Kedvenc helyek

Friss zene
ColorStar: VIA La Musica
(szerzői kiadás/Periferic) Az 1996 óta koncertező, ám lemezzel először csak '98-ban jelentkező budapesti ColorStar együttes nemrégiben majd' hatvanpercnyi friss anyagot öntött újra CD-formába. A Heavenicetrip óta volt idejük fejlődni és még jobban összenőni gitárjaikkal, ütőseikkel, sequencereikkel és egyéb választottjaikkal. Ezenfelül a VIA La Musica albumon az is hallatszik, hogy a stúdiómunkában is sokat fejlődött a csapat.
Colours Are Brighter
(Rough Trade / CLS)Nincs több sírás, kölykök! Az utóbbi időben igazán remek gyereklemezek születtek, mint Amerikában a Curious George és The SpongeBob SquarePants Movie filmzenék vagy nálunk a Bëlga-féle Zsolti a béka, de most itt egy még jobb Nagy-Britanniából. A Colours Are Brighter válogatásalbumot a Belle And Sebastian állította össze direkt e célra írt dalokból, olyan zenekarok előadásában, mint a Franz Ferdinand, a Kooks, a Divine Comedy vagy a Snow Patrol.
Combichrist: Making Monsters [ electro / industrial / metal ]
A norvég industrial/aggrotech klán ötödik sorlemezén is hangulatgyilkos, beteges és agresszív szösszenetekkel kényezteti az ipari zajokkal súlyosbított technóra gerjedő közönséget. A lemez címe tehát egyáltalán nem túlzás: ismét szörnyeteget alkottak a fiúk. Csak sajnos a zenei kreativitás maradt ki megint a monoton indulókból.
Common feat. Macy Gray: Geto Heaven
(MCA/Universal) Macy Gray mindenhol... Néhány héttel a Fatboy Slim-féle Demons után és néhány héttel azután, hogy a Black Eyed Peas hiphoptrió kislemezre másolta a kacsahangú énekesnővel közösen rögzített Request+Line című dalát Bridging The Gap című albumáról, a tavalyi év egy másik kulcsfontosságú raplemezéről, a Common-féle Like Water For Chocolate-ról is kislemezre került egy Macy Gray-jel készült szám.
Common: Be
(Geffen / Universal)Előző, 2002-es Electric Circus című eklektikus anyagával Common, a chichagói rapper nagyon hatásosan tágította ki saját underground hiphopjának korábbi határait, de egy belső kiadóváltás után megjelentett hatodik szólóalbumával most visszakozott és egy zenei szempontból hagyományosabb raplemezzel tért vissza, mely szinte teljes egészében Kanye West (The College Dropout, Late Registration) produceri segédletével készült.
Common: Electric Circus
(MCA / Universal)A kiváló rapper, Common (polgári nevén: Lonnie Rashied Lynn) ugyanahhoz a laza philadelphiai soul/hiphop kollektívához, a Soulquarianshoz tartozik, mint a kategória legjelesebb képviselői: a Roots (Phrenology), D`Angelo (Voodoo), Erykah Badu (Mama`s Gun), Jill Scott (Who Is Jill Scott?) vagy Bilal (1st Born Second). Az új Common-album lenyűgöző rap-soul-funk-rock-pszichedélia koktéljához a fentieken kívül olyanok járultak még hozzá, mint a Neptunes, Mary J. Blige vagy a Stereolab francia énekesnője, Laetitia Sadier.
Common: The Dreamer, The Believer [ hiphop / rap ]
A chicagói színész-rapper 1992-ben debütált a Can I Borrow A Dollar?-ral, azóta pedig szépen megmászta az undergroundból a hiphop legfelsőbb köreibe vezető ranglétrát. Sőt Obama a Fehér Házba is meghívta, ő pedig cserébe vissza is nyalt az új lemezen a Sweet című számban ("Az vagyok a hiphopnak, ami Obama a politikának"). Más is van ám...
Compact Disco: // [ club / disco / pop ]
Hálás, de nem feltétlenül egyszerű feladat szintetizátorokkal mutatós hangfüggönyöket gyártani. A budapesti, popra érzékeny Compact Disco a 2009-es Stereoid után két évvel friss albummal és új függönyökkel jelentkezik.
Compact Disco: Icon EP [ disco / electro / house / pop ]
Hazánk egyik elsőszámú electropop/disco house produkciója, a Compact Disco tavaly is kedveskedett Mikulás-ajándékkal a rajongóknak: akkor ingyenesen letölthetővé tette első, Fonogram-díjas albumát. Most azt a két Ákos-feldolgozást kaphatja le bárki ingyen és bérmentve, amelyeket az MTV Icon bulin adott elő a csapat.
Compay Segundo: Duets
(Dro East West/Warner) Sokan meghökkentek tavaly, mikor a Buena Vista Social Club legöregebb zenésze, a gitáros-énekes Compay Segundo az afro-német popvigyorival, Lou Begával készített duettet. A 94 éves kubai mester most egy teljes albumot állít össze 1950 és 2001 közti duettjeiből, ahol Bega mellett olyan partnerei akadnak, mint Cesaria Evora, Khaled, Charles Aznavour vagy Antonio Banderas.
11121314151617181920
15 / 21 oldal
Játék
Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje, a Ralph lezúzza a netet!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.