Kedvenc helyek

Friss zene
Chumbawamba: WYSIWYG
(EMI) Előző lemezével meghódította, ezzel viszont megpróbálja helyes irányba terelni a világot a Chumbawamba. Persze mindig is ezt tette.
Ciara: Basic Instinct [ hiphop / pop / r&b ]
Ciara táncos, színész, modell és énekes. Akinek így kezdődik az életrajza, kételyeket kelt az emberben, mivel a legtöbben nem tudnak ennyi különböző területen egyaránt jól teljesíteni. Nem is tévedünk nagyot: a Basic Instinct zenei része teljesen középszerű.
Cinnamon Chasers: Science [ alternative / electronica / indie ]
Mit is kezdjünk egy olyan lemezzel, ami az első másodpercben ízléstelen vokóderhangon köszön be, majd lakossági tempóra belőtt szintipoppal indítja a lötyögést, ráadást egész konkrét Daft Punk áthallásokkal megfejelve? Adjunk neki egy esélyt.
City High: City High
(Booga Basement/ Interscope/Universal) Amíg nincs újra Fugees, Wyclef Jean egy másik "két fiú+egy lány" felállású hiphop/R&B triót protezsál be nálunk.
Clap Your Hands Say Yeah: Clap Your Hands Say Yeah
(Witchita / CLS)Ami 2005-ben a briteknél az Arctic Monkeys volt (lásd: I Bet You Look Good On The Dancefloor), az az amerikaiaknál a Clap Your Hands Say Yeah. A tapsikoló New York-i gyógyegereknek zeneileg, szubkulturálisan és életkorilag ugyan nem sok közük van a sheffieldi majomkölykökhöz, de mindkét formáció az internetet használta, mint közönségbázis-építő eszközt, és ez mindkettőnek nagyon bejött. Az Amerikában 2005 őszén magánkiadásban megjelentetett cím nélküli CYHSY-debütálás Európában január közepétől normális terjesztéssel próbálhat szerencsét.
Claude Young: DJ-Kicks
(STUD!O K7/BMG) A nemrégiben hazánkban is járt ifjabb Claude Young egy 1996-os mixlemeze került elő a minap, melyet az akkor még új (csupán néhány kiadvánnyal büszkélkedő) DJ-Kicks-sorozat gondozóinak felkérésére állított össze, állítólag egy barátja hálószobájában két csupasz lemezjátszó, egy keverő és lemezesládája segítségével.
Client: City
(Toast Hawaii / EMI) Ha valakinek ismerősen csengett a Depeche Mode-os Andy Fletcher minicégénél dolgozó Client elektro-pop csajduó cím nélküli debütáló albumán a fő énekhang, és Sarah Blackwoodra, az egykori Dubstar-frontleányra gyanakodott, az bizony nem tévedett. A női páros a debütálás után egy évvel máris kész a folytatással, és ezúttal vendégekkel is kedveskedik: a Libertines két énekes-dalszerzője külön-külön, egy harmadik felvételen pedig Martin Gore segít be.
Client: Client
(Mute / EMI)Elektronikus csajduó a nyolcvanas évek modorában. Bár nem kiemelkedő, de van benne annyi egyediség, amennyi túlsegíti a hallgatót a kezdeti „elegem van a szintipopot újrahasznosítókból!” érzeten.
Client: Command
Kezdetben csupán ketten vettek részt az akcióban. Client A és Client B a 2003-ban megjelent debütön még Columbo-ballonba csomagolta formás idomait. Piros cipők és epilált vádlik. A fetisiszták örültek, a szintipop fetisiszták pedig különösen.
Cliff Martinez: Drive Soundtrack
A Drive a kritikusok csaknem egyöntetű véleménye alapján az év filmje, és kevés mozgókép van, ami kitúrhatja a pozíciójából. Az azonnal ható és ütő kultmoziban annyira kúl minden mozdulat és ki nem mondott szó, hogy ez lehetne a kúlság alapegysége. A film azonban a kiváló képi világ ellenére sem szólna ekkorát a zseniális filmzene nélkül.
78910111213141516
11 / 21 oldal
Játék
Wolf Kati, Vitáris Iván (Ivan and the Parazol) és a Budapest Jazz Orchestra koncertje a KlauzálHázban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.