Kedvenc helyek

Friss zene
Tom Jones: Best Of Tom Jones - The Tiger
(Warner) Hú, ez nagyon béna! A matrica Greatest Hits válogatást hirdet az épp sokadik virágzását élő walesi playboytól, benne duetteket Chaka Khannal, Dionne Warwickkal, Tina Turnerrel, Dusty Springfielddel. Nos, ez mind igaz, azzal a szépséghibával, hogy - az Art Of Noise-zal közös Kiss 1988-as stúdiófelvételének kivételével - csupa hetvenes-nyolcvanas évekbeli koncertfelvételről van szó, melyek elejéről és végéről több kevesebb sikerrel megpróbálták levágni vagy lekeverni a tapsot.
Engelbert Humperdinck: Engelbert At His Very Best
(Universal) Engelbert Humperdinck (született: Arnold George Dorsey, 1936) a hatvanas évek végének, hetvenes évek elejének érzelgős varietéénekese nem akart lemaradni egykori kollégájától, a napjainkban sokadvirágzását élő Tom Jonestól, kiadott hát egy válogatáslemezt 12 régi slágerével, melyek mellé nyolc vadonatúj felvételt is készített, köztük egy Mavericks- és egy No Mercy-szám feldogozását is.
Heather Small: Proud
(BMG) Az M People énekesnőjének, a duplaszájú Heather Smallnak az első szólóalbuma szépen odatehető zenekara sikerlemezei mellé, noha ez a kivételes hangú fekete csaj itt inkább a soulra, mint a dance-re helyezi a hangsúlyt.
French Affair: Desire
(BMG) A French Affair projekt azzal szolgálja meg nevét, hogy az énekesnő az angol szövegek közepette időnként franciázik is egy kicsit. Olyanokat mond azon a frivol nyelven, hogy "ó, szerelmem, hadd érintselek meg." A német kultúrkörben kisebb ötletből is lett már sikerprodukció.
Fishbone & The Familyhood Nextperience presents The Psychotic Friends Nuttwerx
(Hollywood Records/Record Express) A világ egyik legőrültebb, legvirgoncabb zenekara, a Fishbone mögött két évtizedes múlt áll, ami hihetetlenül hangzik, ha valaki először ezt az új albumot hallja tőlük. A Los Angeles-i feka zenekar kulcstagjai, Angelo Moore (ének, fúvósok), Norwood Fisher (basszus, ének) és Dirty Walter A. Kibby II (ének, fúvósok) ugyanis olyan lehengerlő keveréket kotyvasztanak és zúdítanak a hallgatóra funkból, rockból, skából, reggae-ből, soulból meg más egyebekből, hogy az meghazudtolja érett korukat.
Duran Duran: Pop Trash
(Hollywood/Record Express) Akárcsak a Pet Shop Boysnak, a Duran Durannak sem kellett visszatérő lemezzel meglovagolnia a nyolcvanas évek aktuális reneszánszát - ugyanis el sem mentek. Bő két évtizedes, kanyargós karrier áll mögöttük, az új romantikus tinibálványságot egész jól túlélték és amikor a nyolcvanas évek végén a Frank Zappa mellől jött Warren Cuccurullo lett az új gitárosuk, izgalmas zenei dimenziók nyíltak meg előttük.
Heaven Street Seven: Cukor
(1g/Warner) Másfél évvel azután, hogy az angolul éneklő magyar zenekarok egyik zászlóshajója, a Heaven Street Seven - a rokonlélek Quimby sikeres nyelvcseréjén felbátorodva - négy dalt is magyarul adott elő Budapest Dolls című albumán, megjelent a csapat új lemeze, 12 magyar nyelven írott slágerrel.
The Cure: Bloodflowers
(Fiction / Universal)A tizenegyedik Cure-sorlemez felülmúlja az előző kettőt (Wish - 1992, Wild Mood Swings - 1996), de nem közelíti meg a nyolcvanas évek eredeti minőségét. A Bloodflowers egy öreges dark album, de legalább egységes gitárrockból hajtott ki.
Little Boots: Nocturnes [ electronica / pop ]
Az elektropunk-dívából toplistás diszkósztárrá lett Little Boots ígéretével ellentétben nem váltott sötétebb hangra második albumán, hanem megmaradt Kylie Minogue gyermekének, de rajongói ezt valószínűleg egyáltalán nem bánják.
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.