Kedvenc helyek

Friss zene
Babybird: Bugged
(Echo/Roadrunner/Record Express) Stephen Jonest nem szabad összetéveszteni Steven Jonesszal, a Sex Pistols gitárosával. Valószínűleg ő sem akarja, talán ezért is vette fel a Baby Bird művésznevet. Sheffieldi hősünk a nyolvanas évek vége óta készítgette barkácsfelvételeit, melyeket azonban csak 1995-től kezdett megjelentetni magánkiadású albumain - viszont másfél év alatt kiadott ötöt!
Suzanne Vega: Tried And True - Limited Edition
(A&M/Universal) Ez az új kiadvány valójában az 1998 őszén kijött besztoflemez bővített újrakiadása, melynek egyik CD-jén az a már ismert 17 számos slágerválogatás hallható (rajta az összes híres Vega-dal, köztük a Tom's Diner sikerremixe, plusz két 1998-as felvétel, a Rosemary és a Book & A Cover), a második CD-re viszont egy 6 számos, 23 perces koncertfelvétel került az 1999-es Torhout/Wechter fesztiválról, ahol a New York-i akusztikus gitáros énekesnő egyetlen basszusgitáros kíséretében lépett fel.
The Filth And The Fury - A Sex Pistols Film (filmzenelemez)
(Virgin/EMI) Julien Temple filmrendező húsz évvel A Nagy rock'n'roll svindli című filmje után ismét visszatért a Sex Pistols együttes történetéhez. The Filth And The Fury (A mocsok és a düh) című új dokumentumfilmje ezúttal nem Malcolm McLaren menedzser szemszögéből tekint vissza az eseményekre, mint a ... Svindli tette, hanem a zenekar verzióját illusztrálja.
The Corrs: In Blue
(Atlantic/Warner) Az utóbbi évek legjövedelmezőbb ír exportcikkének a Corr testvérek számítanak: három igen dekoratív leányzó (a dobos Caroline, a hegedűs Sharon, és a fő énekesnő, a néha pikulázó Andrea, aki rendszeres dobogósa a popsztár-szépségszavazásoknak) meg a csúnyácska, szemüveges bátyus (a gitáros Jim).
Buena Vista Social Club
(World Circuit/BMG) Joggal kérdezhetitek, hogy kerül ebbe a magát aktuálisnak hirdető rovatba egy lemez, ami 1997 óta piacon van, 1998-ban kapott is egy Grammy-díjat "tradicionális trópusi latin" kategóriában, és már többmillió fogyott belőle szerte a világon, sőt még Wim Wenders is rendezett egy nagy sikerű dokumentumfilmet a hozzá kapcsolódó turnéról.
Artful Dodger & Robbie Craig feat. Craig David: Woman Trouble
(London/Warner) A "UK garage" név alatt futó irányzat új megaslágere a Sweet Female Attitude-féle Flowers Sunship-mixe után.
Busta Rhymes: Anarchy
(Elektra/Warner) A Leaders Of The New School tagjaként feltűnt kétméteres keleti parti rapszörnyeteg, a magát nem túl komolyan vevő Busta Rhymes előző két szólóalbuma - az 1998-as When Disaster Strikes (Amikor beüt a katasztrófa) és az 1999-es E.L.E. (Kihalást előidéző esemény) - is világvége hangulatban fogant, így nem meglepő, hogy az Anarchy is vesztébe rohanó civilizációnk válságjelenségeire reflektál.
Jeff Buckley: Mystery White Boy - Live '95-'96
(Sony) Jeff Buckley 1997-ben, 31 éves korában halt meg. Nem kábítószer-túladagolásban, mint apja, Tim Buckley, a hatvanas-hetvenes évek fordulóján folkos, dzsesszes körökben nagyra tartott énekes-trubadúr. Nem, Jeff - hülyéskedésből - ruhástól fürdött a Mississippiben, és belefulladt. Generációjának egyik legzseniálisabb dalszerző-gitáros-énekese volt, műfajok felett álló, páratlan hangú, ihletett előadó.
Slipknot: Slipknot
(Roadrunner/Record Express) Én nem vagyok metalista... Néhány hónapja a Scream 3 filmzenelemezen meghallgattam a modern amerikai metálszíntér seregszemléjét, de a tucatnyi ifjú előadóból csak egyetlen egy akadt, amelyikben bármi egyéniséget láttam/hallottam: a Slipknot. A daluk hatásos volt, brutális, alig 2 és fél perces... és volt dallama, igazi, jól énekelt, emlékezetes dallama. Mármint a refrénben, mert a verze az sepulturás hörgés-zúzás volt dupla lábdobbal. Ez a Slipknot receptje, ez a kettősség.
Bomfunk MC's: In Stereo
(Sony) A Bomfunk MC's nevű finn duó finn nemrégiben hatalmas sikert aratott nálunk is a Freestyler című slágerrel. Az együttest hivatalosan két huszonéves fiatalember, DJ Gizmo és félig jamaikai származású rapper, B.O.W alkotja, de mögöttük egy öreg róka áll, Jaako 'JS16' Salovaara, aki a számokat is írja és a produceri munkákat végzi.
Játék
Egy amerikai kisvárosban egy öngyilkos hajlamokkal megáldott tinédzsernek nemcsak a saját démonaival kell megküzdenie, hanem egy természetfölötti gyilkos ördögi tervét is meg kell akadályoznia.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.