Kedvenc helyek

Friss zene
Carl Craig: The Album Formerly Known As...
(Rush Hour / !K7 / Neon Music)Az 1969-es születésű Carl Craig olyan művész, aki az elektronikus zenén belül majd' minden területen képes valami izgalmasat mutatni, legyen az techno, electro, house, future jazz vagy ambient, és ezt a széles merítést mind mixalbumain (DJ-Kicks, Fabric 25, The Kings Of Techno), mind saját nagylemezein tetten érhetjük. A 2007-ben a !K7 kiadónál is újra kiadott 2005-ös The Album Formerly Known As... anyagának története egy évtizeddel korábbra nyúlik vissza, ugyanis a detroiti DJ-producer ezen a korongon első albumának, az 1995-ös Landcruisingnak a számait vette górcső alá.
Carla Bruni: No Promises
(Naive / CLS)A topmodellből lett akusztikus gitáros dalszerző-énekesnő, Carla Bruni 2002 végén megjelent francia nyelvű bemutatkozó anyaga, a Quelqu'un m'a dit többmilliós siker lett szerte Európában. Az olasz születésű, Franciaországban élő művésznő – aki a Monsieur Gainsbourg Revisited feldolgozáslemezen már énekelt egy angol nyelvű feldolgozást – második albumán brit, ír és amerikai költők verseit zenésítette meg a maga halk, finom és elegáns módján.
Caro Emerald: Deleted Scenes From The Cutting Room Floor [ dance / jazz / pop ]
Hollandiában egészen pontosan huszonhét hétig vezette a listákat a 2009-es, Back It Up című slágerével egyből az élvonbalba kerülő, jazzkonzis Caro Emerald bemutatkozó lemeze.
Carole King: Natural Woman - The Very Best Of...
(Columbia/Sony) Az 1942-es születésű Carole King a popzene első nagy női dalszerző-egyénisége, több tucatnyi világsláger szerzője, aki a hetvenes években előadóként is páratlan sikereket ért el. Ezen a 22 számos válogatáslemezen életműve legjobb pillanatai szerepelnek.
Carpetbagger: Carpetbagger
(szerzői kiadás) Richard Field immáron tíz éve él Magyarországon, de csak 2000-ben szánta el magát zenekaralapításra. Az éneklés mellett gitározó és billentyűs hangszereken is játszó amerikai rockos, popos, funkys elemek összekeverésével próbálja négytagú zenekarát a reflektorfénybe vezetni.
Carter Burwell: True Grit Soundtrack [ soundtrack ]
Kiváló hír lehet a Joel és Ethan Coen filmjeit kedvelőknek, hogy a testvérpár ezúttal a western felé vette az irányt Jeff Bridges, Matt Damon és Josh Brolin főszereplésével alkalmazva vászonra az 1968-ban részleteiben már publikált regényt.
Casey Spooner: Adult Contemporary [ pop / rock ]
A Warren Fischerrel közösen alapított Fischerspoonert frontemberként erősítő Casey Spooner most, első szólólemezének megjelenése kapcsán kijelentette: "úgy néz ki, ez a legérzelmesebb anyag, amit valaha csináltam."
Cassius & Jocelyn Brown: I'm A Woman
(Virgin / EMI) A Cassius nevű francia house-duó tagjai 1999 című bemutatkozó lemezükön számos hetvenes évekbeli énekesnőtől használtak hangmintát, őszre várható második albumuk, az Au Reve első kislemezdalában viszont már egy hús-vér diszkódívával, az amerikai Jocelyn Brownnal kollaboráltak.
Cassius: 15 Again
(Virgin / EMI)A kilencvenes évek utolsó harmadában feltűnő, nemzetközileg is híressé váló francia tánczenei duók triászából a legkésőbb – a Daft Punk és az Air után – indult Cassius is eljutott végre a harmadik stúdiólemezéig (1999 című bemutatkozása és a 2002-es Au Reve után). Ugyan a másik két páros az induláskor jelentősebbet alkotott, a Cassius viszont velük ellentétben képes volt harmadik albumát is igazán izgalmasra formálni. A 2006 szeptemberében megjelent 15 Again kis késéssel Magyarországra is megérkezett.
Cassius: Au Reve
(Virgin / EMI)Az I'm A Woman és The Sound Of Violence című slágerekkel beharangozott második Cassius-albummal a párizsi house duó hatalmasat lépett előre 1999 című bemutatkozásához képest, ahogy nagy elődje, a Daft Punk is tette tavalyi Discovery albumán saját 1997-es hangzásához képest.
12345678910
4 / 21 oldal
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.