Kedvenc helyek

Friss zene
Christian Prommer: Drumlesson Zwei [ club / house / jazz ]
Óriási divat manapság e-zenei klasszikusokat hangszerekkel feldolgozni. A sort Senor Coconuték kezdték (igaz, ők más dalokat is újraírtak), majd jött Maxence Cyrin, aki olyan slágereket zongorázott (f)el, mint a Sueno Latino vagy Aphex Twin Windowlickerje, végül pedig érkezett Christian Prommer.
Christina Aguilera, Lil'Kim, Mya & Pink: Lady Marmalade
(Interscope/Universal) Noha magában a filmben nem ebben a változatban hangzik el, a Moulin Rouge filmzenelemez legnagyobb vonzereje az a feldolgozás, melyben az amerikai R&B színtér négy nagynevű pipije, Christina Aguilera, Pink, Mya és a rapper Lil' Kim teszi fel a franciás műveltségről tanúskodó Voulez-vous coucher avec moi ce soir? ("Le akar feküdni velem ma este?") kérdést. Ja és a cafkák mögött ott van még a tagbaszakadt madám is: Missy Elliott.
Christina Aguilera: Back To Basics
(RCA / Sony BMG)A tinisztárként feltűnt Christina Aguilera a 2002-es Stripped eklektikus anyagával jelezte nagykorúvá érését és útkeresését, a szintén csupaszodást ígérő című Back To Basics viszont már egységes és impozáns mestermű – a régi dzsessz, blues, gospel, szving és varieté, illetve soul világára a jelenből visszakacsintó dupla album.
Christina Aguilera: Fighter
(RCA / BMG)Egy zaftos, szexi partysláger (Dirrty) és egy ballada (Beautiful) után most egy rockdal bizonyítja Christina Aguilera Stripped albumának sokszínűségét. A Fighterben Dave Navarro gitározik, a maxira pedig a nemrégiben Budapesten is megfordult bootleg DJ, az angol Freelance Hellraiser készített remixet.
Christina Aguilera: Keeps Gettin’ Better – A Decade Of Hits
(RCA / Sony BMG)Christina Aguilera, a renitens barbibaba pályája ugyanabból a gyereksztárokat felvonultató mikiegeres tévéshow-ból indult, mint az ezredfordulós tinipophullám másik két emblematikus figurájáé, Britney Spearsé és Justin Timberlake-é. Viszont amíg a fő rivális Britney karrierje futószalagon gyártott lemezek sorozatából állt össze (lásd: Greatest Hits), addig Christina – az ügyes Justinnal (Justified, FutureSex/LoveSound) párhuzamosan – tudatos, megfontolt lépésekkel építette föl a magáét: a 2002-es Stripped ígéretes pillanatai után a 2006-os dupla Back To Basics és pazar turnéja már Pink (I’m Not Dead) vagy Beyoncé (B’Day) korabeli produkcióit is verte színvonalban. Christina most egy slágerválogatással összegzi elmúlt évtizedét.
Christina Aguilera: Liberation Megjelenés dátuma: 2018. június 15. [ pop ]
Volt idő, amikor a kritikusok előszeretettel vontak párhuzamot Christina Aguilera és Britney Spears munkássága között. Míg ezek jó 15-20 éve megállták helyüket, ma már semminemű létjogosultságuk nincsen.
Christina Aguilera: Stripped
(RCA / BMG)A vicces arcú szőke tinisztár, aki tényleg tud énekelni, míg nem figyeltünk oda, betöltötte a 21-et, és ezt kinézete mellett zenében jelezni is akarja – hasonlóan Lady Marmalade-os kolléganőjéhez, Pinkhez és az ő M!ssundaztood albumához. Az eredmény félsiker, de az a fele, amelyik sikerült, az meglepően jó.
Christopher Young: Drag Me To Hell
Eszedbe ne jusson csak úgy megvenni és meghallgatni ezt a lemezt, hacsak nem akarsz egy jó órán át a pokróc alá bújva rettegni. Sok elképesztően hatásos filmzene létezik; ezek egyik fele simán alkalmas arra...
Chumbawamba: A Singsong And A Scrap
(Edel / Record Express)Az EMI mamutcégnél megjelent Tubthumper és WYSIWYG sikeralbumok kitérője után a brit anarchisták visszatértek független kiadású lemezekhez. Most épp felére csökkent létszámban, kvartettként rögzítettek egy akusztikus, folkos albumot, melynek turnéja 2005. november 17-én a budapesti Petőfi Csarnokba is elér.
Chumbawamba: Abcdefg [ acoustic / folk / pop ]
Minél hangosabban ordítasz, annál kevésbé figyel rád bárki is. A halk szavú igazság előbb-utóbb úgyis utat talál magának. A Chumbawamba is csendben lázad. Az egykori anarchisták hajlékony, folkos dallamokkal üzennek - súlyos dolgokat.
6789101112131415
10 / 21 oldal
Játék
Vitális Ivánék új albuma stílusában kissé eltér az eddigiektől, és a punk, a hard rock és a pszichedélia irányába mozdul el.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.