Kedvenc helyek

Friss zene
Cabaret Medrano: Éjszakai járat
Kamondy Imre és barátai kabaré- és kocsmahangulatot, presszóérzést, cirkuszi világot idéznek zenéjükkel gyönyörű papírtokos kiszerelésű albumukon.
Cabaret Medrano: Ez mind nem volt [ folk / jazz / tango / world music ]
Városról, folyóról, szénmonoxidról, sörcsapról és érzésről az új lemezen.
Cadaveres: Evilution
A Körmöczi Péter vezette Cadaveres 2006-ban a tribal metal csúcszenekarának számító Soulfly egyik legjobb hazai tanítványaként mutatkozott be Soul Of A New Breed című lemezével. A folytatás hasonlóan színvonalas: a 2008 őszén rögzített Evilution a címre rímelő komor, sötét tónusú lemez, a zenekar apokaliptikus víziója a világ „sötét korszakáról”.
Cadaveres: Soul Of A New Breed
A Cadaveres de Tortugas 2005-ös feloszlása után Körmöczi Péter gitáros új metálzenekarának debütáló lemezére alig egy évet kellett várni.
Cadence Weapon: Afterparty Babies
Az est.hu-n már sokszor dicsért K-OS (Joyful Rebellion, Atlantis) után újabb rapper-producer indult világhódító útjára a kanadai hiphop színtérről.
Cadik: Basic
Egy évvel azután, hogy a Membran összefoglalta egy évtizedes termését a Closed című dupla albumon, a csapat legismertebb tagja, Séfel Pál, azaz DJ Cadik is előállt első szólólemezével. A Rewind-rezidens sötét hangulatú absztrakt hiphopot terít elég meggyőző módon, jeles hazai és külföldi vendéghangokkal.
Caesars: Strawberry Weed
A Jerk It Out című slágerrel és a 39 Minutes Of Bliss válogatásalbummal befutott svéd retro-rock kvartett egy klasszikus dupla albummal bizonyít.
Café Del Mar - Volumen Ocho
(Mercury/Universal)Egy évvel a Café Del Mar válogatáslemez-sorozat hetes sorszámú darabja (Volumen Siete) után máris itt van a nyolcadik rész. Ahogy már az előzőt sem, ezt sem a sorozat szellemi atyja, José Padilla válogatta össze (ő már szólókarrierjével - konkrétan Navigator című második albumával - van elfoglalva), és nélküle az eredeti mediterrán koncepció is elúszni látszik (hallatszik).
Café Del Mar - Volumen Siete
(Mercury/Universal) A Café Del Mar egy ibizai bár neve, a tömegesen a szigetre látogató, zömében angol turisták egyik kedvenc helye, ahol magukhoz térhetnek egy-egy diszkóban átmulatott éjszaka után, kellemes, lassú és megnyugtató muzsikákat hallgatva, melyeket a létesítmény rezidens DJ-je, José Padilla játszik nekik.
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.