Kedvenc helyek

Friss zene
Tom Jones: Best Of Tom Jones - The Tiger
(Warner) Hú, ez nagyon béna! A matrica Greatest Hits válogatást hirdet az épp sokadik virágzását élő walesi playboytól, benne duetteket Chaka Khannal, Dionne Warwickkal, Tina Turnerrel, Dusty Springfielddel. Nos, ez mind igaz, azzal a szépséghibával, hogy - az Art Of Noise-zal közös Kiss 1988-as stúdiófelvételének kivételével - csupa hetvenes-nyolcvanas évekbeli koncertfelvételről van szó, melyek elejéről és végéről több kevesebb sikerrel megpróbálták levágni vagy lekeverni a tapsot.
Engelbert Humperdinck: Engelbert At His Very Best
(Universal) Engelbert Humperdinck (született: Arnold George Dorsey, 1936) a hatvanas évek végének, hetvenes évek elejének érzelgős varietéénekese nem akart lemaradni egykori kollégájától, a napjainkban sokadvirágzását élő Tom Jonestól, kiadott hát egy válogatáslemezt 12 régi slágerével, melyek mellé nyolc vadonatúj felvételt is készített, köztük egy Mavericks- és egy No Mercy-szám feldogozását is.
Heather Small: Proud
(BMG) Az M People énekesnőjének, a duplaszájú Heather Smallnak az első szólóalbuma szépen odatehető zenekara sikerlemezei mellé, noha ez a kivételes hangú fekete csaj itt inkább a soulra, mint a dance-re helyezi a hangsúlyt.
French Affair: Desire
(BMG) A French Affair projekt azzal szolgálja meg nevét, hogy az énekesnő az angol szövegek közepette időnként franciázik is egy kicsit. Olyanokat mond azon a frivol nyelven, hogy "ó, szerelmem, hadd érintselek meg." A német kultúrkörben kisebb ötletből is lett már sikerprodukció.
Fishbone & The Familyhood Nextperience presents The Psychotic Friends Nuttwerx
(Hollywood Records/Record Express) A világ egyik legőrültebb, legvirgoncabb zenekara, a Fishbone mögött két évtizedes múlt áll, ami hihetetlenül hangzik, ha valaki először ezt az új albumot hallja tőlük. A Los Angeles-i feka zenekar kulcstagjai, Angelo Moore (ének, fúvósok), Norwood Fisher (basszus, ének) és Dirty Walter A. Kibby II (ének, fúvósok) ugyanis olyan lehengerlő keveréket kotyvasztanak és zúdítanak a hallgatóra funkból, rockból, skából, reggae-ből, soulból meg más egyebekből, hogy az meghazudtolja érett korukat.
Duran Duran: Pop Trash
(Hollywood/Record Express) Akárcsak a Pet Shop Boysnak, a Duran Durannak sem kellett visszatérő lemezzel meglovagolnia a nyolcvanas évek aktuális reneszánszát - ugyanis el sem mentek. Bő két évtizedes, kanyargós karrier áll mögöttük, az új romantikus tinibálványságot egész jól túlélték és amikor a nyolcvanas évek végén a Frank Zappa mellől jött Warren Cuccurullo lett az új gitárosuk, izgalmas zenei dimenziók nyíltak meg előttük.
Heaven Street Seven: Cukor
(1g/Warner) Másfél évvel azután, hogy az angolul éneklő magyar zenekarok egyik zászlóshajója, a Heaven Street Seven - a rokonlélek Quimby sikeres nyelvcseréjén felbátorodva - négy dalt is magyarul adott elő Budapest Dolls című albumán, megjelent a csapat új lemeze, 12 magyar nyelven írott slágerrel.
The Cure: Bloodflowers
(Fiction / Universal)A tizenegyedik Cure-sorlemez felülmúlja az előző kettőt (Wish - 1992, Wild Mood Swings - 1996), de nem közelíti meg a nyolcvanas évek eredeti minőségét. A Bloodflowers egy öreges dark album, de legalább egységes gitárrockból hajtott ki.
Little Boots: Nocturnes [ electronica / pop ]
Az elektropunk-dívából toplistás diszkósztárrá lett Little Boots ígéretével ellentétben nem váltott sötétebb hangra második albumán, hanem megmaradt Kylie Minogue gyermekének, de rajongói ezt valószínűleg egyáltalán nem bánják.
Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.