Kedvenc helyek

Friss zene
101 Reykjavík (filmzenelemez)
(EMI) Augusztus végén megjelenik Björk új lemeze, ám addig is hallatja jégcsapmuzsikáját Izland, közelebbről Björk egykori zenekarának, a Sugarcubesnak a másik kulcsfigurája, az évek óta hallgató Einar Örn Benediktsson, aki most a Blur (és a Gorillaz) frontemberével, Damon Albarnnal készített kísérőzenét a 101 Reykjavík című pörgős izlandi krimihez.
108: 18.61 [ hardcore / metal / punk ]
Bármilyen bizarrul is hangzik, van olyan, hogy krisnás hardcore, illetve legalább egy ilyen zenekar biztosan létezik. A 108 nagy nevet vívott ki magának a színtéren, a 18.61 azonban az utolsó lemez az együttes énekesével, Robert Fish-sel, aki elhagyja cimboráit. Hogy mi lesz utána, az egyelőre titok, addig viszont itt ez a meglehetősen tömény album.
127 Hours Soundtrack
"Kell, hogy legyen valami kémiai anyag az agyunkban, ami megkülönböztet minket az állatoktól." - hangzik el a filmzene első dalában, és ezzel a felütéssel valamennyire a film felfejtését is elkezdhetjük, mivel egy csapdába került ember történetét látjuk, akinek át kell értékelnie az életét, és ott kell hagynia valamit magából a kelepcében, hogy tovább élhessen. Danny Boyle új filmje hatalmas kritikai siker, a soundtrack pedig rendkívül változatos hallgatnivaló.
16 Horsepower: Olden
(Glitterhouse / Neon Music)A 16 Horsepower – ha nem is maximális, de egységekben mérhető – (ló)erőbedobással van jelen a rockzenei színtéren, akkor is, ha éppen szünetel működése. David Eugene Edwards mostanában Woven Hand nevű projektére koncentrált (lásd: Blush Music), de az anyazenekar rajongói sem maradnak hoppon: itt van nekik a korai ritkaságokat (demó- és koncertfelvételeket) csokorba szedő Olden.
16 Horsepower: Secret South
(Glitterhouse/Művész mozi zeneboltja) Ez a lemez külföldön még tavasszal jelent meg, de mivel csak most kapott hivatalos magyarországi terjesztőt, ezért joggal járhat ki neki "a hét albuma" titulus, főleg hogy a zenekar néhány napja játszott nálunk, és nagyrészt erre a lemezanyagra támaszkodva adta a Sziget egyik legjobb koncertjét.
21 (filmzenelemez)
(Columbia / Sony BMG)A 21 – Las Vegas ostroma című sikerfilm nem egy telitalálat, de a rock és az elektronika határvidékén mozgó 15 számos filmzenelemez egész jól sikerült. A 21 zenéjéért felelős amerikai producer, David Sardy az MGMT (Oracular Spectacular), az UNKLE (War Stories), az Aliens (Astronomy For Dogs) és Mark Ronson (Version) aktuális albumairól átemelt betétdalok mellé néhány vadonatúj felvételt is rögzített a filmhez, sőt elérte, hogy a Rolling Stones a Sympathy For The Devil után egy másik klasszikusának remixelésére is engedélyt adjon.
22-20s: 22-20s
(Heavenly / EMI)A Lincoln városában 2002-ben alakult brit kvartett gyorsan jutott el a debütáló nagylemezig, mint ahogy kimagasló tehetségek esetében az nyilvánvaló is. Blues - ahogy azt fehér suhancokból álló zenekartól a Rolling Stones óta nem hallhattuk!
2Pac: Better Dayz
(Amaru / Interscope / Universal) 2Pac él! Már a 2001-ben kiadott Until The End Of Time című sokadik (ötödik) poszthumusz Tupac Shakur-lemez kapcsán is sejthettük, hogy tényleg az idők végéig kitart a muníció. Hát most itt a beígért folyatás - és még nagyon sok kiadvány várható az 1996-ban lelőtt rappertől.
2Pac: Until The End Of Time
(Death Row/Interscope/Universal) Ha az életben talán nem is volt ennyire kigyúrt figura Tupac Amaru Shakur, mint a mozgalmi hősöket megidéző festett borítón látható, de azért elég kemény legény volt a karrierjét a Digital Undergroundban kezdő, majd életében négy, mondanivalójában fontos nyugati parti G-funk lemezt megjelentető, színészként is sikeres 2Pac. 1996. szeptember 13-án bekövetkezett halála a lemezkiadástól nem választotta el: immár ötödik posztumusz kiadványa jelenik meg.
2Pac: Until The End Of Time
(Death Row/Interscope/Universal) A lassan öt éve halott nyugati-parti rapsztár irdatlan mennyiségű kiadatlan felvételt hagyott maga után, aminek - a keményvonalas rajongókon kívül - valószínűleg a kiadóját, a Death Row-t vezető Suge Knight és 2 Pac anyukája, Afani Shakur örül a legjobban, de tegyük félre a rossz májat, nézzük a tényeket: 2Pac a rap egyik meghatározó alakja (volt?), és új maxija van piacon!
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Ma zár a Rubens kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Sokan vannak! #gyerekkelne #rubensvandyckexhibition #kiallitasajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.