Kedvenc helyek

Friss zene
Nightwish: Endless Forms Most Beautiful [ metal ]
Legutóbb ugyebár ott hagytuk abba, hogy a két albumot is feléneklő Anette Olzont kirúgták a Nightwish-ből, a szakítás pedig csupán egyetlen szempontból sikeredett ízlésesebbre, mint elődjével: neki nem írtak utólag Bye Bye Beautiful kaliberű búcsúdalt.
Therapy?: Disquiet [ alternative / punk / rock ]
Zenei alapművet írni nem mindig kifizetődő dolog, főleg, ha olyan formációról van szó, melynek lételeme a kísérletezés és a folyamatos változás. Márpedig, ha létezik zenekar, mely sosem gyártotta le ugyanazt a lemezt, az az észak-ír Therapy?.
Cloud 9+: Supernova [ drumandbass / hiphop ]
A közhiedelemmel ellentétben nem csak rockzenei körökben népszerűek azok a sirámok, melyek szerint a hazai zenész meggebedhet a próbateremben és a stúdióban, a zenei túlkínálat, a hallgatói közöny és a muzikális háttérhatalom ellehetetleníti az újonnan alakult formációkat.
Madonna: Rebel Heart [ dance / pop ]
Hogy Madonna pontosan mikor lépett a KISS nyomdokaiba, arról hosszasan lehetne vitatkozni. Arról viszont aligha, hogy Gene Simmonsékhoz hasonlóan már jó ideje brutális extraprofitot termelő zrt.-ként, mintsem művészi értéket közvetítő előadóként üzemel.
Adrenaline Mob: Dearly Departed [ metal / progressive / rock ]
Aki az utóbbi időben lemaradt volna az Adrenaline Mobbal kapcsolatos híradásokról: Mike Portnoy dobos úgy döntött, inkább magasztos nyilatkozatháborúkba öli felesleges energiáit, mint hogy hasonló botcsinálta projektekben zörögjön, így távozott a zenekarból.
Kid Rock: First Kiss [ country / rock ]
Dollármilliók ide vagy oda, Kid Rock bizonyos szempontból hálátlan sorsú előadó, akinek együtt kell élnie a Nickelback-szindrómával: tök mindegy, milyen lemezeket készít, mindig lesznek olyanok, akik találnak ürügyet, hogy zsigerből utálják őt.
Óriás: 0209 [ alternative / rock ]
Az underground zenei bulvársajtó napok óta egyetlen hírtől hangos: az Óriás utasszállító gépet repített a magyar heavy metal World Trade Centerébe. Egy hasonszőrű botrány mellett már-már elsikkadt az az információ, hogy a zenekar egy hatszámos EP-vel jelentkezett.
Bob Dylan: Shadows Of The Night [ country / rock ]
Bob Dylan malibui lakos idén májusban tölti be 74. életévét. Ez pedig barátok közt sem az az életszakasz, mikor a 60-as évek óta aktív zenészek rájönnek, hogy pályafutásuk során egyszer sem aknázták ki az avantgárd fúziós jazzben vagy a dubstepben rejlő lehetőségeket.
Björk: Vulnicura [ alternative / electro / pop ]
Björk irányában csak az tud közönyös lenni, aki elmúlt hatvanéves vagy életét egy űrszondához láncolva érte le. Ergo jó eséllyel még nem hallott a sajátos ábrázatú izlandi művésznőről. Ezt leszámítva pedig jellemzően kétféle álláspont létezik vele kapcsolatban.
Papa Roach: F.E.A.R. [ metal ]
A nu metal hullám egykori másodvonala mára már végleg kilehelte lelkét. Ám figyelembe véve a P.O.D., az Alient Ant Farm vagy a Crazy Town-kaliberű zenekarok munkásságát, ez nem feltétlenül tartozik a zenetörténet legtragikusabb eseményei közé.
567891011121314
9 / 503 oldal
Játék
A műfaját posztapokaliptikus turbópopként definiáló Einstand garantálja a forró hangulatot.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.