Kedvenc helyek

Friss zene
Eagles Of Death Metal: Zipper Down [ alternative / rock ]
Vajon mennyire lehet sikeres egy hobbiprojekt, mely farzsebből előkapott rock’n’roll dalokban utazik, és nem mellesleg magáénak tudhatja az univerzum egyik leghülyébb zenekari nevét? Nos, a Puscifer mellett az Eagles Of Death Metal is megadja a nyilvánvaló választ.
Ghost: Meliora [ classic rock / metal / rock ]
Vajon mi lett volna a KISS sorsa, ha Gene Simmons anno azt mondja: „hagyjál már, az arcfestés a bohócok kiváltsága!” Nem elképzelhetetlen, hogy zrt. helyett jelenleg is zenekarként üzemelne. Ugyanakkor arénák helyett jó eséllyel csak tágasabb rockklubokat töltene meg.
Deti Picasso: Motherland [ folk / rock ]
A kvartett Budapesten élő örmény testvérpárosát mostanában a Wattican Punk Ballet féktelen varietéin láthattuk-hallhattuk. Az anyazenekar 6. albuma viszont méltó tisztelgés a szülőföld előtt: megelevenednek rajta egy elzárt hegyi falu ünnepei, de kristálytiszta patakparti idillt és rockba hajló panoráma-képeslapot is kapunk - elsőként mi, a Pesti Est szerkesztősége.
Slayer: Repentless [ metal ]
A 21. századi metállemezek közül egyedül talán a 13 című Black Sabbath-művet övezte hasonló kétségekkel vegyes várakozás, mint a Slayer új albumát. És valljuk be, a tornyosuló kérdőjelek korántsem voltak alaptalanok, kiváltképp ez utóbbi kiadvány esetében.
Chris Cornell: Higher Truth [ country / rock ]
Dogma: attól, hogy egy zenekar több alapművet is letett az asztalra vagy ne adj’ isten, részese volt egy komplett zenei forradalom elindításának, még az égvilágon semmi nem garantálja, hogy a csapat tagjai szólóban ne lennének képesek minősíthetetlen produkcióra.
Five Finger Death Punch: Got Your Six [ metal ]
Már szinte minden napra jut egy olyan interjú, ahol a rock/metal színtér alapemberei a műfaj agóniáját taglalják. És kár is lenne tagadni, hogy a fiatalabb formációk között már nincs túltengés azok közül, akik képesek lennének önerőből sportcsarnokokat megtölteni.
Iron Maiden: The Book Of Souls [ metal ]
Egy olyan zenekarnak, mely hét alapművet írt pályafutása során – merthogy a debütáló lemeztől a Seventh Son Of A Seventh Sonig az összes Iron Maiden-lemeznek kijár ez a titulus - már rég nincs mit bizonyítania. És tét nélküliség olykor nincs jó viszonyban a kreativitással.
Natalie Imbruglia: Male [ country / pop ]
Natalie Imbruglia joggal pályázhatna az ausztrál Joan Osborne vagy Meredith Brooks címre. Értsd: a közepesen művelt hallgató lazán elvérezne egy kvízműsorban, ha egynél több slágerét kellene eldúdolnia. Pedig a Male már Natalie ötödik nagylemeze.
Pro-Pain: Voice Of Rebellion [ hardcore / metal ]
A 2013-as The Final Revolution-lemez igencsak meglepte azokat, akik már letettek arról, hogy Gary Meskilék valaha is olyan albumot fognak összehozni, mely a Foul Taste Of Freedom című debütáló alapművel is képes felvenni a versenyt.
Jedi Mind Tricks: The Thief And The Fallen [ hiphop / rap ]
Érthetetlen dolog, hogy a Jedi Mind Tricksből miért nem lett House Of Pain-, vagy Wu-Tang Clan-népszerűségű rapcsapat, miközben szinte kivétel nélkül minőségi lemezeket tettek le az asztalra. Az egyetlen ésszerű magyarázat a kiadói bénázás lehet.
45678910111213
8 / 505 oldal
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.