Kedvenc helyek

Friss zene
Kispál és a Borz: Hang és fény
A 2000. szeptember 11-re ígért Velőrózsák című új Kispál-anyag ízelítője ez a három szám, mely az albumon már egy újabb keverésben fog szerepelni.
Hiperkarma: Dob+basszus
(1g/Warner) A BlaBla egykori vezérének, Bérczesi Róbertnek az új projektjéről, a programozott, groove-os alapokra helyezett gitárdalokban utazó Hiperkarmáról már írtunk a Könnyű rovatban. Aki nem tudja kivárni a 2000 szeptemberében megjelenő remek Hiperkarma-albumot, az vesse rá magát erre a maxira, melyen a Dob+basszus című slágervárományos mellett a melankolikus Sosem voltunk senkik is megelőlegezi a változatos, szövegi ötletekben is tobzódó albumot.
Maxim featuring Skin: Carmen Queasy
(XL/HMK) Egyes házasságok a mennyben köttetnek, egyesek a pokolban. Itt ez utóbbiról van szó: Maxim, a Prodigy horrornégere - aki mióta nem láttuk, tekintélyes rasztafrizurát növesztett - egy duett erejéig befűzte a szintén angol Skunk Anansie rockzenekar kopasz feka énekesnőjét, a biszex Skint. Ez a Maxim!
Oasis: Standing On The Shoulder Of Giants
(Big Brother / Sony)Elégedetten veheti kezébe kedvenc zenekara negyedik stúdiólemezét az Oasis-rajongó: világuralmat sugalló borító, találó cím és az első saját kiadójuknál megjelent anyag. Aztán hallgathat nagyokat: bigbeates nyitószámot, az első Liam-szerzeményt és kissé tanácstalan útkeresést az óriások vállán álló együttestől.
Babybird: Bugged
(Echo/Roadrunner/Record Express) Stephen Jonest nem szabad összetéveszteni Steven Jonesszal, a Sex Pistols gitárosával. Valószínűleg ő sem akarja, talán ezért is vette fel a Baby Bird művésznevet. Sheffieldi hősünk a nyolvanas évek vége óta készítgette barkácsfelvételeit, melyeket azonban csak 1995-től kezdett megjelentetni magánkiadású albumain - viszont másfél év alatt kiadott ötöt!
Suzanne Vega: Tried And True - Limited Edition
(A&M/Universal) Ez az új kiadvány valójában az 1998 őszén kijött besztoflemez bővített újrakiadása, melynek egyik CD-jén az a már ismert 17 számos slágerválogatás hallható (rajta az összes híres Vega-dal, köztük a Tom's Diner sikerremixe, plusz két 1998-as felvétel, a Rosemary és a Book & A Cover), a második CD-re viszont egy 6 számos, 23 perces koncertfelvétel került az 1999-es Torhout/Wechter fesztiválról, ahol a New York-i akusztikus gitáros énekesnő egyetlen basszusgitáros kíséretében lépett fel.
The Filth And The Fury - A Sex Pistols Film (filmzenelemez)
(Virgin/EMI) Julien Temple filmrendező húsz évvel A Nagy rock'n'roll svindli című filmje után ismét visszatért a Sex Pistols együttes történetéhez. The Filth And The Fury (A mocsok és a düh) című új dokumentumfilmje ezúttal nem Malcolm McLaren menedzser szemszögéből tekint vissza az eseményekre, mint a ... Svindli tette, hanem a zenekar verzióját illusztrálja.
The Corrs: In Blue
(Atlantic/Warner) Az utóbbi évek legjövedelmezőbb ír exportcikkének a Corr testvérek számítanak: három igen dekoratív leányzó (a dobos Caroline, a hegedűs Sharon, és a fő énekesnő, a néha pikulázó Andrea, aki rendszeres dobogósa a popsztár-szépségszavazásoknak) meg a csúnyácska, szemüveges bátyus (a gitáros Jim).
Buena Vista Social Club
(World Circuit/BMG) Joggal kérdezhetitek, hogy kerül ebbe a magát aktuálisnak hirdető rovatba egy lemez, ami 1997 óta piacon van, 1998-ban kapott is egy Grammy-díjat "tradicionális trópusi latin" kategóriában, és már többmillió fogyott belőle szerte a világon, sőt még Wim Wenders is rendezett egy nagy sikerű dokumentumfilmet a hozzá kapcsolódó turnéról.
Artful Dodger & Robbie Craig feat. Craig David: Woman Trouble
(London/Warner) A "UK garage" név alatt futó irányzat új megaslágere a Sweet Female Attitude-féle Flowers Sunship-mixe után.
Játék
Maja mindenképp szeretne részt venni a vidék legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, ám túlzott lelkesedésével a méhecske magára haragítja a méhbirodalom császárnőjét.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.