 / 504 oldal
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.