Kedvenc helyek

Friss zene
Camo & Krooked: Between The Lines [ drumandbass / electronica / techno ]
Sorold fel a kedvenc osztrák drumandbass produkcióidat! Nagy ugye. Ha a szomszédok elektronikus zenei színtere nem is elsősorban ebben a zsánerben ontja magából a DJ-ket (egyáltalán nem), a beavatottak azért ismerhetik a Camo & Krooked duót, amely most egy remixlemezzel támad.
Camp Lo: Another Heist
A funk és a jazz hiphop-alapokba gyúrására szakosodott bronx-i páros, a tulajdonképpen ugyanazzal a keresztnévvel élő Salahadeen Wilds és Saladine Wallace több szempontból is sorsszerűnek tűnő együttműködése most érte meg ötödik albumát.
A Camp: A Camp
(Stockholm/Universal) Nemrég kaptunk egy kvázi Cardigans-lemezt Nina Persson nélkül (Titiyo: Come Along), most pedig itt egy Nina Persson-lemez Cardigans nélkül: az A Camp név és cím a Cardigans 26 éves énekesnőjének szólóalbumát fedi.
A Camp: I Can Buy You
(Stockholm/Universal) Az A Camp név valójában a Cardigans énekesnőjének, a haját nemrég barnára festő Nina Perssonnak szólóprojektjét fedi, és onnan jön, hogy a lemezfelvétel alatt úgy éltek, mint egy táborban, kempingágyakon, ilyesmi. A cím nélküli A Camp-album beharangozó kislemeze, az I Can Buy You egy Bob Dylan-es hangzású dalocska.
Candy Dulfer: Funked Up!
A popzenében jártas kortárs női alt-szaxofonosok mezőnye közel sem nevezhető túlzsúfoltnak, a holland Candy Dulfer nevét azonban nálunk is sokan ismerik (már csak azért is, mert a szexis holland szaxis nem egyszer eljutott már Budapestre is).
Capleton: I-Ternal Fire VP Records [ reggae ]
Reggae-fejek, sorakozó: Clifton George Bailey III (vagy, ha úgy jobban tetszik: Capleton bá') visszatért. Igaz, az egykoron erőtől duzzadó romboló mára már amolyan nagy öregnek számít - de hát ilyen is kell az egyre fiatalodó mezőnyben, nem?
Carbovaris: Milos [ indie / pop / post punk ]
Egy alig húszévesekből álló zenekar. Négy tag. Eddig egy nagylemez. Készülőben a második, úgyhogy most kapcsolják az ötödik sebességet. A debüt pedig egészen ígéretes.
Caribou: Swim [ electronica / psychedelic ]
Caribou előző albuma, az Andorra két évvel ezelőtt elhozta a legrangosabb kanadai zenei díjat. A Polaris Music Prize-győztes lemez folytatása, a Swim mély víz, melybe kizárólag csak a legkiválóbb úszók merülhetnek alá, vagy azok, akik nem tartanak az elsüllyedéstől.
Carl Cox: Second Sign
(23rd Century / CLS)Ha manapság egy sztár-DJ úgynevezett artist albumot készít, vagyis nem mások számaiból, hanem a saját szerzeményekből állít össze egy lemeznyit, akkor az – az elmúlt néhány év tendenciája alapján – borítékolható módon eklektikus lesz, sok sztárvendéggel. És lőn: Carl Cox pont egy ilyen albumot készített. Sajnos az is már-már szabályszerű, hogy ezek a lemezek gyengén muzsikálnak, gondoljunk csak Paul Oakenfold Bunkka vagy Junkie XL Radio JXL című önálló albumaira – és bizony Carl Coxé ezt a szabályt is csak erősíti.
Carl Craig: Sessions
(Studio !K7 / Neon Music)A detroiti techno gururól, Carl Craigről legutóbb a saját maga által újraértelmezett debütalbuma kapcsán szóltunk (The Album Formerly Known As…). Most megjelent dupla mixlemezén sem kifejezetten új számokat hallhatunk, hanem főleg mások számára készített remixeiből állított össze két nagyobb dózist. A Studio !K7-nél eddig csak a Kruder & Dorfmeister duó jelentetett meg hasonló tematikával, és hasonló címmel egy lemezt, ami utólag a kiadó egyik legnagyobb sikerének bizonyult. Diszkográfiájának ismeretében leszögezhetjük, Craignek ugyanúgy nem volt ez egy nehéz meló, mint Kruderéknek.
12345678910
3 / 21 oldal
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.