Kedvenc helyek

Friss zene
Csík zenekar: Lélekképek [ acoustic / folk / roots music ]
A kecskeméti Csík zenekar huszonhárom éve indult útjára. Eleinte csak a táncházak közönsége ismerte őket, majd egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, az alternatív slágereket megfolkosító feldolgozásaiknak köszönhetően pedig az ország legismertebb népzenekarává váltak. Mindezek ellenére most is ugyanolyan szerénységgel és alázattal muzsikálnak, ahogy a kezdetekkor.
Csík Zenekar: Senki nem ért semmit
(Fonó)A Kispál és a Borz Én, Szeretlek, Téged albumának „Senki nem ért semmit...” kezdetű nyitódalát vendégként a Csík Zenekar prímása, Csík János adta elő, viszonzásként pedig Lovasi András énekelte fel ugyanezt a dalt a folkegyüttes azonos című lemezére - melyen még három további Kispál-feldolgozást is hallhatunk!
CSNY: Déja Vu Live
(Reprise / Warner)Neil Young a XXI. században is hiperaktív: az egy-másfél évente megjelentetett elsőrangú sorlemezek (Are You Passionate? – 2002, Greendale – 2003, Prairie Wind – 2005, Living With War – 2006, Chrome Dreams II – 2007) mellett 2006-ban elkezdte kiadni régóta ígérgetett archívumsorozatát (lásd: Live At Massey Hall), sőt az abban az évben zajló alkalmi Crosby, Stills, Nash & Young-turnéról is rendezett egy dokumentumfilmet, mely 2008-ban került CSNY Déja Vu címmel a mozikba – a filmzenelemez pedig Déja Vu Live címmel a boltokba.
CSS: Cansei de Ser Sexy
(Sub Pop)A dance-punk mozgalomnak már az óceán sem akadály: a Sao Paolóból való Cansei de Ser Sexy (portugálul: „elegem van abból, hogy szexi legyek”) az internetnek köszönhetően futott be és akasztott le szerződést. A soraiban öt vagány brazil csajt is felmutató CSS szextett ráadásul jóval szórakoztatóbb, mint a neurotikus New York-i faszikból álló Liars, Radio 4 (Gotham!, Stealing Of A Nation) vagy Rapture (Echoes, Pieces Of The People We Love).
CSS: Donkey
(Sub Pop)A Brazíliában 2005-ben, kissé eltérő nemzetközi kiadásában pedig 2006-ban megjelent első Cansei de Ser Sexy album világméretű ismertséget hozott tett az elektro-pop és az indie rock határán ugráló, egy tag kivételével csupa csajból álló Sao Pauló-i szextettnek – a bájos frontleányt, Lovefoxxxot és társait 2007-ben még Budapesten is láthattunk a Gwen Stefani-koncert előzenekaraként. De úgy látszik, nem lehet sokáig bírni a szexi létet: a basszista csajnál, Iracema Trevisannál elszakadt a cérna, néhány hónappal a Donkey című második CSS-album megjelenése előtt, a 2008 áprilisban bejelentették kilépését. A basszusgitárt így az együttes hím tagja, a zeneszerző-producer-mindenes Adriano Cintra vette át, aki helyett a dobokat a 2008-as koncerteken már egy session zenész, az egykori Cooper Temple Clause-dobos Jon Harper püföli.
CSS: La Liberación [ dance / indie / new wave / pop / rock ]
A zenekarok általában nehézéletű rocksztároktól kölcsönöznek maguknak nevet, vagy ismert lemezek, dalok címét sajátítják ki, a CSS viszont egy Beyoncé nyilatkozatból csente el a "Cansei de Ser Sexy", magyarul "belefáradtam, hogy szexi legyek" sort. Ez egyáltalán nem rossz előjel, és bizony nagyon szimpatikus zenét szolgáltatnak a széltoló brazilok.
12131415161718192021
21 / 21 oldal
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.