Kedvenc helyek

Friss zene
Cabaret Medrano: Éjszakai járat
(szerzői kiadás)A pesti éjszakában mozgó figuráknak bizonyára ismerősen (és jól) cseng a kabaré- és kocsmahangulatot, presszóérzést, cirkuszi világot zenéjével megidéző Cabaret Medrano neve. Kamondy Imre és barátai 2007-ben hatévnyi munkájukat sűrítették egy albumnyi anyaggá: a gyönyörű papírtokos kiszerelésben megjelentetett Éjszaki járat egyszerre múltidéző és mai, humoros és tragikus, álmodozó és realista – rokonságban a Duende (Fastasamba, Lélekvándor) vagy a Karabély világával (Táltos utca), de akár még Quimby-rajongók is megpróbálkozhatnak vele.
Cabaret Medrano: Ez mind nem volt [ folk / jazz / tango / world music ]
A Cabaret Medrano játékos összevisszaságát a magyar, a cigány, a zsidó és a balkáni hatások terelgetik saját útján. A kontrasztok és az egymásnak feszülő minőségek közül például a rendezett és a rendetlen, a tiszta és mocskos pakolgatják a zene köré az idézőjeleket, a zene köré, ami a karneváli hangulatoktól pillanatok alatt képes eljutni a kocsmafüstig, a magától értetődő vidámságtól egészen a sorlyás szomorúságig.
Cadaveres: Evilution
(Edge Records)A gitáros Körmöczi Péter vezette Cadaveres 2006-ban a tribal metal csúcszenekarának számító Soulfly egyik legjobb hazai tanítványaként mutatkozott be Soul Of A New Breed című lemezével. A folytatás hasonlóan színvonalas: a 2008 őszén rögzített Evilution a címre rímelő komor, sötét tónusú lemez, a zenekar apokaliptikus víziója a világ „sötét korszakáról”.
Cadaveres: Soul Of A New Breed
(Edge Records)A Cadaveres de Tortugas 2005-ös feloszlása után Körmöczi Péter gitáros új zenésztársakat toborzott, és Cadaveresre rövidítette együttese nevét. A debütáló lemezre alig egy évet kellett várni, ennek ellenére a Soul Of A New Breed távolról sem nevezhető sebtében elkészült, összecsapott munkának.
Cadence Weapon: Afterparty Babies
(Big Dada / Neon Music)Az est.hu-n már többször dicsőített K-OS (Joyful Rebellion, Atlantis – Hymns For Disco) után újabb rapper-producer indult világhódító útjára a kanadai hiphop színtérről. Az edmontoni Rollie Pemberton, azaz Cadence Weapon még 2005-ben jelentette meg egy kis torontói cégnél Breaking Kayfabe című bemutatkozó korongját, amit aztán rögtön neveztek is a legjobb kanadai albumnak járó Polaris Music Prize-ra (ez a brit Mercury-díj helyi megfelelője). A siker nyomán a lemezt az Egyesült Államokban az Epitaph, Európában pedig a Big Dada (Roots Manuva: Awfully Deep, Wiley: Playtime Is Over stb.) vette át terjesztésre és adta ki újra 2007-ben, 2008 márciusában pedig a második Cadence Weapon-album, az Afterparty Babies már rögtön ezeknél a neves kiadóknál jelent meg.
Cadik: Basic
(All Soundz / Deep Distribution)Ezzel a lemezzel lezajlottak a nagy összegzések az All Soundz kiadó háza táján. Előbb 2007 végén a Membran foglalta össze tízéves termését a Closed című dupla lemezen, most pedig a csapat legismertebb tagja, Séfel Pál, azaz DJ Cadik állt elő a két-három éve készülő első szólóalbumával. A heti rendszerességgel tömegeket táncoltató Rewind-rezidens ezen a korongon kevésbé ismert oldalát csillantja meg, az elejétől a végéig belassult tempóval operál, sötét hangulatú absztrakt hiphopot terít elég meggyőző módon, jeles hazai és külföldi vendéghangokkal.
Caesars: 39 Minutes Of Bliss (In An Otherwise Meaningless World)
(Virgin / EMI)Már-már közhelyszerű, de: ha rock, erősen a múltból merít, ám mindezek ellenére hallgatása ajánlott, akkor valószínűleg skandináv zenekar készítette. Most egy egyedi kiállású svéd kvartettet ismerhetünk meg – rögtön az eddigi munkásságát összegző válogatáslemezzel.
Caesars: Strawberry Weed
(Dolores / EMI)A Jerk It Out sikerdallal és a 39 Minutes Of Bliss (In An Otherwise Meaningless World) válogatásalbummal nemzetközileg is befutott Caesars a svéd retro színtér garázs-rockos vonalának jeles képviselője: ugyanonnan indult, mint később a Mando Diao és annak testvérzenekara, a Sugarplum Fairy (First Round First Minute ), ugyanúgy sikerült világslágert produkálnia, mint a Hivesnak (Tyrannosaurus Hives, The Black And White Album), legfrissebb lemezét pedig a Soundtrack Of Our Lives frontemberének produceri segédletével rögzítette. A Strawberry Weed nagyon ügyes és ambiciózus munka, egy klasszikus dupla album.
Café Del Mar - Volumen Ocho
(Mercury/Universal)Egy évvel a Café Del Mar válogatáslemez-sorozat hetes sorszámú darabja (Volumen Siete) után máris itt van a nyolcadik rész. Ahogy már az előzőt sem, ezt sem a sorozat szellemi atyja, José Padilla válogatta össze (ő már szólókarrierjével - konkrétan Navigator című második albumával - van elfoglalva), és nélküle az eredeti mediterrán koncepció is elúszni látszik (hallatszik).
Café Del Mar - Volumen Siete
(Mercury/Universal) A Café Del Mar egy ibizai bár neve, a tömegesen a szigetre látogató, zömében angol turisták egyik kedvenc helye, ahol magukhoz térhetnek egy-egy diszkóban átmulatott éjszaka után, kellemes, lassú és megnyugtató muzsikákat hallgatva, melyeket a létesítmény rezidens DJ-je, José Padilla játszik nekik.
Játék
A Downton Abbey, ez a világméretű szenzáció ezúttal egy lenyűgöző egész estés film formájában tér vissza, melyben a közkedvelt Crawley-ékra és rettenthetetlen személyzetükre életük legfontosabb pillanata vár.
Szombat délelőtt gyerekprogram a Fűvészkertben! Menjenek a kertészkedni vágyók! @fuveszkert_kerteszet #kerteszkedes #gyerekkertesz #gyerekprogram
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.