Kedvenc helyek

Friss zene
Cliff Richard: The Whole Story
(EMI) A három külön CD-n kapható tavalyi Cliff Richard-válogatás után most egy dupla lemez jelent meg a karácsonyi piacra "az angol Elvis" legnagyobb slágereiből.
Clint Mansell: Black Swan Soundtrack
Mondani sem kell, hogy egy olyan filmben, amely szinte végig a balett világában játszódik, roppant fontos a hatásos zene. Darren Aronofsky rendező állandó kollaboránsa, Clint Mansell ismét kiváló munkát tett le asztalra, Csajkovszkij Hattyúk tava című klasszikusát vette alapul, amit rendesen átszabott, és a rá jellemző megoldásokkal spékelt meg, hogy hatásosan tudja lekísérni a film hősnőjének lelki tipródását.
Clint Mansell: Last Night Soundtrack [ alternative / classical / electronica ]
Clint Mansell munkásságát leginkább Darren Aronofsky zseniális filmjeinek kapcsán ismerhetjük.
Clint Mansell: Moon [ soundtrack ]
A Pi, a Rekviem egy álomért, A forrás és A pankrátor című filmeket jegyző Darren Aronofsky házi zeneszerzője, Clint Mansell legújabb munkájával David Bowie fia, Duncan Jones filmrendezői debütálását segíti a Hold című sci-fi zenéjének elkészítésével.
Cloud 9+: Supernova [ drumandbass / hiphop ]
A közhiedelemmel ellentétben nem csak rockzenei körökben népszerűek azok a sirámok, melyek szerint a hazai zenész meggebedhet a próbateremben és a stúdióban, a zenei túlkínálat, a hallgatói közöny és a muzikális háttérhatalom ellehetetleníti az újonnan alakult formációkat.
Club Des Belugas: Forward [ jazz / nu jazz / soul ]
Bár minden jel arra utal, hogy egy francia tömörülésről van szó - a név mellett a dalok is néhol a Nouvelle Vague cuccait idézik - a zenekar Németországból származik.
Coal Chamber: Dark Days
(Roadrunner / Record Express)Harmadik albumával jelentkezik a nu metal egyik alapzenekara, a Korn mellett indult Los Angeles-i Coal Chamber, melynek extrém fazonjait 1998-ban Budapesten is megcsodálhattuk a Kisstadionban. Volt időközben egy tagcsere náluk, de a lényeg nem változott.
Coal Chamber: Rivals [ metal ]
A nu metal hullámot sokan a gitárzenék egyik legsötétebb vészkorszakaként emlegetik. Ha az Alien Ant Farm, P.O.D., 36 Crazyfists, Crazy Town-kaliberű zenekarokra gondolunk, beláthatjuk, hogy nem is annyira alaptalan ez az állítás.
Cobra Starship: Night Shades [ dance / electro / pop ]
A Cobra Starshippel való első találkozásunk után a következő kérdés merül fel bennünk: ez most komoly? Mármint a név. Komoly? Aztán belekóstolunk a produktív bagázs friss lemezébe, és megint jön a kérdés: ez komoly?
CocoRosie: The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn
(Touch And Go)A CocoRosie csajduó az amerikai neo-folk (freak folk, acid folk, new weird Americana stb.) színtér franciaországi beszállítójaként tűnt fel 2004-ben. Az akkortájt (és megszakításokkal azóta is) Párizsban élő huszonéves amerikai testvérpár együttesére a Devendra Banhart nevével fémjelzett XXI. századi újvilági folkmozgalom mellett a francia főváros zeneisége, a kabarék és kuplék hangulata, az opera, a nagy dzsesszénekesnők, a triphop/hiphop ritmikája, az avantgárd kísérletezés, a gyerekjátékok, a háztartási eszközök hangjai is hatottak. A Casady nővérek harmadik lemezének, a 2007-es The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn albumnak a turnéja 2008. május 18-án a budapesti Trafóba is elér.
891011121314151617
12 / 21 oldal
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.